- Nem tudom, hogy az MTI-nél vagy az indexnél ülnek analfabéták, de annyira nem is érdekes. Vajon tudják, hol van Abbisz-Abeba? Gondolom el kell menni a halál faszáig és ott felszállni a semmibe tartó 203-as buszra. Addisz-Abebát meg rajtuk kívül mindenki ismeri.

- Ezeknek mondjuk matematika tanáruk sem volt - földrajzon kívül. Gyors fejszámolás: ha a szudáni lakosság vallási megoszlása 70-25-5(iszlám-törzsi-keresztény) és feltéve, de nem megengedve, hogy a muszlimok mind északon laknak, akkor lehetséges-e, hogy délen a keresztények vannak többségben?

- Esküszöm nem hiszem, hogy a kötelező általános műveltség része ismerni a dinka-nuer-silluk erőviszonyokat. De tényleg annyira feldolgozhatatlan információ ebben az országban, hogy nincsenek kibaszott keresztények ott? Amelyiket megzavarta egy misszionárius, az találkozik vele reggel, bólogat a sápadt fejének és hazamegy kecskét áldozni. És nem azért lőnek, mert a csúnyagonoszrossz arabok ki akarják irtani a kedves, civilizált déli keresztényeket, hanem mert nincs elég kecske ahhoz, hogy mindenki kedvére áldozhasson belőlük. És igen, a déliek foglalkoztatnak gyerekkatonákat, és pusztán csak azért nem tudnak népirtani rendesen, mert csak sporttáskájuk van, repcsijük meg nincs. És Darfúr nem délen van és ott sem tombol a katolikus templomépítő-láz. És ez két külön dolog. És népirtás Darfúrban volt. (Lesz ott még máshol is, de ez más kérdés). Salva Kiir ugyanolyan diktátor mint Besír, csak még nem volt elég ideje kibontakozni. És aztán ott van még az is, hogy...

-Sajnos lejárt az időnk...

-Kösz doki, hogy meghallgatott. Jövő szerdán ugyanekkor?

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr712979402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SchA · http://katpol.blog.hu 2011.06.16. 21:44:43

Üdv! Megtaláltam a blogot, és olvasgatom.
Ajándékot is hoztam, mert beszólok ergo sum. :)

"repcsijük meg nincs"
www.sudantribune.com/South-Sudan-launches-air-force,37775

photodiarist.com/2011/01/26/the-first-flight-of-south-sudans-air-force/

Helikopter = rotary wing a/c

paranoid T.R. marcipan 2011.06.16. 23:59:11

@SchA: na, művelődj még egy kicsit :)

Besírnek több remek ötlete volt a hogyan népirtsunk hatékonyan című könyvhöz. ebből az egyik, h tisztességes bombázók hiányában konkrétan sporttáskákba rejtett bombákat dobáltatott az összegyűlt jónépre.

tessék egyben értelmezni: "csak sporttáskájuk van, repcsijük meg nincs".

Ahogy elnézem egyébként a dolgokat, lassan pályázhat a legtöbb helyen népirtást elkövető posztra. Pedig egyszerűbb a sivatagot felrobbantani mint Afganisztánt.

SchA · http://katpol.blog.hu 2011.06.18. 10:04:12

@paranoid T.R. marcipan:

Pardon me, de mi értelme van egy bombát sporttáskába tenni, mielőtt kidobod egy improvizált bombázóból?

paranoid T.R. marcipan 2011.06.18. 12:05:26

@SchA: ez egy érdekes kérdés, Hágában is biztos feltennék :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2011.08.03. 17:30:00

@SchA:

Gondolom azért, hogy ha nem robbant fel és megtalálja valaki, vigye haza a gyerekeknek, hogy legyen mibe pakolják az úszócuccokat, amikor mennek a strandra.
süti beállítások módosítása