Ahogyan azt jobb (?) értelmiségi (??) körökben mondani szokás: levelet hozott a posta. A téma gumicsontját hetek (hónapok, évek, évtizedek, évszázadok, évezredek?) óta rágják az illetékesek (és ugye mindenki illetékes).

Csak azokat a szerencsétlen, mindig lefikázott, állítólagosan homofób rendőröket nem kérdezte meg soha senki.

Szó, ami szó: most sem kérdezték őket, csak egyikük úgy gondolta, ír egy levelet.

Nem cifrázzuk: nesztek!

 

Én írok levelet magának -
Kell több? Nem mond ez eleget?
Méltán tarthatja hát jogának,
Hogy most megvessen engemet.
De ha sorsom panasz-szavának
Szívében egy csepp hely marad,
Nem fordul el, visszhangot ad.


(A. Sz. Puskin: Anyegin. Áprily Lajos fordítása)



Kedves meleg és leszbikus, továbbá biszexuális és transznemű honfitársaim! Tisztelt Szivárvány Misszió Alapítvány!

Remélem, nem veszitek rossznéven, ha gyorsan leszögezem: Tatjánával ellentétben levelem megírását nem a viszonzatlan vágy felett érzett elkeseredés motiválta. Senkinek semmi köze nemi irányultságomhoz, ezért nem is hangsúlyoznám; vegyétek úgy, hogy ezt a levelet (és a benne megfogalmazott kérdéseket) egy olyan rendőr írja, akinek soha semmi problémája sem volt veletek és reméli, hogy ez a jövőben is így marad.

Az elmúlt hetek médiabéli polémiái a holnapra tervezett demonstrációtokkal kapcsolatban számos akciót, reakciót, re-reakciót váltottak ki, melyekből ti is és ellenségeitek is bőven kivetté(te)k részüket. Nem szeretném levelem a homoszexualitás genetikai, társadalomtudományi, pszichológiai, történeti, jogi, erkölcstani vagy orvosi részleteivel túlterhelni (a neten ezermillió anyag olvasható ezekben a témakörökben a világ összes nyelvén), ezért csak pár – esetenként költői – kérdést engedjetek meg a Meleg Büszkeség (más verzióban: a Meleg Méltóság) Napjára tervezett felvonulásotokkal összefüggésben (noha őszintén mondom: a tavalyi parádé egyes részleteire visszaemlékezve sem a méltóság, sem a büszkeség szó létjogosultságát vagy indokoltságát nem igazán látom, de az is lehet, hogy szegényes műveltségem okán nem vagyok tisztában ezen szavak eredeti jelentésével):

- Tudjátok-e, hogy hány rendőrt vezényelnek ki szombaton a rendezvény (a vonulás) biztosítására?

- Tudjátok-e, hogy ezek a rendőrök szombaton döntően túlmunkát fognak teljesíteni?

- Tudjátok-e, hogy – ha a túlórákat kifizetik – mennyibe kerül mindez az adófizetőknek (nektek, nekem, nekünk, mindenkinek?)

- Tudjátok-e, hogy – ha a túlórákat nem fizetik ki – a szombati szolgálati időt kétszeresen, munkanapokon kell kiadni, s ebből kifolyólag két napig ismét még kevesebb rendőr lesz az utcákon, mint általában?

- Tudjátok-e, hogy a rendőrségnek jelenleg máris 2 milliárd forintot meghaladó tartozása van?

- Tudjátok-e, hogy a biztosítási intézkedésekkel érintett budapesti utcákban hány ember életét keserítik meg a kordonok, lezárások, igazoltatások, a közlekedési előírások ideiglenes megváltoztatása, a földalatti üzemen kívül helyezése, a parkolás megtiltása?

- Tudjátok-e, hogy azok a rendőrök, akik szombaton a parádét biztosítják, ezalatt nem nyomozhatnak, nem járőrözhetnek, egyszóval (bármilyen nevetségesen és/vagy kincstárian hangzik is) nem üldözhetik a bűnt, nem előzhetnek meg és nem deríthetnek fel bűncselekményeket? 

- Tudjátok-e, hogy számos bűnöző előre készül a szombatra, mert tudják, hogy az amúgy sem túl fényes közterületi jelenlét ezen a napon (a pesti belvárostól eltekintve) a fővárosban gyakorlatilag a nullához fog közelíteni?

- Tudjátok-e, hogy ki, avagy mi késztette (kényszerítette?) Tóth Gábor budapesti főkapitányt arra, hogy eredeti (a rendezvényeteket megtiltó) határozatát megváltoztatva végül mégis engedélyezze a vonulásotokat?


Ismét csak gyorsan leszögezem, mielőtt az orrom alá dörgöli valaki: igen, tudom, jogállamban és demokráciában élünk, ahol mindenkinek jogában áll az utcára menni és (az alkotmányba, illetve más törvényekbe nem ütköző) magatartást tanúsítani, a rendőr feladata pedig az állampolgárok biztonságának garantálása. Természetesen a legjobb tudásunk szerint fogunk rátok vigyázni, és apróbb szemrebbenésekkel meg néhány elmorzsolt szitokszóval viseljük majd a nektek szánt záptojások és rothadó paradicsomok százainak becsapódását testünkön, felszerelésünkön, autóinkon (és reménykedünk, hogy sem utcakő, sem benzinespalack nem lesz a választékban), mialatt ti jókedvűen (vagy annak látszódva) táncolni fogtok a teherautókon. Ez kétségkívül alkotmányos jogotok, tehát éljetek vele bátran.

Ettől függetlenül óhatatlanul eszembe jut egy – talán kicsit erőltetett – párhuzam: senki nem vonja kétségbe az olasz nők azon alkotmányos jogát, hogy parányi kétrészes fürdőruhát (netalán monokinit) hordjanak, az viszont egyik olasz alapítvány vezetőinek agyában sem fordulna meg, hogy összetoborozzon pár száz harcos feministát és lengén öltözve mondjuk a palermói főutcán verbuváljanak híveket és szimpatizánsokat mozgalmuknak.

Végezetül még egy kérdés:

- Tudjátok-e, hogy – legalábbis szerintem – egy-egy ilyen megmozdulással nemhogy barátokat, szimpatizánsokat nem szereztek, hanem pont ellenkezőleg: olyan emberek fognak dühvel, megvetéssel, haraggal, sőt, gyűlölettel rátok tekinteni, akiket eddig nem nagyon érdekeltetek?


Eseménymentes szombatot kíván nektek (és önmagának):

egy rendőr


Végzem! Átfutni nem merem,
Megöl a félelem s a szégyen,
De jelleme kezes nekem,
Bízom: a sorsom van kezében...


A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr17553114

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doctor 2008.07.04. 14:35:38

Igen. csak ennyit tudtam mondani, mikor végigolvastam. Igen, ez egy értelmes vélemény. Addig persze nem is tudok elszámolni, ahány ember ezután a levél után a kedves rendőrurat homofób, szélsőséges, fasiszta, bocialista, sátán, szélkakas, rohadék fattyú atársadalomrákfenéje jelzőkkel fogja illetni. Pedig csak végig kellene gondolni... Különösképp egyetértek a levél végén található egyik bekezdéssel, (hisz ez az én személyes véleményemet is tükrözi) hogy egy ilyen jellegű felvonulás (ami szerintem [és ezzel engem is lehet fasisztázni, homofóbozni] nem is felvonulás, hanem egyfajta heccparádé a magamutogatás nevében) több ellenérzést termel, mint együttérzést. Végezetül, megjegyezném, engem a melegek nem érdekelnek, nem üldözöm őket, nem fenyegetem őket, nem áll szándékomban semmilyen formában fellépni ellenük. Nem szándékozom beleszólni abba sem, hogy házasodhatnak-e, vagy hasonlók. Tegyék, nem ártanak vele senkinek. Elfogadom, hogy vannak, de semmiképp nem támogatom. Viszont én sem reklámozom magam minden évben egy kamionon ugrálva, hogy HUHEEEEJJJ hetero vagyok...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.07.04. 20:24:28

Hmmm, azt hiszem a levél meg Doctor kommentje együtt mindent elmond:)

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2008.07.05. 14:50:35

Na igen, ezek után mit lehet hozzászólni?:D igaza van a fakabátnak

mosomedve 2008.07.06. 10:54:34

Kedves Rendőr Úr !

Csak az tény nem ismert elötted és még sokak elött, hogy miért jött létre a Meleg Büszkeség felvonulás. Nos, 1967-ben amerikában pont a rendőrök vertek meg és szét egy meleg csoportosulást, akik a jogaikért harcoltak. Ez olyan, mint a munkásosztálynak a május 1., aminek eredetileg semmi köze a szocializmushoz. Lásd 1883-85 munkásfefelkelés Amerika. Mielött véleményt mondasz, tájékozodj !

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.06. 11:49:40

Ez a munkásosztályos hasonlat nagyot ütött... És mennyire aktuális, istenkém :-))))))))))))

szarkaláb 2008.07.06. 13:04:21


kedves mosóbuzi


a buzi buzi minőségében MIT TESZ HOZZÁ a társadlami közöség szellemi-anyagi gyarapodásához?

mert azért a munkás az ugye megfogja a gárban a pörölyt vagy a bányában a fúrót


szóval ne hasonlítgassad már itt a buzifuttatást a munkásosztály küzdelmeihez

Kőmíjes Kelemen 2008.07.06. 23:47:05

Mosómedve én a Valentin-napot is utálom. És a Halloween nélkül is jól megvoltam ezidáig.

