Az utóbbi napokban meglehetősen inaktív voltam. Ennek az egyik oka, hogy James Bond- maratont tartok. Olyannyira a hatása alá kerültem, hogy már a kocsmában is vodka-martinit kérek; rázva, nem keverve. Ennyi rész megnézése után lassan én is kedvet kaptam, hogy írjak egyet az eredeti forgatókönyvek nyomán. Lássuk csak, mire jutottam:

Bevezető: A főgonosz elrabol egy atomtöltetet/űrhajót. A motiváció, indíték egyelőre ismeretlen. James Bond megdug egy bombanőt, aki valójában meg akarja ölni. Itt öt perc üldözés következik.

Főcím: Erről talán egy másik posztban.

Első fejezet: Az elrabolt bomba/űrhajó utáni nyomozás. Bond beutazik több kontinenst. Alapszabály: akár arabok, ázsiaiak, négerek, mindegyiket fehér ember alakítsa. Eközben több merényletet kíséreljenek meg ellene mint Trockij ellen. Leginkább drive by-al próbáljanak meg végezni vele, amiből autós üldözés kerekedjen. Még itt az első fejezetben leplezze le magát a főgonosz egy sikertelen merénylettel. Például hívja meg magához, és a házában kísérelje meg balesetben eltenni láb alól főhősünket. Teszem azt, cukor helyett Patkány mérget tegyen az öt órai teába, a vodka-martinit keverje fel.

Ez alatt kiderül, az ördögi terv a bipoláris rend megdöntését szolgálja(ha a cselekmény a hidegháború idején játszódik-egyébként szimpla világuralmi törekvések) világ fölötti dominancia megszerzésének érdekében.

Közben James megdugja az összes titkosügynök csajt mind a baráti, mind az ellenséges hálózatok berkeiből, és szorgosan gondoskodik afelől, hogy Moneypenny kisasszonynak folyamatosan nedves legyen a fehérneműje.

Az első fejezetben találkozik szembe a főgonosz legkeményebb emberével, az irtózatos kivégzővel, akinek a felmenői között egészen biztos volt legalább egy csótány, mert az atomtámadától kezdve a fej leváságáig mindent túlél. Neki valamely testrésze extra kemény. Acél fog/acél kéz/acél felsőtest/acél pöcs. Megnézném a spamszűrőjét, mi tagadás...

Második fejezet: Hosszú keresgélés után a KGB-CIA-MI5 közös felderítési művelet során hősünk megtalálja az eldugott bázist. Ekkor már szinte bizonyos, valójában a hidegháború nem is létezett, legalább akkora kamu, mint a madárinfluenza vagy a Magyarok Nyilai. James új nőt akar megdugni, akiről kiderül, a minden hájjal megkent gazember megölte az apját/ paprikást főzött az általa imádott nyusziból/öt éves korában elmondta neki, hogy nem létezik a Mikulás és még a Barbieja fejét is lecsavarta, szóval bőven van oka a bosszúra. Mire idáig eljutottunk, a gonoszok közül sokan elhullottak, míg James viszonylag pozitív mérleget tudhat magáénak, egy-két ügynök vesztette életét, szomorú esetben azok a nők is, akikkel dugott. Ez részben oké, mert nem kell másnap felhívja, de azért mégis elgondolkodtató a halálozási rátája. Aidsben nem halnak meg meg ilyen arányban.. Ezek után ne is csodálkozzunk, hogy a terroristáknak esélyük sincs. Ez magyarázza, miért bújkál annyira Oszama.

Bond az új csajjal besétál a szupertitkos bázisra, egyedül, egy szál fegyverrel. MacGyvert még megértem, ő puncsfagyiból és fikuszból is bombát készít. Természetesen lefegyverzik, megkínálják a kedvenc italával, ételével, új ruhákat kap, luxus lakosztályban tartják fogva, valamint a személyzet női tagjai szopásra kész szájjal lesik minden kívánságát. Minden nő modell, kivéve a gonosz egyik jobbkezét, aki annyira ijesztő, hogy már oviban is az állatkínzás volt a jele.

