Peat-tel épp a Nemzetközi Jog mocsarában botorkálva mindenféle általános kérdést próbáltunk megválaszolni az eleddig elsajátított ismeretanyag segítségével. Így jutottunk el a területszerzés témakörhöz, az annexióhoz és a békés összeolvadáshoz. Aztán valahogy kilukadtunk az Anschluß-hoz. Elidőztünk a téma fölött egy csöppet és rájöttünk, a korszak politikusai profik voltak! Olyan jól csinálták, hogy az már a zsenialitást is túlszárnyalja (már majdnem demokratikusan)! Bizony, még népszavazást is kiírtak drága jó osztrákoknak, amennyibe, ugye akarjátok, hogy igen? (Előtte azért gyorsan bevonultak...hiába no, kellettek a megfigyelők, Klaus sógor biztos oda teszi-e az X-et!) A szomszédok 99,7%-a akarta!

Nem is ez most a lényeg, hanem amit kedves hivatalban lévő és leendő politikusok  figyelmébe szeretnénk ajánlani, az a szavazólap! Így kell megszerkeszteni, ha biztosak akarunk lenni a sikerben! Hétszáz, hogy a félvak Juliska néni is oda fog szavani, ahova a kérdést feltevők akarják! (Peat közbeszólása: "itt baszták el gyurcsányék a reformokról szóló népszavazást") Ha megfigyeli a kedves szemlélő, az arányos tökéletesek, az elhelyezés zseniális! Nem lehet azt mondani rá, hogy "Hát bizony ez csalás", mert semmi konkrétat nem tartalmaz a kérdésen és az igen-nem karikán kívül! Mégis sugall... Az ember kezét és szemeit vonzza a jó válasz! IGEN! ODA FOGOM BEHÚZNI! Majd a polgár cselekszik, és elégedetten távozik a fülkéből. Gondolom most már mindenki tövig rágta az ujjait izgalmában, itt az idő, lerántjuk a leplet a tökéletes referendumszelvényről! A siker biztos, és még csak katonai segédlet sem kell hozzá! Íme! 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr72857216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.01.04. 16:59:18

A fene egye meg, nagyon tanulságos, csak ne lenne ennyire régi... :D

Anatole · http://www.cartoonheroes.blog.hu 2009.01.05. 06:12:50

máramennyire Juliska néni el tudja olvasni ezt a királyos betűtípust.

Ákoos 2009.01.05. 12:18:45

Ezt a betűtípust csak árja szemek tudják olvasni, de a nagy kört azt mindeki látja:D
süti beállítások módosítása