"Van két zacskó füvünk, hetvenöt pirula meszkalin, öt bélyeg magas hatásfokú LSD, egy sótartó félig tele kokainnal, ezenkívül a szivárvány minden színében játszó élénkítők, nyugtatók, sikíttatók és nevettetők teljes galaxisa... meg még vagy negyed gallon tequila, ugyanennyi rum, egy rekesz Budweiser, fél liter tömény éter és két tucat amyl."

"Ki vagy Bendegúz?Ne félj,ismertem apádat is,valamivel magasabb,mint anyád" című rovatunk következő alanya nem más,mint HST,aki akár jelenthetne Henry S Trumant is,de nem őt jelenti,mint ez a címből is világossá válik.Hunterről nehéz patetikusan beszélni.Olyan volt ő a konzervatív amerikai társadalomnak,akár egy bazi nagy tűvel felszerelt infantilis ember a léggömbtestű társainak.Polgárpukkasztó.Nem abban az értelemben,mint a rockerek,akiktől semmi meglepőt nem tapasztal az ember,de ők szentül hiszik,hogy "már bíz mi itten megbotránkoztatunk".Hunter viszont tényleg.
Ha röviden,két szóval kellene jellemeznem:fasz volt.Az egyik legnagyobb.És ez tette őt utánozhatatlanná.Igen,nem kezdünk éssel mondatot,de ha Hunterről szól az írás,akkor most lehet mindent,akinek nem tetszik,az pedig szopjon le egy taliga aprómajmot.Igen,azért aprót,mert abból több fér egy taligára.

Kalandos élete volt,azt senki sem cáfolhatja.Először gyermekkorában került szembe a hatóságokkal,egy szövetségi postaláda megrongálásakor,amikor az FBI akart ráijeszteni.Ez olyan lecke volt számára,amit egész élete során alkalmazott.Leszarta őket.Sportolt,majd sportújság író lett,majd haditudósító.Szenvedélyesen gyűlölte Nixont,akit végigüldözött és molesztált újraválasztási kampányában.Beépült a Pokol Angyalai közé és könyvet írt róluk.Ő a gonzo atyja,ami egy olyan stílust jelent,hogy az újságíró átéli magát az eseményt,és nem szigorú objektivitással beszél róla.Ez a hambuger és a coca cola hazájában megbocsáthatatlan bűn.Igaz,nem csak az események átélését jelentette Hunternél a gonzo,hanem végig picsakészen is volt,és így küldte tudósításait a Rolling Stone magazinba szerkesztőjének nem kevés szívrohamot és paranoiás rohamot okozva.Apropó paranoia.Hunter nem csak fasz volt,hanem hivatásos paranoiás is.Szerinte mindig figyelték,és el akarták tenni láb alól.Egyszer,amikor Angliában kellett egy riportot írjon,egy cimborája megtréfálta,és felhívta,hogy a titkosszolgálat figyeli és el akarják kapni.Úgy beszart,hogy elbarrikádozta szállodai szobáját,és amíg a szigetországban volt,nem hagyta el azt.Igaz,napi több száz dolláros számlát csinált.Aki látta a Félelem és reszketés Las Vegasban-t,el tudja képzelni,hogyan nézhetett ki az a szállodai szoba.

Paranoiáját leküzdve,fegyverkezett is becsületesen.És lövöldözött.Sokat,viszont sosem keveset.Élete utolsó lövése vadászpuskájából dördült,és bizony célba ért.A saját koponyájába.Hát igen,ide vezet,ha valaki paranoid és rákap az LSD-re és a fegyverekre.

Hogy milyen kifinomult volt a humora,arról barátja,Jack Nicholson tudna nagyot mesélni,akivel rendszeresen téptek együtt.Történt egyszer,hogy "akasztották a hóhért",és valami elmebeteg fel akarta áldozni Jokert családostul.Nicholsonék lemenekültek az aspeni telkükre,Hunter közeli szomszédságába.Épp ekkor volt JN névnapja/születésnapja,a kettő közül valamelyik,és Hunter meglehetősen egyedi(bizarr) módját találta meg a felköszöntésnek.Mivel szenvedélyes vadász volt,egy fagyasztott szarvas szívet vitt ajándékba Jacknek,amit letett az ajtó elé.De természetesen ez nem elég egy mókához,ezért a hegy tetejére egy nagyteljesítményű fényforrást kapcsolt be,valamint egy audióeszközt,amiből szarvasbőgés hallattszott ki.Végül becsöngetett a házba,amire a kiérkező JN minimum 9szívrohamot és 37 pánikrohamot kapott.Talán ezen utóbbi inspirálta a Lesz ez még így se című filmjéhez.Természetesen kurva nagy botrány lett belőle.Család bezárkzott pincébe,rendőrség,nemzeti gárda,FBI,CIA,LBJ,LSD különböző alosztályai vizsgálódtak.

Mint mondtam,nagy fasz volt,és rengetegen gyűlölték.Ő pedig élvezte a maga módján,hogy gyűlölik.Persze minden lehetségen módon megpróbálták leültetni.Egyik alkalommal valami ügyész úgy akart magának hírnevet szerezni,hogy lecsukja gyorshajtásért.Szóval beidézte.Hunter pedig kellőképpen válaszolt az egyik újságban:lenácizta,vaddisznózta,elküldte a kurva anyjába(igen,így),és ahogy fogalmazta,úgy megszopatja a bíróságon a rohadt fasisztát,hogy azt fogja kívánni,bárcsak elbaszta volna egy Buick öt éves korában.

Leghíresebb műve a Félelem és reszketés Las Vegasban(amiben maga HST borotválta le Johnny Depp haját,Terry Gilliam zseniális rendezésében,mely természtesen az ő kalandját dolgozza fel),a Pokol Angyalai,a Rumnapló,valamint a Félelem Birodalma.Kedves Gyerekek,ezeket olvassátok el a nyári szünetben,készítsetek olvasónaplót,mert a második tanítási héten dolgozatot írunk belőle.

Végezetül pedig jöjjön egy interjú,valamint egy rész a Félelem és reszketésből.
ÚÚÚÚÚÚÚRISTEN,DENEVÉREK,MINDENHOL DENEVÉREK!!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr30136925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsefi 2007.08.10. 17:10:39

nem rossz írás, de csinálj valamit a háttérrel (vagy leaglább egy félig áttetsző háttérkeretet a szöveghez, vagy valamit) mert így olvashatatlan.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.10. 17:45:10

Köszönöm a kritikákat,az átdolgozás folyamatban van:)
Jerk_off-talán én is egy hülye tinipicsa vagyok:D De az is lehet,h nem:)

bukodi 2007.08.10. 19:13:56

Egy kis segítség az átdolgozáshoz:
Minden mondat végén pont és utána szóköz. Ugyanígy tagmondatokkal, vessző és utána szóköz.

Valószínűleg hiányoztál arról az óráról, ahol ezt tanították, mert te konzekvensen kihagyod a szóközt. Így viszont összemosódik az egész, és olvashatatlan.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.10. 19:37:35

bukodi 2007.08.10. 19:13:56
igen,mint ahogy a dz betűről is,és így mérsékelten kevés dz betűt használok.Valójában kb 2hete kezdtem el blogot írni,és még csak erősen tanulom:) De figyelni fogok rá;)

zako1 2007.08.10. 20:28:58

Két elírás:

1. Rolling Stone a magazin neve, egyes számban.
2. Jack Nicholson a helyes írásmód, "h"-val.

gabba gabba hey · http://drotvizsla.wordpress.com 2007.08.10. 20:34:30

A tulajdonnevek helyesírásának sem ártana utánanézni: a magazin csak Rolling Stone (a zenekar a Stones). A jó öreg Jack családneve pedig Nicholson. A Terry pedig Gilliam.
Ha már lefaszozol valakit, és leszopásra szólítasz fel mindenkit, ne adj rá okot, hogy belédkössenek ilyen apróságok miatt.

gabba gabba hey · http://drotvizsla.wordpress.com 2007.08.10. 20:35:31

Most látom, hogy Zako1 testvér megelőzött az észrevételben. Akkor nem én vagyok az egyetlen.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.10. 20:53:30

zako,gabba-ez egy melóban,sebtében,unalomtól vezérlet szösszenet.Azt hiszem átjön,h a "faszozás" nem pejoratív értelemben szerepel benne:) Az elírások valóban az én figyelmetlenségemből származnak,holnap majd javítom őket.Korábban volt benne több is,de azokat észrevettem már.Ők elkerülték a figyelmem:) Köszönöm az észrevételeket

human · http://yummie.hu 2007.08.10. 22:35:43

és tegyél a pontok vesszők mögé spacet. érdekel volna, de olvashatatlan

Bucser 2007.08.10. 23:56:27

Jómagam mielőtt elolvasok egy hosszúnak tűnő írást, mindíg átfutom a kommenteket. Abból kigondolom, érdemes-e rá időt szánni. Ezt mindenképpen végignyálazom, hiszen a kedves hozzászólók még csak meg sem próbáltak a lényegre reagálni, megy a szőrszál hasogatás ezerrel. Egy fontos tény: Ez blog, azaz napló. Nem a helyesírás a lényeg, hanem a tartalom. Blogot az ember vonaton, este lefekvés előtt, vagy mondjuk cigiszünet alatt ír. Szőrszálat meg munkaidő után (rosszabb esetben alatta) unálmában hasogat. No, megnézem mit tud a fiú, azután reagálok rá...