Harmadik fejzet: Ez a csúcspont. A vacsora során megismerjük az Ellent. Kiderül róla, okosabb, mint egy ötödikes, a Szász Marci. Önelégült, egoista. Annyira biztos a sikerében, hogy az ördögi terv minden részletét elmondja. Majdhogynem a leállításhoz szükséges titkos kódot is elárulja, mert az is annyira szellemes ám, mint egy skót kastély.

Közben szemügyre vesszük a sereget. Lehet, hogy mindegyik főgonosz lángész, de hogy divat terén elmaradottabb, mint egy bantu törzs, az a napnál is világosabb. Én a helyében felvennék egy homokos divattervezőt, ha már ennyire figyel a részletekre.

Az idő pénz, mondta a pincér, és hozzáadta a dátumot a számlához, így Jamesnek is meg kell fizetnie azért, hogy ennyire részletesen ismeri a világ elpusztításának terveit. Ekkorra már ezer merénylet vallot kudarcot: lövöldözés, robbantás, mérgezés, aligátrokkal való megetetés, tehát nem csoda, hogy valami mást próbálnak. Ezért ő a fönök, hogy tanuljon a hibákból, és mivel rohadt intelligens, kitervelte azt az egzotikus halálnemet, amit még egy ilyen tapasztalt, 50 éve fiatal ügynök sem élhet túl, aki már mindent látott az életben, talán még Margareth Thatcher fanszőrzetét is.

Mutáns, frusztrált snecikkel való megetetés/ égig érő paszulyra való kötés, ami az atmoszférába érve elégeti, bármi, csak jó sokáig tartson, hogy legyen idő megszökni. Ezalatt végig ottvannak a Vakok Intézettől átvett katonák, akik csak azért kaptak szerepet, hogy az esélyegyenlőséget is szem előtt tartsák(szerkesztői megjegyzés: nem a fogyatékkal élőkön viccelődünk ezzel). A lehetetlen halálból lehetetlen módon szabadul meg. A korábban Q-tól kapott tic-tac aktiválja magát és valamilyen módon megmenti James-et.

Végre valahára megérkezik az egyesített NATO/Varsói Szerződés hadsereg, és megkezdődik a gyilok annak reményében, hogy ez a harc lesz a végső. A nyugatiakat más eszme motiválja. Közben beindul az önmegsemmisítés, de valami mindenképpen felrobban, ha más nem, akkor egy koleszterin bomba.

Az emberek hullanak, mint a legyek, Bond pedig a főgeci nyomába ered. Itt több forgatókönyv lehetséges:
A) Élet-halál harc a korábbi acélemberrel. Eközben a Boss elmenekül. Hiába, olyan ő, mint az Anyag. Nem vész el, csak átalakul. Acélembert pedig beadják a Méh-be.
B) Előzmény ugyanaz, de ezután főgonoszt eléri a Végzet, James Végzet, és a születésének megfelelő ország anyakönyvezetője bejegyzi neve elé a néhai jelzőt.
C) Megegyezik a B-vel, de nemsokára kiderül, az egész csak látszat volt, mint hogy bodza szedésből kőgazdag lehet az ember.

Lezárás: James megmenekül valamelyik macával, akivel dugni készül. Itt ismét három alternatíva létezik:
A) Elkezdődik a szex, de megérkezik a mentőosztag és egy egész hajónyi tengerész emleget valami majom csapdát, ezért James elköti a hajót, amiben megbújtak. Figyelem: ez esetben szigorúan mentőcsónakban kell legyen hősünk.
B) Elkezdődne a szex, de kiderül, az acélember túlélte a Méhet és bosszúra szomjazik, mert már gyerek korában is megmondta az anyja mielőtt felgyújtotta volna: fiam, te többre vagy hivatott. Ekkor még öt perc verekedés aminek a végén nyakát töri a Gaz. Ez a rész azért fontos, mert a filmből hátra van ennyi idő, és a stáblistát az istennek sem lehet meghosszabbítani, ha egyszer már a büfés nevét is ráírták. Az ilyen esetekben szigorúan vonaton kell tartózkodnia Jamesnek és a csajnak.
C) Elkezdődne a szex, de kiderül, mind az acélember mind a főgonosz él, és bosszúból megölik a szeretett nőt.
 

A kommentekben pedig várom a további ötleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr6948787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása