Nézegetem a híradásokat, remélvén, hogy ma elfoglalják az rtl klubbot (esetleg a BP TV-t) a tüntetők, és falhoz állítanak mindenkit. Az, hogy az MTV nemrég önmaga elfoglalására buzídott ( amit balról a csőcseléknek, jobbról a kormány provokátorainak, jobbszélről hazafi forradalmároknak tulajdonítanak), pont egy éve hatalmas öngóllá csapott át. Most beolvasták a követeléseket, de azt hiszem, az ingyen sörről egy szót sem ejtettek.

Aztán a tüntetők Nyegleósan balra el, és azt mondták, hogy ipszilon. Bár ez esetben nem a "király", "zsír" és egyéb pozitív dolgokat szimbolizáló jelentéstartalmat értették ez alatt, hanem hogy blokád alá vesznek mindent, amihez a törvényhozás kapcsolódik. Képviselők házát, Parlamentet, minisztéiumokat. Van benne ráció. Ha nem születik törvény, hogy ezt nem tehetik meg, akkor vígan játszhatnak ilyet, míg haza nem kell menni vacsorára és leckét írni. Bár, én azért erre nem alapoznék, mert ezek a rohadt képviselők annyira olyanok, hogy fú, és biztos már kitaláltak ez ellen valamit.

Magyarországon sok minden van, ami miatt jó élni. Most éppen nem a Dreherre gondolok, hanem arra, hogy annyi  forradalom történik,  ami  Dél-  Amerika  becsületére is válhatna. Mondjuk, sosem voltam balhézós típus ( amikor igen, akkor sem, aki mást állít, azt pupillán bököm), így nem tudom elképzelni, milyen is egy "rendes" forradalom. Csak tv-ben láttam meg regényekben (olvastam). De ott emlékeim szerint nem este kezdték el páran, akiket elzavartak, és mindezt valami évfordulón.

Mert ugye, lássuk be, most pont ebben szevedünk hiányt. Nincs egy kurva ideológia. Az, hogy "elkúrtad", mégsem egyenlő az '56os analógiával. Erről megint csak a kormány tehet. A dicső, hős forradalmárok, akik érdekes módon mindig csak ilyenkor hallatják magukat, az év többi napján titokban szerveződnek, és átérzik mindannyian a nemzetvesztést, a zsidó összeesküvét, amit ennyire közösen utoljára csak eleik éreztek. A Szíriuszon.

Hogy lesz-e nagyobb balhé, mint hogy könnygázzal oszlatnak, nehéz megmondani. Tavaly sem gondoltam, hogy azzá fajul, amivé. Amikor pedig láttam a két oldal szerencsétlenkedését, nem tudtam gondolkodni a röhögéstől. Ettől függetlenül megjátszom a szerencsémet: nem lesz itt forradalom.

De egy pillanatra tegyük fel, mégis lesz valami, ami még a Blikkbe is több oldalas vezető hírként szerepel, elnyomva Kelemen Annát, hogy éppen kivel dugott. Kinek milyen haszna lehet belőle? A Blikken és az Anti Kelemen Anna klubon kívül.

A kormány szempontjából evidens: mi megmondtuk, ezek randalíroznak, veszélyben a demokrácia, rendet kell tenni. Arról ne is beszéljünk, hogy jobban örülnének egy rendes balhénak, mint Isaura felszabadítására gyűjtő csalók a hiszékeny baromnak. Mert lehet egy ideig farkast kiáltani, de ha nincsenek farkasok, akkor vagy génsebészni kell egy négy seggűt, vagy valahonnan szerezni. Az, hogy rémisztgetünk a Gárdával, csak ideig óriág megy. Tartósan nem emelkedik az a fránya népszerűségi index. Ha már a kormányzás úgysem áll, annak eljátszását pedig tökélyre fejlesztették, akkor bizony kell ide a forradalmi kedv.

Eddig tartott, hogy kinek lehet haszna belőle. A Fidesznek semmiképpen sem. Semmit nem csinál, és egy millióval többen támogatják. Beláthatjuk, hogy ez egyből megváltozik, ha cselekvésre adja fejét. Elég szar helyzetben vannak most, mert kell szólni a radikálisokhoz, a mérsékeltekhez, be kell szólni a kormánynak, rájuk kell kenni mindent. Ezt pedig nem lehet egy üzenetbe beletenni, mint a 42-t. És szám szerint is legalább ennyi kell. Talán Rogán "Szerver" Antal megalkotja a Bölcs Elmét, ami kiszámolja, mi lenne a helyes kommunikációs irány. De lehet, hogy ez is tízmillió évbe tartana, és az utolsó öt percben megsemmisítik az akkora észhez térő forradalmárok az egész pártszékházat.

Jobbiknak ismét nehéz elképzelni, hogy érdekük fűződjön hozzá, hogy balhé legyen. Legalábbis nagy balhé. Nehéz elhinni, hogy az egész mögött nem a kormány áll. Ha én egyszer miniszterelnök leszek, miután minden parasztot felpofoztatok a Bákterrel, biztos, hogy mindenféle hátsó útvonalon megszervezem a magam radikális ellenzékét, akit bevethetek magam ellen, csak úgy, figyelemelterelésként.

Ha lesz valami nagyobb durranás, akkor ezt a Gárdán és a Jobbikon fogják leverni. Korábban szerencséje volt a pártnak, hogy ez szolgálta a kormány érdekét, és a sörcsapból is ők folytak Soproni helyett. Az, hogy legközelebb is ekkora média-visszhangot kapjon, saját erőből nehéz lesz elérni.  A Jobbiknak csak addig érdeke az egész, míg beszélnek róla, bekerülnek a köztudatba, és minimális erejű "balhékkal" magához vonza a miépeseket és a fideszből a radikálisokat. Szimpatizánsai között úgyis csak ő az egyetlen hiteles párt, és ezt fent is kell tartania.

Szóval, hiába szeretném, de holnap nem fog az a hír foglalni, hogy "az rtl klub semmirekellő mihasznák társasága, akiket...."

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr49169879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása