Valószínűleg mindenki értesült már a Blog.hu új hirdetési policy-éről. Ennek röviden a lényege, hogy a bloggereket három csoportba sorolják eladhatóság szempontjából. A júzer eldöntheti, hogy reklámmentes blogot szeretne avagy hirdetne rajta.

Ha a Csizmás kandúr státuszt választja, akkor nem lesznek reklámok az oldalon, így viszont, nem kerülhet ki Index címlapra semmi esetre sem.

Ha a Kétpúpú teve mellett dönt, fele-fele arányban osztozik az Indexxel az értékesíthető reklámfelületekkel. A bloggernek ez esetben magának kell hirdetőket találni, hogy betöltse saját hirdető felületét. OFC üresen is hagyhatja ezt, így kevesebb reklám lesz, de bevétele sem. És így ők, csak is ők kerülhetnek címlapra az Indexen.

Van egy harmadik kategória, itt azonban már nem az átlag blogger dönt, hanem maga az Úr(na nem a fenti), és a legfelkapottabb, x oldalletöltést elérő blogoknak felajnálják x összegért, hogy Te is kapsz pénzt, mi is jól járunk(leginkább). Sztahanov egyik kommentjében azt írta, hogy a Sült galambok ezentúl nem kerülnek Index címlapra. Ami viszont számomra pozitív. Feltételezem, hogy ezek nagyrészt Index közeli blogok lesznek(Szakítós, Szóvicc estébé), így nem velük lesz teli az ajánló. Félreértés ne essék, nekem nem az Index közeli blogokkal van bajom, irigy pedig főleg nem vagyok, de szvsz sok csak azért kerül ki, mert ha magát a tartalmat vennék figyelembe... De minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ami eddig sem lett volna szerintem baj, ha ketté bontják a címlapot ilyen téren, egyik részbe Indexes blogok, másikba amatőrök. No, de amit ebből ki akartam hozni, remélem, hogy lesz egyfajta változás a címlapra kerülésnél, és egyrészt változatosabb lesz, másrészt nem a következő bekezdésben elemzésre kerülő elv mentén szelektálnak. Ez utóbbi csak remény, de tudom, hogy beteljesületlen.

Na de, most térjünk rá, mi lesz velünk. Kezdjük a címlappal. Elég ambivalens a viszonyunk ezzel kapcsolatban. Az átlag tapasztalat, és nem a látogatottság szempontjából, hogy nem feltétlenül éri meg kikerülni. Az utóbbi időben az Index címlapon azok a blogok szerepelnek, amelyen nem mást kell, mint kurva anyázni, cigányozni, zsidózni, antimagyarozni, fasisztázni, kommunistázni. Ezek azok a témák, amelyek a legnagyobb kattintásszámot produkálják. Ezt lehet eladni, ezért ezek futnak. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondom, ez a fajta látogatottság úgy hiányzik, mint a prosztatarák. Nem véletlenül nem születnek hasonló posztok nálunk, holott többen napi szinten foglalkazunk politikával/közélettel, de nem akarjuk etetni a trollokat. Vannak elegen, maradjanak is ott.

Viszont a címlap mellett szól az egoizmusunk, az excibionizmusunk. Persze ezt ne úgy értsétek, hogy ha posztolunk valamit akkor azt oda szánjuk. Ha így lenne, akkor orr bassz szájba orrba-szájba promóznánk a blogot mindenhol. Állandóan posztajánlót meg blogajánlót szórnánk tele. Ezek maximálisan hiányoznak. De azért mégis fasza érzés, hogy írsz valamit, és sokaknak tetszik.

Így a magunk részéről a Kétpúpú teve mellett tettük le a voksunkat. Zindex reklámok futni fognak, de mi nem keresünk hirdetőket, AdSense sem lesz, maximum valami non profit cucc, amit az egyik kommentelő vetett fel valamelyik posztnál, és ez szerintem kurva jó ötlet. Bár kérdéses, hogy a blog jellegéből/stílusából kiindulva, mennyire használna mondjuk egy alapítványnak egy itteni hype:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr39767195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása