....,avagy hogyan győzzük meg az embert arról mennyire meggyőzőek vagyunk.

csak egy egyszerű és érdekes dolgot gondoltam megosztok az olvasóközönséggel.

gondolom sokatokkal volt már olyan h úgy gondoltátok.. én aztán még a csillagokat is lehazudom ha kell.

megvan rá a módszer, hogy hogyan győzz meg valakit arról hogy neked mennyire jó meggyőzőkészséged van.

egyszerű példa.

a kék miért is piros valójában?

nagyon egyszerű a válasz. ugyebár az ember alapvetően a kiskorában szerzett "tapasztalatok" alapján mondja 1 színről, hogy az pl "kék".

tudományosan! bizonyított ( ezzel nagyon meggyőző ám :D ), hogy az emberek látása nem feltétlen ugyanolyan. --> VAGYIS :

ha az ember mondjuk a kék tollat kéknek látja az azért van mert annó kiskorában megtanították neki, hogy az a szín amit lát, az a kék. de teszem azt mivan ha az a szín PIROS???

mert az orvosi blablából kiindulva nem feltétlen KÉK mindenkinek az amit mi annak nevezünk , mert mások számára az akár más szín is lehet, nem feltétlen a KÉK.

egyszerűen leírva lehet amit mi látunk kéknek azt más pirosan látja ( mármint a mi szemszögünkből, vagyis amit mi pirosnak nevezünk ) de ő is kéknek mondja mivel azt tanulta meg.

sztem ha ebbe az ember belegondol, rájöhet mennyire érdekes is ez.. mert lehet hogy én pl egészen máshogy látom az eget mint mondjuk a szomszéd.. mégis ugyanarról a dologról beszélünk... és akkor kilyukadtunk az örök igazsághoz : "minden csak nézőpont kérdése" - és tényleg! :D

nagyon könnyen bevágódós szöveg ha vki hihetően tudja előadni :) meg hát érdekes is.

( az adatoknak nincs hivatalos forrása, továbbá én ezt így hallottam ( mármint a tudományos részét ) tehát lehet azóta már egészen más a tudomány állása, szóval ha netán villogni akarunk vki előtt ezzel akkor mindenképp győződjünk meg róla, hogy a másik fél kevésbé informált mint mi :) )

 

regards

ReD

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr64128669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2007.07.31. 12:29:33

Naja. És azt is tudja mindenki, gondolom én, ha a MAMA szóból elveszünk 1 betűt, 3mat pedig kicserélünk, akkor eredménynek azt kapjuk, hogy SÖR!
Ugye milyen meglepő? Érdekes dolog ez a tudomány, vagy mifene!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.31. 14:23:46

MuellR 2007.07.31. 12:29:33
Igen,ezt szerettem mindig a tudományban:) 7végén talán összejön egy MAMA-party,majd megbeszéljük;)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2007.07.31. 15:49:15

Úgynézki pénteken elő-MAMA party a Margitszigeten, biztos befutók eddig BodnárTibi és HrenyuJohnny. Dzsoin(t) hozzánk, ha akarództok, utána meg majdan lehet MAMA party, semmi sem gátol, max a cifrafosás. 11ig totálisanjó minden. Meg egy hétre rá is. De megbeszéllyuk. Holnap dzsávállez home, ma még soksör a rokonyokkal:P

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.31. 16:03:43

Jól van,jól van,az majdan még kiderül:) akko majd holnap beszélünk,ha kijózanodtál:P
süti beállítások módosítása