ReDEyeS 2007.10.10. 22:11

moziajánló?

Fahrenheit 451 fok

ez volt az a film amit kedves blogozó agybeteg barátunkkal megnéztem előző pénteken.

igazából nem tudom hogy hogyan essek neki a témának, de leginkább most csak rövid ismertetőt írok, mert rohadék fáradt vagyok és ha olyat szeretnék írni róla amilyet szeretnék akkor holnapig itt ülnék:D

naszóval a film a 20. század második felében készült elég érdekes technikával, mely a jövőt ábrázolja de mégis "emberközeli" körülmények között... vagyis azt az "illuziót" akarja kelteni vele a rendező ( szerény véleményem szerint ) hogy ez a szürrealisztikus jövő mégse áll olyan távol tőlünk mint ahogy azt hisszük.

"ez szíven is talált"... mert tényleg van benne vmi.

alapvetően a story-ba nem mennék bele mert akkor minek néznétek meg? igazából csak az elméletet boncolgatnám és a kivitelezést.

az alapja amit bárki elolvashat egy dvd hátulján az az, hogy a tűzoltók már nem tüzet oltanak hanem könyveket égetnek, s hogy miért? mert tilos az olvasás!

na megint felmerül a kérdés, hogy miért tilos az olvasás? pont azért amiért shakespeare azt mondta : "nincs hétköznapibb, mint a vágy hogy ne legyünk azok"

ezt megelőzendő a "rendszer" úgy gondolta hogy megszünteti az olvasás kórját és ezzel az emberek számára azt amitől talán különbözőek lehetnének, mert az a jó ha mind ugyanolyanok vagyunk!

örök kérdés ez az emberekben, hogyan legyünk különbözőek? a film szerint a könyvek azok amik elégedetlenséget szülnek az emberek életében és onnantól kezdve másra vágynak.

persze ehhez hozzájárul a média tömény manipulációja, ami szintén olyan jellegű amivel az emberek meg vannak elégedve és úgy érzik "minden jó ezen a legeslegjobb világon" ahogy candide mondaná...

jó ez?? érdemes belesüppednünk a könyv nélküli , "zombi" világba??

erre ad nekünk választ ez a film. akit érdekel ez a jövőkép és a "megoldás" mindenképp nézze meg!

( a kivitelezés szép, de ne várjunk csilli-villi harry potter effekteket, a célra tökéletesen megfelel, bár néha röhejes de így teljesen a lényegre lehet koncetrálni )

kellemes szórakozást hozzá!

regards
ReD

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr18192840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.10. 22:16:34

Ezt nem olvasom el, mert akkor ki tudja, mire vágynék;)

Meglepően jó film volt, viszont sajnálom, hogy pénteken a Mechanikus narancsot nem tudom megnézni, mert a nemzetgazdaságot fogom gyarapítani munkahelyemen

ReDEyeS 2007.10.10. 22:20:41

legalább akkor együtt megyünk el a következőre 1 hét múlva!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.10. 22:22:28

Ne használj ilyen kompromittáló kifejezéseket:D

Jövő hetitől függetlenül én még megnézhetném holnapután:P

ErrorFlynn 2007.10.11. 15:14:49

ajánlom mindenkinek melegen a Bradbury-féle eredetit.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.11. 18:27:46

Bradbury azon kevés lányos (nőcis?) író közé tartozik, akit szívesen olvasok. Már ha van hozzá hangulatom.

A csajok biztosan meg tudják mondani, miért az az érzésem, hogy lányosak az írásai. Pedig durvák is bírnak lenni.

Olyan lányosan durvák.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.11. 19:02:05

Hát, most hogy megírtam a zh-mat közel-kurva-keletből, lesz időm olvasni. Error, téged nem érdekelnek péntekenként mozik? Az egyetlen para, hogy délután egykor.
süti beállítások módosítása