Tudjátok nap mint nap találokzom politikai nagyott mondásokkal illetve badarságokkal, ezek nem szokták átlépni az ingerküszöbömet mert tudom hogy aki mondja az vagy irreleváns vagy csak naív és azért mond butaságokat ráadásul nyilvánosan. Na de van amikor a hülyeség már olyan magaságokat ér el ami nekem is sok, most éppen az egyik "kedvencem" a rumán politika( kedvenceket becézzük) egyik fenegyereke G.fúnár váltotta ki nállam e reakciót. Nevezzet azt találta mondani idézem:
"Székely köztársaság alakul márciusban."(bár így lenne) nos ezt azzal indokolta hogy koszovó mintájára a "Terrorista" Székely Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Párt arra készül március 15. én hogy kikiáltja a székely köztársaságot mitöbb bevezetik a magyart mint hivatalos nyelvet (jelzem ez fájna neki a legjobban). Ehez fogható információ hiányos süketelést csak nagy ritkán lehet hallani/olvasni, az ember csak vigyorog kínjában.
No azért nem szeretnék senkit információ nélkül szélnek ereszteni, tudnilik a rumán politika választásokra készül és hát kell gyülyteni a szavazatokat (az sose árt) és nevezett pártja már régota (hasonlóan a többi szomszédos magyar kisebbséggel problémázó országhoz) a "vérszomjas"magyaroktól óvják édeshazájukat. Csak ezért nem lehetne elítélni öket hisz ez elöfordul a legjobb országokkal is, de ott az effélékre nem halgatnak. Esetünkben sajnos nem ez a helyzet ugyanis a rumán politika szereplöi ezekben az esetekben amikor valamilyen közös "ellenséget"ostoroz az amúgy szalonképtelen párt egyből tárgyaló partnerré növi ki magát amíg erröl a témárol van szó.
A rumán politika éppen ambivalens viszonban van, az elnök (hajóskapitány, ahogy becézik) és a miniszterelnök nem éppen kedvelik egymást. A jelenleg kissebségben kormányzó liberális demokraták és az rmdsz koaliciójával szemben az elnök pártja a demokrata párt felfutóban van. Ezek között lavírozik a (hönszeretett) nagyrumánia párt melynek jeles szenátora nevezett. A mellékelt képen nagyrumányia látható mely ebben a formában még nem létezett és igencsak irreális.

A rumán pártok az efféle kifakadásokat eltűrik sőt használják a magyarkártyát egymás és a magyar pártok ellen is, ugymond versenyeznek ki utálja jobban a magyarokat. Ez a hozzá állás nagyon káros lehet a rumániában élő magyarokra és autonómia törekvéseikre, mert sajnos az uniós fülek is halják ezeket a szövegeket és még mindíg elég távol vannak ahhoz, hogy  hidjenek is nekik. ez az ö szegénységi bizonyítványuk de mi isszuk meg a levét ami ugye nem jo annyira. Mi nem sokat tehetünk ellene csupán annyit hogy támogatjuk őket akiket ezeknek az uniós emberkéknek elödeik más országokba helyeztek úri passzióból.


A székely autonómia törekvések területi célja ami már létezett 52 és 60 között.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr49362756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása