naa hááát emberek.. kedves házigazdánk felkérésére ( inkább baszogatására ) újabb postot produkálok nektek.

én is a chates témához szólnék hozzá, kicsit más megközelítésben, mint ahogy azt barátunk tolmácsolta.

alapvetően egy chat kultúra jellegű postot szeretnék itt kifejteni személyes nézőpontomból.

azért kapta ezt a címet mert az alapgondolat ugyanaz maradt és hát mégis más...

akkor nézzük :

 

alapvetően szeretnék köszönetet mondani Banyapeat barátunknak ezért a kimerítő elemzésért... tényleg eléggé lefedte a chatelő társadalom nagy egészét. lányok, fiúk.. mind egyaránt beleillenek ebbe a dologba.

de akkor kifejteném azt is amit minden értelmes chatelős tud.

2 ember van aki chatre jár :

egyik az aki ismerkedni akar ( ezeket elemezte Peat )

és van az aki egyszerűen csak unatkozik.

naa az első csoport már kielemzésre került, de akkor nézzük azokat akik "normálisak" meg  nézzük úgy állem a chatkultúrát.

mondhatni van benne némi tapasztalatom mert az egyik neves chates oldalon már 6 éve chetelek kisebb nagyobb megszakításokkal.

nem mennék bele én annó melyik kategóriába tartoztam, de annyit mondhatok tartom magam annyira hogy mindezek fölé tudjam sorolni magam :) ( mármint a sok kanos balfaszra gondolok )

alapvetően induljunk ki abból hogy van egy közös szoba.

ezek csoportosulhatnak sokféleképpen, vannak kor szerint , zenei ízlés, hobby és minden egyéb érdeklődés szerint elkülönülő szobák.

ezeket struktúra szerint is csoportosíthatjuk. alapvetően a "kisszoba" "nagyszoba" kategóriával foglalkoznék.

a "nagyszoba", az ahova tömegek járnak, mint a 10-14 éves korcsoport vagy az "előszoba" vagy bármely nagyobb felhasználói csoportot felülölelő szoba. itt alapvetően nem foglalkoznak az emberek a közössel. több ok miatt. lehetőség szerint; alapvetően követhetetlen egy 100 fő feletti szoba közöse, mert mindenki ír mindenkinek mindenféle baromságot. ez a legfőbb ok szerintem ami miatt az ember nem kíván részt venni a tömegek "beszélgetésében"

a másik leginkább "zavaró" tényező az lehet hogy ha azt hiszed hogy jófej leszel és "beszállsz" a buliba.. akkor tévedtél. max avval tünsz fel a többi már ott "bejártatott" embernek tartott egyének között ha vkinek beszólsz vagy éppen felkínálod bájaidat, esetleg akkora looser beszólást produkálsz amelyet még a mikulástól se kérhettél volna és háát ami melett normális ember nem megy el szó nélkül :)

akik itt beszélgetnek azok alapvetően ismerik egymást. vagy suliból vagy egy privát beszélgetés kapcsán. de már többet tudnak a másikról mint a semmi.

persze itt is lehet jókat dumálni, de csak szigorúan késő este. ilyenkor a kis embereket elhívja az álommanó magával az ágyikóba és a don huanok is többnyire elmennek pornót nézni. szóval ilyenkor ( hozzáteszem nagyon ritkán ) lehet jófejekbe botlani és nem csak a "privát szorításában" beszélgetni valakivel.

hozzáteszem érdekes dolog.. de tapasztalat szerint az emberek szabadabban beszélgetnek és felszabadultabban egy közösben mint privátban. ott meg van az a megszorítás hogy most ismerkedni "kell", míg közösben ha már csak ketten vagytok akkor sokkal jobban el lehet beszlégetni valakivel. ja és arról már nem is beszélek ha esetleg egy jó társaság gyülik össze akár egy kisebb csapat 10-20 fő akik ténylegesen jól ismerik egymást és tényleg van egy közös "szeánsz" jellege a dolognak.

na ilyenről manapság már ne is álmodj :D de elkalandoztunk.

szóval a "nagyszobák" alapvetően erre vannak beállítva. gyakran találkozhat az ember ilyen hírdetés jellegű dolgokkal és mindenféle abszurd és eszement társkeresési próbálkozásokkal mint " 19 éves helyes budapesti srác keres körabeli lányt"... hát szerintem ahogy szokták mondani .. a 6-s lotto esélyesebb mint hogy erre rákap valaki.

na.. lényegében ki is elemeztem ezt a nagyszoba témát.. alapvetően szar.. mégszarabb és a továbbiakban gáz emberek gyülekezete. ennyit tudok rá mondani :) ( persze az esetek 1 %-ban ki lehet fogni a tutit... )

naa akkor térjünk rá a másik felosztási egységre.. a "kisszobákra"

ezek lehetnek zenei stílusok szobái, esetleg hobby-k, városok, játékok és sok más baromságot magában foglaló szobák :D

alapvetően itt is elég részletes elemzést lehetne folytatni a szobák és "lakóik" típusairól. de szerintem 1 : holnapig itt ülhetnénk, 2 : akinek vmennyi esze van az ezeknek a jellegét ki tudja találni.

gondolok itt arra az egyszerű dologra hogy például a kertbarátok szobába nem nagyon fog az ember tizenévest találni, hanem inkább az idősebbek "társalgója". vagy ilyen mondjuk az "emo-s" szoba ahol meg 20 év felett szintén nem nagyon talál embert a kedves felhasználó.

de itt nem is erről van szó. a "kisszobák" azért vannak hogy az ember megtalálja a maga érdeklődésének megfelelő "embertípust". itt nagyon kellemes közösségek tudnak kialakúlni. de persze ez akkor jellemző ha tényleg az érdeklődés az ami egy szobába szólítja a felhasználókat. viszont ha csak mondjuk a város azonos ahol lakik az ember akkor megint bukta... és megint ott vagyunk hogy az állatfajok tömegével találkozik az ember.

ezt inkább nem részletezem a fentebb említett okok miatt. akit érdekel nézzen meg ilyet és kész.

persze hozzátenném hogy mindenhol vannak barmok... szóval ne is várjuk hogy nincsenek.

 

de akkor áttérnék egy megint más témára... ez a "privát" vagyis a "magánbeszélgetés"

hááát ez az amit mindíg is utáltam... :D hozzá kell tegyem...

de hát nézzük.

alapvetően itt tényleg fennáll az amit már említettem hogy "ismerkedni kell" mert itt megvan az hogy nem látja más csak ti ketten meg hát hogy vmilyen szimpátia alapján kattingatsz a másikra hogy szeretnél vele "kettesben" lenni.

namármost.. ez többnyire vagy név alapján működik, vagy pedig a közösben látottak után. vagy manapság már a képek alapján.

"szia? honnan? korod? hobbyd? hogy nézel ki?" na ezek akérdések amitől falramászik a normális ember.. mert hát a mindenféle extra iq-ban és kreativításban hiányos embereknek ez a kezdés... na ettől hányok.. de tényleg .. ez akkor szép leginkább amikor meg se várja a választ hanem így egyből rádzúdítja..

igen.. igen.. ezt sokmindenki nem szereti, ha végülis tényleg erre kíváncsi akkor is próbálja nem így kezdeni a témát.. ekkor jönnek a förmedvény dolgok... a mindenféle nyakatekert kérdések amik dettó ugyanazt kérdezik mint az előbbiekben csak burkoltan. persze ezt is lehet jól csinálni, de a kérdés ami úgy hangzik hogy "mizu?" egy ismeretlen szájából.. én úgy érzem talán taszítóbb mint a fenntebb említett kérdéssor.

ide sorolhatnám még a "tanulsz még?" "dolgozol?" "milyen kocsid van?" "van testvéred?" és hasonló gyenge és gáz próbálkozásokat, továbbá nem nagyon szeretem az olyan jellegű kérdéseket miszerint látszólagós az hogy ki akarja szűrni a potenciális "párjelöltet" az illető. ami lényegében a külsőre, anyagi helyzetre és egyéb dolgokra terjed ki. alapvetően undorítónak tartom. ahogy az életben is szánalmasnak tartom a cicababákat akik képesek egy GYőzike szintű emberrel együtt mutatkozni azért mert éppen mercije van. na de ez megint más téma.

a privát az tapasztalataim szerint a legritkább esetben lehet tényleg, felemelő, jó beszélgetés. ha elsőre talán még sikerül is másodikra nem gyakori.. egyszerűen idővel kifogysz a "kérdésekből" és ha a másikkal nem vagy egy hullámhosszon és nem tudod úgy megtörni hogy tényleges beszélgetés legyen belőle akkor megint bukta az egész.

 végülis ha az ember jó kérdéseket tesz fel akkor talán tud jutni valamire, de az ismerkedés szerintem lényegében itt alapvetően halott.. mármint a privát része. közösben előjöhetnek témák meg lehet vitatni őket akár több résztvevővel is.. de az a legritkább hogy valaki a privátban találja meg azt amit keresett.. vagyis esetleges "barátját" / "párját".. szerintem a chat manapság erre nem alkalmas.. kiindulva abból a hipotézisből hogy sosem tudhatod kivel beszélsz.. mert lehet hogy a betük szépek.. a mondandója érdekes.. a stílusa jópofa.. de lehet hogy az illető alapvetően életképtelen és ezért keresi a chat "anonimítását"...

de hozzáteszem
lényegében a chat egy jó dolog tudna lenni. DE NEM AZ!

sok az olyan ember aki véresen komolyan veszi... mikor ahogy én mondani szoktam "csak színes betük".
az oltásokat csak hülyéknek ajánlom hogy felvegyék... a szerelmes leveleket meg csak naívoknak akik arra vágynak hogy ez igaz legyen.

továbbá mindíg tartsuk szem előtt azt hogy sose tudhatod kivel beszélhetsz... erről Peat barátommal tartunk egy felmérést és gondolom pár héten belül publikálni fogjuk az eredményt.

amúgy hozzátenném hogy leendő pszihológusoknak KÖTELEZŐ!!! a chaten lógnia napi min 1-2 órát.. bizonyos "népcsoportok" és viselkedésük megfigyelése végett... nagyon tanulságos tud lenni... esetleg beszélgetni 1-1 fiatalabb / idősebb női / hím egyeddel... mindenkinek sok sikert kívánok hozzá :)

gl and hf

Regards ReD

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr25154442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.01. 13:44:20

Nos,alapvetően két dologgal nem értek egyet. Az egyik, amikor írtad,h vannak a dugni akaró csoportok,akiket kifejtettem,mint írtad, és vannak az unatkozók, ahova nem írtad oda, mint pl ÉN MAGAM is:D

Empirikus kutatást nem csak pszichológusok végezhetnek,sőt,lenne kötelező, hanem sok egyéb diszciplína képviselői. Én spec mindig azt lesem, bazmeg, ezek választani fognak, amint felnőnek:D

ReDEyeS 2007.09.02. 15:56:25

jó hát tévedni emberi dolog, továbbá ki mondta hogy én nem akarok dugni chaten??? életem legnagyobb szexuális élménye a klaviatúrával volt....
süti beállítások módosítása