csurtus 2007.10.13. 10:22

18+

Őszintén sajnálom, de a cím ezúttal semmiféle, pornóval kapcsolatos okoskodást nem kíván felvezetni, mindössze egy - manapság jól menő -, jópofaságnak tartott beszólást szeretne tisztába tenni.




Elöljáróban arról van szó, hogy az egyik hazai parlamenti párt a napokban ünnepelte létrehozásának (megalapításának) 18. évfordulóját. Természetesen mindkét (mindhárom?) politikai oldal, valamint a magukat függetlennek és pártatlannak (párttalannak) hazudozó médiumok orrba-szájba ezen filóztak, több-kevesebb sikerrel.


Ezzel nincs is semmi baj; a pártok ellopják a pénzünket és belehazudnak az orcánkba, a média kiszolgálja őket, a választók meg szopnak - vagyis mindenki teszi a dolgát.

A baj azzal van, hogy ma hallottam, illetve olvastam - kábé tízezredszer - a következő beköpést, amelyet felböfögői minden bizonnyal szellemesnek és roppant találónak éreznek, s amely így szól:

18 évesek, vagyis már büntethetők!

Innen üzenem a sok baromarcúnak (akik között szép számmal vannak jogi diplomások is), hogy kis hazánkban (akárcsak a Föld országainak úgy 95%-ában) a büntethetőségi korhatár NEM 18 év, hanem 14. Tehát a bonmot ismételgetése helyett talán tájékozódni tessenek.


Négy évvel ezelőtt lehetett volna elsütni ezt az amúgy gyenge poént ugye, a 14. születésnapon. A nagykorúsághoz a választási, választhatósági jog fűződik, nem a büntethetőségé.

(Jól is néznénk ki, ha csak nagykorúak lehetnének büntetőeljárás alanyai; szerény véleményem szerint még a jelenlegi, 14-es korhatáron is változtatni kellene, méghozzá lefelé; ha jól emlékszem, Japánban ez például 12, de ez más téma).

Szóval ha ismét hallotok/láttok egy nagyképű hülyét, aki a fenti idézetet kiejti a száján, majd büszkén elmosolyodik és körültekint, tessék gúnyosan elmosolyodni. Politikai elitünk, valamint a velük szimbiózisban élő bunkó médiamunkások általános műveltségének újabb bizonyítéka hever előttetek. Tapossatok rá virtuálisan.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr77195024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása