A gyorshajtás mellett veszélyforrást jelent a közlekedésben a túl lassú vezetés is, ezért várhatóan a lassan hajtókat is büntetni fogják - írja a Népszava.

Éljen,éljen hurrá! Végre valakinek feltűnt, hogy az indokolatlan lassú hajtás is veszélyes! Nem tudom eddig miért nem figyeltek azokra akik így akadályozzák a forgalmat. Persze ide tartozna még az is amikor kirakják a 30-as táblát bárhova, mondván rossz az út. Erre olvastam egy véleményt valahol, hogy oké, rakják ki a 30-as táblát de 60napon belül legyen kijavítva a hiba vagy érvényét veszti a sebességkorlátozás.Teljes mértékben egyetértek! Itt nem messze is van egy nyílegyenes, 5km-es szakasz először 60ra majd 40re lekorlátozva.Évek óta!

Persze az is bosszantó ha valaki a 90km/h helyett 55-60-al repeszt lakott területen kívül.Miért? Ha nézelődni szeretne ott a busz, ha meg neki az a biztonságos tempó akkor be kéne látni, hogy a vezetés bizony nem neki való elfoglaltság.

Megemlíteném még a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, lakott területen kívül jobbra tartási kötelezettséget is. Na ez sem megy sokaknak. 70-el pirít belső sávban és jól el van ott.Persze azt nem tudja, ha valaki megelőzi jobbról akkor nem csak a szabálytalanul előzőt büntetik meg (ha észre veszi a szerv) hanem őt is.

A szomszéd faluban van egy bácsi egy kb 3éves Toyota Yaris-szal. Ha nekiindul az aszfaltcsíknak reszkessetek.45-50km/h-val megy maximum lakott területen kívül.Nem érdekli, hogy mögötte kb 20 autó torlódott fel.Fogja a kormányt 10óra 10percnél és magasról leszar mindenkit.Naná, hogy a 20 kocsi közül valakinek eldurran majd az agya és olyan előzésbe kezd amibe nem kellene. A múltkor fordultam ki a bolttól és látom hogy indulna el az öreg. F1-et megszégyenítő startot mutattam be, nehogymá' elém jöjjön.Kiváncsi lennék városban milyen tempóval halad.

Én éves szinten 160.000-180.000km-t vezetek a munkámból adódóan és többször volt már veszélyes vagy bosszantó helyzetem a lassú haladóktól.Telefonál, reggelizik, sminkel, memoárt ír, olvas, vagy nekiáll a 6000 darabos puzzle-nek.Tegye ezt ha akarja, menjen lassan de majd a csekken ne háborodjon fel!

Senki se értsen félre!Nem buzdítok senkit gyorshajtásra!Csak vezessen dinamikusan és úgy, hogy az az autóstársa egyértelműen tudja mi a szándéka! A napokban halt meg két fiatal mert egy a kezdősofőr tudásánál izmosabb autóban ültek.Már rég mondtam, ha motornál lekorlátozzák a teljesítményt friss jogsisoknál akkor az autónál miért nem tudják megtenni?Friss jogsi 60 paci...mehetsz.

Én is megyek de ebédelni!:)

Balesetmentes közlekedést!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr66635518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása