Ki ne emlékezne a 90-es években dúló nintendo örületre? Az ország és a világ apraja-nagyja (akinek nem volt c64-ese vagy amigája...vagy sega-ja.... a sok minden volt a fene sem emlékszik) a szürke doboz előtt ült és órákig képes volt szorongatni az egy idő után már roppant kényelmetlen, szögletes controllert, miközben sosem tapasztalt virtuális kalandokat élt át.

Ezekhez a kütyükhöz alapjáraton adtak egy ajándék játékot, ami 99,9%-ban a Super Mario bros. volt. A két hősies, olasz származású vízvezetékszerelővel, Marioval és testvérével, Luigivel kellett kurvasok világ, kurvasok pályáján, kurvasokáig ugrabugrálni, hogy miután kurvasok sárkányt megöltünk a kurvasok kastélyban megmentsük a kurvát hercegnőt. Dióhéjban ennyi a játék lényege, de azért királyos volt! Volt színes, nem annyira színes, meg havas világ, meg földalatt, földfelett, égigérő paszuly, varázsgomba (kérem az illetékeseket, nem mosolyogni. Márió nagyra nőtt tőle, így egy ideig kvázi sérthetetlenné vált), villogó virág (ettől meg tűzlabdacsokat dobált hősünk). Különféle izéket kellett szétszabdalni benne, mint pl. gombákat, teknősöket. A mentés hiánya és a karakterek viszonylag magas halálozási rátája miatt bekövetkező idegösszeomlás ellenére sokak kedvencévé vált hamarosan.  Nos ha sikerült felébresztenem a nosztalgiát, lássatok pár videót, amik máriós és nagyonelmebeteg.

Super Mario vs. Twisted Sister

Márió megörül

és végül egy alternatív Mario kép, vagyis mi lett volna, ha máriót is eléri a Forradalom szele...

Ja, és tudom, hogy régiek! És "ELSŐ!" sem kell. Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr89869252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása