"Péntek este van, de nem kefélhetsz, nem verheted ki, homok van a szemedben, és valószínűleg a seggedben lyukában is. Erre jön valami rajzfilm egy olyan országból, ahol az emberek kefélhetnek, és kigúnyolja a prófétádat. Ez nekem is felbaszná az agyam!!" - Mr. Garrison

Az első nagy tüntetési hullámot kiváltó karikatúrasorozat (Mohammed arcai) a Jyllands-Posten című dán hetilapban jelent meg 2005. szeptemberében (tudom, tudom, rééégi). Annak ellenére, hogy egy arab országban sem közölték le a prófétát gúnyoló rajzokat, a mohammed-karikatúrák komoly százezres tömegtüntetéseket váltottak ki a közel-keleten, sőt, South Park epizódot is ihlettek (Cartoon Wars I-II). A közelmúltban futottam bele cagle.com-ba, amelyen olyan karikaturisták rajzai találhatók ezügyben (sok másféle karikatúra mellett), akik azzal, hogy arcukat és nevüket adták a dologhoz, a szólásszabadság mellett tüntetnek (érdemes megnézni). Nem akarok még több felesleges szájtépésbe bonyolódni az üggyel kapcsolatban.

Egy "első" és egy "régi" (esetleg "photoshop") beszólás között el lehet vitázni, mi is a fontosabb: a szabad véleménynyilvánítás, vagy hogy ne kritizáljuk a másik vallását.

Remélem a poszt kapcsán egy öngyilkos merénylő / iszlám radikális csoport (afganisztán népe front, afganisztáni népfront...stb.) sem kapja szét a banyapeat blogot. Mielőtt valaki belekötne a címbe: a cím azért angol, mert megegyezik a rajzok lelőhelyének címével.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr43519587

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cyber security training qualifications uk 2019.05.27. 20:59:44

Az életben minden ami jó vagy hízlal, vagy erkölcstelen - Thingy Blog

Trackback: cyber security training uk 2019.04.20. 09:41:55

Chapter by chapter the single shard - wyydysg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása