Ki nevet a végén? Tömeggyilkos kártyajáték
 
A doboz tartalma:

-          Diktátor harci kártyák

-          Áldozat kártyák

-          „Ki kicsoda, avagy a tömeggyilkosnak is volt anyja” ismertető füzet, amelyben minden diktátor életét megismerhetjük játékos formában, hogy élvezet legyen a tanulás

-          Játékszabály

-          Világtérkép

A doboz elemet nem tartalmaz, de azok úgysem szükségesek.

Az Ultra Edition kiadás az alapcsomagon felül ciánkapszulát és pisztolyt is tartalmaz a vesztesek számára, hogy a gyerkőcök megtanulhassanak méltósággal veszteni.

Diktátor harci kártyák: A játékot alapvetően ezekkel a kártyákkal kell játszani. Ezeket egészítik ki az Áldozat harci kártyák. A Kártyák felhasználása a Játékszabályban foglaltak alapján történik. Ha egy játékos képes megváltoztatni a szabályokat és ezt társaira ráerőltetni, azzal pluszpontokat szerez. Természetesen kivívja a Készítők elismerését, de egyben ellenszenvét, és végső soron velük kerül szembe.

Áldozati harci kártyák: az áldozati kártyák szereplői olyan védtelen népek, akik a diktátorok területén élnek és a diktátor különböző okokkal, személyes élményekkel és ideológiákkal alátámasztva belső ellenségnek tekinti és tünteti fel őket. Minden játékosnál vegyesen szerepelnek, ezeket a Diktátor kártyáktól külön kell kezelni. Funkciójuk: különböző kombókat segít elő. Bővebben lásd a Játékszabályokat.

Világtérkép: A világtérkép jelöli az egyes országok diktátorait. Egy országhoz több diktátor és áldozat tartozhat. Ha egy játékos megszerzi az adott terület összes diktátorát, ő lesz az adott ország ura. A térkép jelöli a diktátorok számát.

A játék célja az összes Diktátor kártya megszerzése valamint a lehető legtöbb Áldozat likvidálása, lásd Játékszabályok.

Játékszabályok:
- Nevezni csakis diktátorral* lehetséges

- A diktátorok osztályozása különböző egyéni jegyek alapján történik, mint az arcszőrzet**, pajkossági hajlandóság, általa meghonosított szólások száma/relevanciája, szuperképességek. Egyéb, időszakos jellemzők, mint öltözködés, tömegből kiváltott pszichedelikus hatás stb.

- A játék menete a Repülős/autós kártyák szabályaival megegyező***

Ezen felül bizonyos kombókat gyűjthetünk be, melyek segítségével bizonyos vallási vagy faji csoportot kiirthatunk. Vallási vagy faj csoport helyettesíthető a diktátor által kreált ellenségképbe illő egyénekkel.

Ezek a kombók a diktátorok és áldozataik viszonyában változhatnak, amikről a Diktátor harci kártya értesít. De egyes esetekben a következőkből is származhatnak: népirtás, terület annektálása, nemzetközi bíróság elé kerülés.

 

Egyéb esetek:

Népirtás: Említett játékszabályok mellett egy adott területen az összes egy csoportot jelölő áldozati kártya felfordítása a pakliból. Ez úgy történik, hogy ha egy játékos megszerzett egy területet,belső ellenséget választhat az ott található ellenségkártyák közül. Amíg nála van az ütés, felfordíthat egyet, amíg a kiválasztott nép el nem fogy. Utána újat választhat.

Belső népírtás: Egy adott ország megszerzése után, ha a diktátor úgy gondolja (és nála az ütés), felhúzhat két ellenség kártyát ezáltal belső vérengzéssel motiválja a népet, minek következtében a morál csökkenése miatt egy körből kimarad (tehát ha az adott mondásnál se nem veszthet se nem nyerhet kártyát), de hatalma közben szilárdul, ezért amint ütéshez jut a nála 1-2 ponttal magasabb értékeket is elnyeri egy körig.

Annektálás: Ha a játékos megszerzi az összes adott területhez tartozó diktátorkártyát, elfoglalja azt, s vele az ott "élő" áldozati kártyákat.

Nemzetközi Bíróság elé kerülés: Ha egy játékosnak már csak kettő diktátor kártyája van és a területei is elfogytak, öngyilkos lehet, hogy ne kerüljön a Nemzetközi Bíróság elé. Ha a további harc mellett dönt, és veszít, akkor a játékostársak döntenek sorsáról. Minden játékosnak erősségéhez mérten van akaratérvényesítési képessége. A döntés a játékosra kötelező.

A győztes ezután szabadon rendelkezhet a legyőzöttek életével, elsődleges nemi jellegével, minden ingóságával és ingatlanjával.

Lábjegyzet

* Diktátor: Nemzetközileg elismert, totális vagy autoriter rendszert fenntartó tömeggyilkos (király, császár, türannisz, népvezér, vezető, elnök, párttitkár stb.)

