Blogunk olvasóinak nagy része Firefoxot használ, ami örvendetes dolog. Ez is bizonyítja, az Oszt gyün ami gyün olvasói okosabbak, szekszibbek, jobbfejek mint mondjuk a ........... blog olvasói és a farok/mellméretük is nagyobb az átlagosnál.

Éppen ezért egy kis csokorral kedveskednék az FF júzereknek, milyen kiegészítőket érdemes használni kedvenc böngészőnkhöz. Ami ugye a hármas verzió. Ez úton is kérek mindenkit, ossza meg velünk kedvenc add on-jait.

Az első és legfontosabb ilyen kiegészítő az Adblock Plus. A szeletelt kenyér mellett ez az egyik leghasznosabb dolog, amit ember csak kitalálhat. Nincs több idegesítő reklám, nincs több villogó szarság. A magyar szűrő mellé manuálisan is letilthatjuk a minket zavaró reklámokat. Igaz, nem leszünk az Index kedvencei.

A Fasterfox a biztonságot segíti, nekem is ajánlották, hogy hű de csudi jó használtam is, amíg nem váltottam 3-as verzióra. Egyelőre csak kísérleti fázisban van, de várjuk hogy végre működjön az új FF-en is.

Állandóan a Youtubeon vagy? Letöltenéd az ott látható zenéket gyorsan és egyszerűen? Ebben segít a DownloadHelper. Netsebességtől függően van, hogy 10 másodperc alatt is letölt egy muzsikát. Igaz, flv formátumba szedi le, de ezzel a kis progammal másodpercek alatt átkonvertálhatjuk mp3-á.

A Delicious Bookmarkssal könyvjelzőiket oszhatjuk meg másokkal, böngészhetünk mások megosztott könyvjelzőiben, de emellett ha több gépen dolgozunk, könnyen kikereshetjük az otthoni, munkahelyi egyéb mókáinkat.

Unod, hogy kurva lassan tölti le a böngésző a dolgaidat? Használd a DownThem All letöltésvezérlőt és nem lesznek ilyen gondjaid.

Már csak telefonkönyvnek használod az iwiw-et? T-ele van a T-ököd a magenT-ával? Rég áttértél a Facebookra? Itt a Facebook Toolbar, amivel könnyen irányíthatod közösségi életed.

Érdekel, hogy az adott linket, amit böngészel, melyik országban jegyezték be? A Flags megmutatja.

A Forecastbar Enhanced segítségével megnézheted az aktuális hőmérsékletet, a holnapi és azutáni előrejelzést, valamint a kiválaszott térség jelenlegi műholdas képét. Vicces.

A második leghasznosabb kiegészítő szerintem a Foxytunes. A böngészőből irányíthatod a zenelejátszód, amivel még nem nyerné el a tetszésem, csakhogy, az aktuálisan lejátszott zeneszámunkhoz megkeresi az együttes egyéb zenéit, ebben a stílusban hasonló előadók műveit, ha talál, mutatja a dalszöveget, a zenekar képeit, albumokat, valamint hogy hol rendelhetjük meg az adott lemezt. Hát nem halálbika? Tudsz ennél jobbat? Mit tudsz ennél jobbat?

A Go Green Labelt, mert hangulatossá teszi a böngészőt, plusz valami környezetvédelmi vonatkozása is van, de nem jöttem rá, hogy mi. Talán Ti tudtok segíteni. Igaz, ha ezt használjátok, akkor a Témák nem látszódnak.

Sokat kerestem a megfelelő Feedolvasót, de végül a Google Reader mellé tettem le a voksom. Szeretem a minimál dolgokat. A Google Reader Watcher megmutatja, ha új tartalommal bővült az olvasó, megmutatja azt is, hogy milyen témában, szóval azt is eldönthetjük, hogy érdemes-e megnyitunk.

Szintén régi verzió még, de a legjobban ezt a kis kiegészítőt várom, hogy újra telecimkézhessem jegyzetekkel az egyes honlapokat, akár a hűtőszekrényt. Internote, igyekezz!!!

Kellemes kis képnézegető(micsoda alliteráció) a PicLens, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

A Quick TransLation szintén hasznos tud lenni, bár sajnos sokszor bosszantó. A kiegészítő lényege, hogy a kiválasztott nyelvre lefordítja a böngészőben kijelölt szavakat számtalan nyelvről. Nem vicc, akár arab vagy ukrán nyelvekről is. Ami rontja mindezt, hogy ha szimplán kijelölünk egy szövegrészt, akkor is felugrik a kis ablak.

Sajnos csak a kettes  verzióhoz van még a Tab Effect nevű progi, amivel a lapok közti átváltást szépíthetjük.

Gmail, Yahoo, Hotmail, Daum, Nate, Empas és Naver júzereknek királyság a WebMail Notifier. Bevallom, utolsó négyről csak akkor hallottam először, amikor megtaláltam ezt a kiegészítőt. Jelzi, ha új mail érkezett, közvetlenül megnyithatjuk, egyszerre több fiókot is kezel. Mondjuk, nekem gondot okoz, ha kettőnél több gmail fiókot állítok be a Google Reader-el, szóval erre figyeljetek, ha hasonló cipőben jártok.

Persze a felsoroltakon kívül számtalan kiegészítő van. Aki kedvet kapott, itt keresgélhet.

Témákat nem ajánlok senkinek, hiszen mindenki megtalálja a neki tetszőt.

Végezetül: Ti milyen kiegészítőt használtok?

 

 

2 komment

Címkék: firefox kocka

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr48628001

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Csinosítsuk böngészőnket | autocarsinsurance 2008.08.22. 17:29:22

[...]szarság. A magyar szűrő mellé manuálisan … Original post by Bányapeat [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavargo 77 2008.08.23. 11:46:41

A PicLens-et én is használom, nagyon jó!Plusz van még egy IE Tab-om ha véletlen olyan oldalra tévedek amit a FF nem tud kezelni.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.08.23. 13:12:11

Azt nézegettem én is, de eddig hál' isten nem találtam olyan oldalra amivel gond lett volna:)
süti beállítások módosítása