Előbb vegyük át tőlük mondjuk az adómorált, aztán jöhet a többi agymenés, ha nagyon muszáj.

Arról nem is beszélve, hogy ha már Május 1., akkor itt azt is el tudták cseszni valahogy.

isti 2008.07.07. 01:29:11

nem a melegek, hanem az ellentüntetők indokolták a hatalmas készültséget, ha bárkire érdemes ezt kenni egyáltalán. köszönd nekik a túlórát, meg az adóforintokat.
hosszú évekig pár tucat rendőr meg tudta oldani a melegfelvonulást, nem volt ez a gyűlölködő őrület.
köszönd a politikai elitnek, amelyik jobbról-balról úgy kavarta a szart, hogy a szerencsétlenek az utcán kergessék egymást, legyen cirkusz és lehessen elhatárolósdit játszani.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.07.07. 15:56:48

hm, érdekes levél
egy falfirka jut eszembe erről:"konklúzió akkor születik, ha lusták vagyunk tovább gondolkodni"
és azt látom, ez a levél is ilyen

maat 2008.07.07. 17:58:23

A túlbiztosítsról nem a melegek, hanem az ellentüntetők tehetnek. Tehát az írás igaz, a kérdések helyénvalók, de a címzés téves.

Doctor 2008.07.07. 18:41:36

Semmiképp nem nevezném tévesnek a címzést. Talán a "nem teljes" az megfelelőbb jelző lenne. Az tény, és ebben maximálisan igazat adok az előttem megszólalóknak, hogy az ellentüntetők igencsak elítélendő magatartása vezet végsősoron, a rendőr Úr által feltett kérdeésekhez. És, hogy a probléma gyökere sem csupán a melegfelvonulásban, hanem az aktuális, igen feszült politikai légkör miatt kialakult helyzetben keresendő, de a véleményem mellett még most is kiállok, azaz a felvonulás mikéntje nagy mértékben járul hozzá az indulatok elszabadulásához. A rendőri erőszak (feleslegesen, indokulatlanul, nem jogosan alkalmazott) elítélendő dolog, mint olyan megéri, sőt fel is kell szólani ellene, de mint ahogy mindennek, ennek az éremnek is két oldala van... Ha nem repülne molotov-koktél, vagy kő, lehet nem kellene törött orral távozni egy ilyen felvonulásról.

babuc 2008.07.09. 12:33:23

A melegek megkaphatták volna a margitszigetet amihez elég lett volna a bejáratokat védenie a rendörségnek és mindjárt nem lett volna probléma.De neeeem nekik végig kell vonulniuk a városon...Ha ilyen beválalósak akkor állják csak a tojásokat meg a többit...:D