** Arcszőrzet: Anatole kollega elmélete, mely szerint az arcszőrzet és a diktátori hajlandóság közt korreláció állapítható meg. Ezt ő evolúciós tényezőkre vezeti vissza. Minél több/nagyobb arcszőrzettel rendelkezik valaki, annál hajlamosabb az agresszióra. Egyes esetekben, vallási vagy tradicionális okokból a szakáll viselése kötelező. Ez a megállapítás azért fontos, mert segít bevezetni a "virtuális szakáll" fogalmát (Anatole; 2004, Tabán Söröző). Ez alapján a virtuális szakáll nem más, mint a vallási avagy tradicionális okokból szakállat viselő népcsoportokhoz tartozó szakáll nélküli egyének láthatatlan arcszőrzete. A közérthetőség kedvéért Rákosi (Rosenfeld) Mátyás példáján át mutatjuk be. Nevezett diktátor nem viselt semmilyen arcszőrzetet szemöldök, szempilla és orrszőr kivételével. Ha az erőszakra való hajlamot vizsgáljuk, pusztán kérges tenyerű péklegényként tudnánk elképzelni lisztes arccal, miközben szerény tekintettel búzát fürkész.(Lásd a mellékelt képet, amin Rákosi a már évek óta Recsken raboskodó, ezért megtört és mérges ideológiai ellenpólusától az utolsó kalácsát is elveszi). Azonban cselekedetei méltán emelik a "híres diktátorok"-sorozatba. A virtuális szakáll fogalma így segít magyarázni azon kevés diktátorok tetteit, akik nem viseltek valódi arcszőrzetet. 

Az arcszőrzet és a diktátori hajlam kapcsolatára bizonyíték az alábbi kép. Nyersfordítás: Hitler, Lenin és Szaddam bajszai még mindig életben vannak, és rendszeresen találkoznak, hogy világuralmi terveket szőjenek.

Megkockáztatjuk azt a kijelentést is, hogy a szakáll egy fatális tévedés folytán vált az ellenállás jelképévé, akárcsak az a tévképzet, hogy a maszturbálás vakságot eredményez (MuellR- Bányapeat, 2008).

 

*** Reülős harcikártyák játémenete: A kártyákat össze kell keverni és a játékosok között egyenlően kell elosztani. Mindegyik játékos úgy tartsa a kártyáit, hogy csak a legfelső lap legyen látható - mégpedig csak ő láthassa. Az osztótól balra ülő játékos kezd és bemond egy adatot a kártájából. A többi játékos mind bemondja azt az adatot, mindegyik a saját legfelsőbb kártyájáról. A legnagyobb értéket megnevező játékos az ütő, megkapja az összes legfelső kártyát és azokat a saját kártyacsomagja alá helyezi. Az ütő játékos játszik ezután tovább, az előbb leírtak szerint. Ha két legfelső kártyán azonos nagyságú érték szerepel, akkor mindegyik játékos a saját legfelső lapját a saját kártyacsomagja alá teszi. Aki ebben a körben volt a hívó, az hív a következő körben is. Az a nyertes, aki az összes kártyát begyűjtötte.

(forrás: Repülős harci kártyák, Játékszabály; 1996; Piatnik Játékgyár)

By: Anatole-Banyapeat-MuellR Entertainment Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr4656053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 21:07:06

Az Olvasóktól pedig várjuk, kiket olvasnának szívesen a Diktátor Harci Kártya sorozatunkban. Ki a te Kedvenc Tömeggyilkosod?

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 21:27:34

Jjajaja! Abszolút! Az utolsó tömeggyilkosok egyikét a közönség szavazhatja majd meg:D

RekleFG 2008.09.09. 21:35:35

Szapparmurat Türkmenbasi?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 21:41:19

Hehehe, téééényleg:)

Én konkrétan azt javallom, hogy aki kellő kurázsit érez magában, írhat vendégposztot kedvencéről és a neve alatt megjelentetjük:) De persze ha csak javaslatot tesz, azt is szívesen fogadjuk:)

Várjuk a jelentkezőket:)

Hobo 2008.09.09. 21:53:04

Üdv!
Nekem több kérdésem is volna:
1. Mikor lesz kapható és hol?
2. Ragasztható arcszőrzet miért nincs a csomagban?
...hogy esetlegesen pótolni lehessen...
ha valakinek nincs egyéb okok miatt, mint pl kemoterápia, leforrázta/megégette magát, hormon problémák, stb... itt felmerül 1 kérdés:
4. Nők is játszhatnak sikeresen?
Itt most nem kiszel tündére, és az ő hihetetlenül dús szemöldökére gondolok, NÖKről beszélek, nem földönkívüliekről... ez másik kérdést is felvet:
5. Földönkívüliek is játszhatnak?
kedvenc tömeggyilkos: Dr. Dragan David Dabić szerb pszichiáter
a másik kettőt most nem írom ide...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 22:05:42

Hobo,

megpróbálok válaszolni, aztán maximum kiegészítenek:)

1, Amint megfelelő számú diktátorról készítünk kártyákat, ez a közeljövőben várható. Természetesen folyamatosan bővítjük, hogy minél több bőrt és pénzt lehúzhassunk róla.

