Most egy igen érdekes dologra készülök. Peat-tel reggel 13 óra felé kitárgyaltuk a vadul kommentelők különös dolgait, miből rájöttünk a vadul kommentelő az, aki mindenkinél mindent jobban tud. Ezt a releváns jelenséget átültettük szerény életünkre, ahol nem mint szerző-kommentátor viszony jelenik meg, hanem kíváncsi szavazópolgár vs. politológus(hallgató). Peat ekkor a klaviatúrára csapott és felkiáltott: "Tudod mit jelent ez? ÚJ ROVAT! MEGÍROD?" Megírom. Szóval eme szerény eszmecserét próbálom nektek kibővítve idetárni.

Az egész valahogy úgy indult, hogy a "Közel-Kelet Veszett Kutyája" poszt kommentjeiben kitértem vala arra, hogy biz a látogatottság csorbult. Erre írták, hogy ugyan nyugi, kinek kell a sok anyázó? Teljes mértékben igazuk van!
Peat szavaival élve: "Francnak sem hiányoznak az olyan olvasók, akik faszok. Mert azok annyira makacsok, hogy kommentelni is képesek. Mert elolvassa és megtartja magának a véleményt, nem gond. De amint kinyilatkoztatja...."
Nos igen. A tuskókkal meg nem érdemes szenvedni. Hiába próbálja meg az ember művelten, objektíven feltárni előttük dolgok valós oldalát, illetve huncutul leosztani őket, ha a helyzet úgy kívánja, mert utána ezrével tódulnak az olyan sablonos válaszok, hogy "akk*rvaanyádat!", "f*szvagy" valamint a "és azé mer te most olyan hűdeokosnakképzeledmagad he?". Ez pedig nem hiányzik az embernek. Meg ahogy a bölcsesség tartja: "Ne vitatkozz hülyével, mert lesüllyedsz az ő szintjére, aztán legyőz a rutinjával."

Nagy egyetértés és virtuális bólogatás közepette Peat egyszer csak előállt a farbával:
"Laikussal sosem állok le politizálni. Imádom, amikor megtudják, hogy polis vagyok. -És neked mi a véleményed erről és erről? - eleve nem akarok belemenni, de muszáj. És akkor első mondat után félbeszakít. Hát én nem értek ehhez meg én tanulom ezeket, de a józan paraszti ésszel ha belegondolsz, és nem akarlak megsérteni, de szerintem ez nem így van mer' ellentmond a józan paraszti észnek"
Hölgyeim uraim. Ebben az idézetben minden benne van. Egy szerző szenvedése. Légy a levesben, zabszem a seggben! Higgyétek el, ez valóban így meg. Napról napra kapjuk a furábbnál furább kérdéseket, amik főleg a jövőre vonatkoznak és mindezt nem elég szakmailag körülírni, összhangba kell hozni a józan paraszti ésszel! Nos itt elárulom mindenkinek, hiába a látnokzsálya, hiába a temérdek tanköny, akkor sem tudjuk megmondani a jövőt, a politika pedig csak minimálisan működik a józan paraszti ész játékszabályainak megfelelően. Egyszer pl. nekem támadtak, hogy én, mint politológus, mondjam már meg, mi lesz ha Putyinnak és Bushnak lejár a mandátuma? Mi lesz ha meghal Castro? Józan ésszel megmondva: Újat választanak mindegyik helyett, kivéve Kubát, mert ott Raúl lesz kinevezve. De ezt mindenki tudja, többre meg senki sem képes. Árulkodó jelek és statisztikák persze vannak, de nem biztos hogy helyes következtetéseket lehet belőlük levonni. Amúgyis. Ha látnánk a jövőt, a lottószelvényre rá lenne írva: "A Szerencsejáték Zrt. dolgozói, családtagjaik, valamint politológusok a játékban nem vehetnek részt." Arról ugye nem is beszélve, hogy tanácsainkat kérve azért egy kicsit mégis csak jobban tudják, mi fán terem a Magyar Politikai Rendszer. Ilyenkor észrevenni a csillogást a szemükben. A büszkeség szikráját, hogy lám! Megfogtam! Én nem értek hozzá, de mégis! És akkor fú, meg is mondom az asszonynak mekkor ász is volnék és..............................(itt mindenkinek a fantáziájára van bízva mi történt) Mi, kollégák, ilyenkor meg csak nézünk egymásra, nagyokat sóhajtunk, és bajszunk alól csendben morran elő a kérdés: "mit vétettem óóóó édes f*szom"

Peat szerint mi vagyunk a nép pszichológusai. Ebből valahogy elkanyarodtunk a média irányába, azon belül is a roppant népszerű valamelyik gagyitévés jósműsorok felé. Kicsit azért másképp. Az ötlet tehát:

"Szóljon be a politológusoknak! Nem ért egyet török Gáborral? Mondja el MAGA a véleményét! Kedves hölgyeim és uraim! Mit diktál a józan paraszti ész? A választópolgár megmondja! Interaktív telefonos műsor, ahol a hallgató jobban tudja, mint a szakember! Nem ért egyet a sok tehetségtelen elemzővel? Úgy érzi kezében az ország sorsa? Ne habozzon! Emelje fel a kagylót, és hívja emeltdíjas telefonszámunkat!"

 Tehát. Ezalapján Peat-tel új rovatot indítását tervezzük. Teret adunk a sok tehetséges kiskormányzónak! Be lehet szólni a politológusnak, lehet kommentelni! Mi elemezzük, és ha kell még a jövőt is megmondjuk. Persze nem ingyé! Ingyé csak a saját szórakozásunkat szolgáljuk! HAHA!

Kicsit fikázósra sikeredett,de nem veszi egy kalap alá a kommentelőket, politika iránt érdeklődő laikusokat azokkal, akikről szól a cikk. Remélem, mint a diktátorkártyáknál, aki érti érti, aki nem az meg csendben teszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr61662390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.14. 12:31:15

Ez a kép hatalmasra sikerült :D:D:D Bazmeg, a könnyeim folynak:D
süti beállítások módosítása