Polgárdi Mihály · http://gerely 2008.07.12. 18:15:22

Nehezen emésztem meg ezt az egész cécót a melegek és ellenzőik körül. Most legyünk melegek, vagy ellenezzük? Dicsőség, büszkeség melegnek lenni, vagy szégyen másokat szexuálisan molesztálni? Intézetben, kollégiumokban nevelkedtem. Heti 2 napon volt lehetőségünk fürdőbe menni. A buzik úgy tapadtak ránk kiskorúakra, ifjakra, mint a piócák és nemcsak a napunkat, életünket keserítették meg! És szégyenünkben még csak szólni sem mertünk. Messzire kerültük a fürdőt. Akkor is, most is bűn, sőt, bűncselekmény a kiskorúak molesztálása. De ez felnőtt korra sem maradt abba, számtalanszor próbálkoztak és nem csak a strandon, a fürdőkben, de a dugig telt villamoson, buszban, vagy ha késő este hazatérőben volt az ember. A környékünkön annyi volt a buzi, hogy néha már versengve, vagy csapatostól próbáltak megszorongatni. Ilyenkor nem rablótól, hanem az erőszakos buziktól kellett rettegnie az embernek. Ez a rettegés megkeserítette egész ifjúságomat.
Aztán megtanultam, hogyan lehet védekezni ellenük - hagos szóval, mert a büntetéstől, rettegtek és igyekeztek mielőbb eltűnni. Most már semmitől sem kell tartaniuk, mert "büszkék" lehetnek tettükre. Végre megőrizhetik sőt, fitogtathatják mások előtt "méltóságukat", másságukat. De hol a határ?
Mi változott meg az emberekben és miért. Szimpatizálnak a rablóval, gyilkossal, az áldozatokkal mit sem törődnek, sőt, öket okolják, hogy tettre sarkalták az elkövetőt. Ha a krokodil megzabál egy embert, a krokudílt sajnálják, féltik a kipusztulástól. Tinédzer unokám, meg félelemben élve surran haza, ha szürküetben kényszerül hazatérni. De már fényes nappal is kerülnie kell a "mutogatós" embereket. lassan a leszbikus nőket is, ami régen nem volt. Most a TV-ben nagymenők és mutatják a fiataloknak, hogyan kell úg élni, högy megvalósíthassák önmagukat. Mgukat kiálltják ki példaképnek és nyiltan hirdetik, hogy imádják az orális szexet, mert az az igazi. Tegyék, de ne hirdessék. Ez magánügyük.
Jó, tudom, hogy ez a késztetés biológiai rendellenességből , de szerintem inkább kiváncsiségból ered. ami mág rendjén lenne. De ma melegnek lenni legalább 90%-ban divat, feltűnősködés. Mert ami normális, az nem trendi. A másságot hirdetni az igazi trendi. Normálisnak lenni maradiság!, A politikusok legtöbbje is csak azért csatlakoznak, hátha ettől népszerűbbek lesznek és több szavazatot szerezhetnek, de azt hiszem egyikük sem tapsolna, ha gyermekük, hozzátartozójuk ilyen attrocitásnak lenne kitéve, amely a megengedés folytán egyre szaporodik. Régen a közvélemény elitélte a buzikat. Nem igen hívtak rendőrt, ha rajta kaptak egyet. Elrettentésként alaposan elverték. De a buzi sem rohant a rendőrségre, bíróságra feljelentést tenni, hogy érvényt szerezzen "jogainak".
Elítélem az elentűntetők erőszakosságát is. Ma már van elegendő módszer, fórum, hogy kultúráltan ellen véleményt nyilvánítson az ember. De a buzik akkor se papoljanak demokratikus jogokról, büszkeségről, méltóságról, hanem arra ügyeljenek, ők ne sértsék mások büszkeségét, méltóságát, mert a jogvédőknek a természetesen, normálisan élőket kell védenie. Ő értük van, ő értük kell, hogy legyen a demokrácia!!!
Már bocsássanak meg, miért neveznék azt demokráciának, ha a buziktól nyugalmat sem lelhetünk, ha a kényszeres betegségből egy torzult ízlésű kessebbség dívatot csinál és a normális, józan élető embereknek kell meghúzniuk magukat, ha tőlük nyugalmat akanakr? Nekik nem elegendő demokrácia, ha tetteiket otthon zárt ajtók mögött művelhetik? Klubbjaik is vannak, ahol szabadon megnyilvánulhatnak. Bárki oda bemehet,és kedve szerint fogdostathatja magát és fogdoshat másokat. Oda ezért mennek a melegek, buzik, meg a szimpatizás mást akarók, ez a perverzek magánügye. De mit keresnek az utcán! Miért akarnak maguknak propagandát csinálni és úgy tüntetni fel, hogy mindenki bunkó, elmaradott tahó, ha nem őket követi?
A normális embereknek és a melegeknek soha nem lehetnek azonos jogaik szexuális téren! De csak szexuális téren. A törvénynek, ahogy a prostitució terén is teszi. gátolnia kell a melegség hirdetését, az arra való nyílt üzletszerű felkínálkozásokat, pénzért folytatott tevékenységet. Arról nem is beszélt még senki, hogy általános tapasztalat: a melegek természet ellenes fajtalankodása mellet az egyéb bűnözésnek is vonzó melegágya!?
Ne legyen dicsőség, büszkeség melegnek lenni! Maradjanak csak otthon, klubjaikban, ahol ünnepelhetik magukat. De ne tehessék ezt nyilvánosan, toborzó jelleggel. Ne legyen nyilvános felvonulás, meleg-fesztivál! Mint ahogy a szerencsétlen leprások sem hirdetik, hogy legyen joguk közös fürdőbe járni, étteremben eenni, vagy hogy kövessék őket, mert az az igazi éle. Ja, és a kleptomániások sem követelik, hogy legyetek kleptomániások,lopjatok Ti is, mert az a jó, az az öröm és az az igazi demokrácia! Vagy a betegségből gyilkolók is alakíthatnának klubokat és tiltakozhatnának üldöztetésük, elítélésük ellen, mert hogy csak természetes ösztöneiket élik ki. A demokratikus szabadságjogokat elsősorban is a természetesen élő és viselkedő, emberi erkölcsi normákat betartó többség számára kell biztosítani!!!
Köszönöm türelmüket és figyelmüket

csavargo77 2008.07.12. 22:51:38

Nem furcsa, ha megfogom egy idegen nő seggét az pofánvág és a jogaiért kűzd, de ha egy buzi fogja meg az én seggem és pofánverem akkor homofób vagyok?:)
süti beállítások módosítása