2, A ragasztható arcszőrzet érdekes ötlet. Megfontoljuk, esetleg az Elit Editionba bekerül. Ez esetben természetesen megfelelő százalékkal részesülsz.

3, ez nem tudom mi

4, Nők is lehetnek sikeresek, de bevallom, most egy sem jut eszembe, akiről írhatnánk. Ha az arcszőrzetből indulunk ki, illetve annak hiányából, akkor azt a fenti "virtuális szakáll"-al küszöbölhetjük ki, így semmi akadálya a versengésnek

5, Földönkívüliek abban az esetben, ha meghódítják a Földet, illetve planétaközileg elismertek.

Ha van kedved, írj vendégposztot az említett úriemberről:)

Hobo 2008.09.09. 22:23:14

Bocsánat, mára már túl sokat foglalkoztam a matekkal, ezért szúrtam el a számozást...
A nőket és földönkívülieket azért kérdeztem, hogy a játékban részt vehetnek-e, ha pl a haverokkal leülünk játszani, nem mint a diktátorkártyákon szereplő személy, de majd gondolkodom, hátha eszembe jut női diktátor...
Említett úriemberről készül a vendégposzt, MuellR kolléga vállalta annak közlését, a lehetőséget köszönöm!:)

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 22:25:10

földönkívüli diktátorrol csak egyről tudok, aki valamelyest elismert, de őt nem merem leírni, mert a szcientológusok szétperelik a seggem

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 22:27:00

Hobo,

megértem, én elvből sosem számolok:)

Aki megérti a játékszabályokat, mindenki résztvehet benne. Ha egyszer megvette, akkor főleg:D

Várjuk, a részleteket pedig megbeszéled akkor vele:)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 22:30:01

Palpatine császár nemzetközileg elismert diktátornak számít vajh?:

Mentula 2008.09.09. 23:01:44

Tessék levédetni. Már ha nem plagizáltatok:)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 23:04:51

Van már diktátoros kártya, de sztem az nem így működik:) A kártyák elkészítésekor természetesen figyelembe vesszük, hogy más legyen. Jah, és ezennel 3munk szellemi termékeként levédettnek nyílvánítom a játékot akárhogy is működjön a procedúra!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 23:09:45

Mentula,

már hogy plagizálnánk?:) Az egész a Politológus Hatalom Kártyák ötletéből jött(szintén saját gyártmány- bár azok titkosak, míg a világuralmi terveink nem működnek megfelelően). Bár az ötletet valószínűleg mások is ellőtték,a mi játékszabályaink(már ha ezt kidolgozta bárki is) abszolút egyediek. A készülő életrajzok+ kártyák szintén:)

Neked esetleg kedvenc diktátor?:D

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.09.09. 23:33:52

Az arcszőrzetes korelációt kikérem magamnak. És ha nem vonjátok vissza, mindenki munkatáborban találja magát!

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 23:35:20

áh, még egy szakállas?? szakállasokkal vagyok körülvéve. CSak nekem nincs esélyem a világuralomra????

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 23:35:54

Hmmm, kezdem megérteni az "összeakasztjuk a bajszunkat" eredeti jelentését :D:D:D:D

Mentula 2008.09.09. 23:37:49

Hát nem tudom. Valamit elk@kúrtatok, én két baráti társasággal is szőttem világuralmi terveket. Van róla jegyzőkönyv is, de persze hamis. Viszont mind a kettő jó úton halad :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.09. 23:41:06

Komolyan mondom, ha egyszer diktátor leszek, minden kocsmát bezáratok. Ott születnek a világuralmi tervek rendre...

Egyébként, nekünk ideológiánk, vip halál listánk egyaránt van. Félek, hogy ezzel TE is rákerültél...

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.09. 23:41:28

Legalább mi, szakállasok tartsunk össze! És küldözgessünk együtt munkatáborba másokat! Az nem jó, ha már a mozgalmon belül is széthúzás van!

Hobo 2008.09.10. 00:10:58

Tök mindegy, mert ha egyszer diktátor vagy és csupaszarcú, akkor a szőrősöket likvidálhatod, ha fordítva, azaz szakállas vagy, akkor a csupaszarcúak menetelhetnek a krematóriumba, nemde?:D
Időközben rengeteget agyaltam női diktátorokon, de egy sem jutott eszembe... azé milyen szar mán, h mindig a nők irányítanak a háttérben, de 1 rendes diktátor még nem került ki közülük...
süti beállítások módosítása