Thaddeus Griffin 2008.02.02. 13:17

I Am Drugs

Érdekes reklámsorozatra találtam, ami ha jól értelmezem, drogprevenciós jelleggel készült. Ritkaság benne, hogy vicces, ötletes és nem olyan emberek tartják, akik a kurva életben még olyan társaságban sem voltak, ahol dohányoztak, nem hogy egyéb. Ahogy nekem mondták annó középiskolában: ha egy házibuliban olyan szagot éreztek, mintha avart égetnétek, gyorsan menjetek el onnan, mert ott marihuánás cigarettát szívnak! Azok a galádok.. És a kis filmek, amik a különböző szerek hatásait mutatják be meglehetősen élethűen: alkohol, heroin, PCP, füves cigaretta és DT42. Váljék okulásotokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr29322037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.02. 14:17:57

LOL, az első elsőző:D:D Hát ezt is megértük?:D:D

mentula 2008.02.02. 14:35:30

harmadik :)

Egyébként Peat, honnan tudod, hogy mi életszerű ?

nemlak 2008.02.02. 15:04:31

Szőke csajszis reklám arról, hogy milyen fájdalmat érzel a drogod elvesztésekor. Nagyon hiteles:
blogmagazin.hu/napi/rovat/reklama/210/droghigienia

Elégedetlen 2008.02.02. 15:47:25

Hát gratulálok a kedves blog szerkesztőnek,ezekből a videokbol a benne szereplő külfödiek hablatyolásából aztán sokmindent megért az ember tényleg. LOL

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.02. 15:54:13

Ezzel csak egy baj van, megnézi egy "potenciális vásárló" és megállapítja, hogy a "füves csávó milyen kúúúl", a PCP-s meg "wááá, hogy pörög, appám, te, Zoli, figyeld má", és önbizalma teljes súlyával kinyilvánítja, hogy márpedig ő jellem és tudja, hol a határ, sose jutna addig, mint "az a drogos kurva".
Amúgy tényleg nem rossz, ötletes, stb, annak, aki eleve elutasítja nagyon hatásos...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.02. 15:56:56

Ja, sok sutyerák, hogy mer küffődiül beszélni, tíccsák be!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.02. 15:58:21

Elégedetlen,

én azért elégedett vagyok velük:) Aki megérti, annak tetszik( de lehet hogy úgy sem), aki nem érti meg, az pedig elégedetlen:) Ez a szép a kinek a pap, kinek a paplan elvben:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.02. 16:02:30

Before,

a gond szerintem ott kezdődik, hogy az sem hatásosabb, hogy "a drog rossz, értem, mert attól terrorista leszel". Sőt, azt inkább elutasítja a "potenciális vásárló".

Amitől szerintem ez jobb, mert ez tényleg tematizál és vitára sarkal. Már ha... :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.02. 17:02:19

Before: azert ha joban megnezed, meg meghallgatod, akkor azert messze nem igaz, hogy ez pozitiv drog propaganda lenne. Csak nem hazudik. Eloszor is, egy berugott, bedrogozott ember eleg visszatetszo latvanyt nyujt, ha tisztan nezed oket. Mondjuk, hogy ez tukor azoknak, akik csinaljak. Mert mondjuk reszegen nem gondolod, hogy gazos lenne, amit csinalsz, de ha jozanul latsz mas reszeget, akkor azert elgondolkodtato.

Aztan a szovegek is eleg erosen ironikusak. Pl. a hernyos csaj dumaja arrol, hogy korabban olyan gondjai voltak, mint az eves, meg az orvoshoz jaras, ami a heroinnak koszonhetoen elmult, vagy az utso klipben a ficko, aki arrol magyaraz boldogan, ha jol emlekszem, hogy korabban azt apakent azt hitte, hogy boldog, de aztan kiprobalta a DT42-t.

Es hat ugye ott van az is, hogy lehet azt hazudni, hogy drogozni nem jo, de hat azt eleg kevesen hiszik el. Termeszetesen nyilvan jo erzest okoznak (ideig oraig), kulonben nem csinalnak az emberek. Es az sem celravezeto, ha azt hazudjuk, hogy mindegyik egyforman veszelyes. Egyaltalan, kamuzni nem celravezeto, mert ugyis lesz, aki kirpobalja, az rajon arra, hogy nem olyan egyszeru az igazsag, ahogy hallotta, es neki jobban fognak hinni, mint egy idiota vaskalapos drogpreventornak/tanarnak. Raadasul, ha azt hazudjak a tapasztalatlan fiataloknak, hogy egyforman veszelyesek a drogok, amit pl. a torvenyek is sugallnak, azzal az a baj, hogy ha az enyhebb drogokrol elkezdi azt gondolni, hogy megsem olyan gazosak, ami igaz is, akkor egyben a durva cuccokkrol mondott allitasokat sem fogja elhinni, holott azok meg nagyon is ugy vannak. Es ez igy rohadt veszelyes.

syl 2008.02.02. 17:20:38

Asszem az uccso DMT42 volt (N,N-dimethyltryptamine)
en.wikipedia.org/wiki/Tryptamine

eleg jo videok, bar lehet hogy egy jegy a Trainspotting-ra is megtenne

CsakaCalcio 2008.02.02. 18:40:37

ezek nagyon mélyre vezető dolgok, főleg az a fránya alkohol..senkinek sem ajánlom hogy kipróbálja!
süti beállítások módosítása