Bucser 2007.08.11. 00:09:04

Mint mondottam, a tartalom a lényeg. Eztet pediglen, ottan fent, élvezetes volt olvasni. A lényeg ez. És hát a tördeléssel valóban akadnak problémák, meg a valóban van egy plusz s és hiányzik egy h. De az írás faxa. Így tovább.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.11. 01:10:46

Béláim,hazatértem a blog alcíméből eredő egyik tevékenységből, a pálinka fogyasztásból, és kénytelen vagyok ismét írni. Úgy érzem kicsit magam, mint Veronika nővér a hittan csoportból, akit csupa szűz lány olvas. Ugyanis,ahogy Bucser interpretálta, ez valóban egy blog, amit cimboráim és önmagam szórakoztatására szerkesztek. Az, hogy valamily véletlen folytán ekkora publicitást nyert az Index hasábjain, megdöbbentő és váratatlan( bazmeg, ilyen szavakat használni ebben az állapotban),és így természetesen nem üti meg azt a színvonalat, amint például Tóta W Árpád képvisel. Igen,baromi jó érzés, hogy ennyien olvassák a mottóban is szereplő szellemi maszturbációmat, de ha valaki úgy tekint erre, mint egy professzinális bejegyzésre, azt sajnálom. Értem,elfogaom, és köszönöm az építő jellegű kritikát, mivel azt a fejlődés részének tartom,de azt, hogy mellőz minden magas színvonalat,nem tehetek róla.Cserkész becsszó. Nem annak készült. Minden egyéb direkt fikázós kommentet pedig értek én,csak leszarok.
Mindnen egyéb olyan dolgot,ami azzal kapcsolatban érkezik,szívesen meghallgatok, mert szerkesztőként nekem teljesen másként jönnek át.Köszönöm mindenkinek aki elolvasta,és véleményt nyílvénított ezzel kapcsolatban:)
És ha már ekkora publicitást kapott, igyekszem a továbbiakban is hasonló, de javuló színvonalat nyújtani:) Málnás édesség.Azaz,áldás békesség:)

Robson bá 2007.08.11. 04:25:55

Bazmeg ez jó.
Mármint.

lapi 2.1 2007.08.11. 07:24:57

Én még emléxem a 70'-es évekre. Akkor a narko emberjogi kérdés is volt!!! Eltelt harminc év, s állítom ma nem lehetne megcsinálni a Fear and loathing-ot. Igy jutott el a világ nixont-tól bush-ig. Igaz busth junior kis cocainos kaland után mint sunset alcoholic világosodott meg az egyház, meg neje segítségével. Közben meg a Mester fejbelőtte magát...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.11. 10:27:37

lapi 2007.08.11. 07:24:57
Tervezem,hogy Tim Learyről és Albert Hoffmanról is csinálok egy-egy bejegyzést,ahogy időm engedi:)

xMaSka 2007.08.11. 10:52:28

Nem volt reális élete, nem élt reális elvekkel rendelkező országban, nem is volt hajlandó elfogadni. Közben drogozott, jó sokat. Emberünk beleőrült.
A fasz definició-t azért sem tartom korrektnek, mert olyan módon lépett át azon a vonalon, amin embernek sem képessége, sem akarata, sem lehetősége nincsen, amivel méltán kiédremli az életművész jelzőt...
Értem én, ez csak egy blog, ez a te véleményed, nem tartom elfogadhatónak és még általad sem látom megerősítettnek.
Mintha nem szántál volna elég időt HST megismerésére, vagy rövid időn belül beindítottad szűkös életed miatti, védekező mechanizmusaidat.

Sok sikert a továbbiakban!

lapi 2.1 2007.08.11. 11:41:58

Vajon milyen jogon pofázik bele az állam, amibe tömöm én is adót, hogyan és mivel módosítom a tudatomat??? HST nem véletlenül volt paranoiás. Olvass Burroughs-t, vazze! Ő is rajta volt, ő is nagy író volt, csak nem lötte fejbe magát. Élt vagy nyolcvanvalahány évet, ha jól tudom. Imho az ember a fontos nem a szer. Ez egy hatalmas faszság, ami a narko körül megy vagy 40 éve!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.11. 12:19:44

xMaSka 2007.08.11. 10:52:28
Ahhoz,h HST-ről teljesen kimerítő pontosságal írjon az ember,szvsz lehetetlen.Annyira sok mindent lehetnek/kellene mondani még róla,h nem fé ide. Valamint nem is az volt a célom:) Elvégre nem Vágvölgyi B András vagyok:)
Egyébként reméltem,h érződik,nem pejoratív értelemben címkéztem fel ezzel a jelzővel.De azt be kell látni,a maga módján valóban az volt:)
Biztosíthatlak semmiféle védekező mechanizmusról nincs szó,csupán egy humorosnak szánt írást kívántam produkálni cimboráim szórakoztatására.H valóban az lett-e,mindenki másként ítéli meg:)
Egyébként köszönöm:)

süti beállítások módosítása