Thaddeus Griffin 2007.08.13. 14:30

Partyalarm

Miből veszed észre magadon, hogy öregszel?
- szívesebben veszel valami fasza kaját, mint alkoholt.
- néha azért odafigyelsz, hogy a szomszéd nem feltétlenül szereti hallgatni, ami épp nálad szól
- nem vegyíted a piákat, hisz tudod, hogy a bor és a sör nagyon össze tud veszni egy üveg szilvával.
- elmész egy buliba, és arról beszélsz, hogy minden mennyire megváltozott, tök gáz emberek járnak, bezzeg, amikor te jártál.
- nem mész el bulizni, mert nincs senki, aki kocsival vigye a segged.
- csak házibuliba vagy hajlandó elmenni, mert ott tudsz beszélgetni, valamint ha kifáradsz, lefekhetsz egy csendes zugba. Már ha nem vagy paranoiás, hogy mindenki téged akar megszopatni, mert négerkislánykorodban te is azt tetted az összes bealvóssal, akik azóta sem tettek le a bosszúról, mint Ludas Matyi, holott még egynél sem tartanak. Én ezt nem fogom bírni...

A bejegyzésben minden idők három legjobb partyfilmjét válogattam össze egy bónusszal. Szerintem. Tombolós, józenés, hiányzós.

Először is, a személyes kedvencemmel, a Trenddel (Grove) kezdeném. Szánfránsziszkódzsondigvídmítinpolynt. A film egy illegál partyt dolgoz fel, ahová egy jól összeszkott társaság jár, a szervező mindezt a "bicc"-ért csinálja. Jó arc, sok ilyet Pannóniába.Apropó Pannónia, valaki meg tudná mondani, mi a francnak van Pannónia-sajt  Don Pepés Mediterrán pizzán? Ennyire kibaszott velünk Trianon? Vagy csak én hiányoztam arról a történelem óráról, ahol a mediterrán hódításaink voltak?
No,de vissza a filmhez. Van benne minden,mi szem-szájnak ingere. Jó és változatos zene (dárenbész,rave,techno). A film végén pedig John Digweed játszik. Ez az a rész, amikor meghallom, minding elmennék ismét partyzni. Persze másnapra már elmegy a kedvem, és megbeszéljük a többiekkel, hogy ugyan bazmeg,ez már nem az ami a mi időnkben volt, tele van tejfogúakkal, mennyi minden megváltozott, meg úgy egyébként is a kurva anyját a tömegnek, hogy nem leht elférni, mert már ez is divat lett.

Amikor annó láttuk a filmet, mi is mindig terveztük, hogy legalább egyszer rendezünk egy hasonló párét( jó esetben rendőrök nélkül). Mondjuk amikor legutoljára voltam illegál partyn egy kukoriás közepén, valami régi TSZ-épületben, azért úgy parkoltunk, hogy ma netán menekülni kellene... Még egy jel, ami az öregségre utal. Előre gondolsz minden lehetséges konzekvenciára. Francba, talán ez a legrosszabb jele...

Valamint az említett zene Digweedtől: Második filmünk a Human Traffic. Bár '99ben készült, csak nemrég láttuk, mint ahogy nemrég hallottunk őróla. Ez már Angliában játszódik. Két napig tartó partyzás, itt is fasza zenék (mellékszerepben még Carl Cox is feltűnik), tipikus arcok, akik valahonnan annyira ismerősek (minden bizonnyal dokumentumfilmekből különböző iskolai prevenciókból). Lehet, hogy mi csak a cenzúrázott változatott láttuk, vagy csak ennyire futotta a készítőknek, de kurvára nagy bukfenc van a filmben. 48 órára írják a bulit, és a szereplők is úgy készülnek, hogy ők már bíz egész hétvégét átbulizzák, de ettől függetlenül elkezdik péntek este, szombaton hajnalban hazamennek, majd vasárnap délután egy kocsmában afteroznak. No de, kérdem én hol van a többi? Mindegy, ettől függetlenül egy kurva jó film, ami azért a szétcsúszás mellett komoly morális problémákkal is foglalkozik, a nem is oly régi Anglia társadalmi problémáival.

Utolsó szereplőnk Nyomás címet viseli ( Go ). Bevallom, már régebb láttam, de az ajánlót újra megnézve sok jó emlék ugrott elő. Nagyon jó szereplő gárda, a történetet is eltalálták. Egyszerre több szálon fut, de ezek majd valahogy összekapcsolódnak. Bár nekünk pont ez volt a para, mert kurvára nem értettük, hogy akkó most mi merre mé, de ez a bennünk levő alkoholos dolgok hatása volt. Tiszta fejjel elég jól követhető.

Végezetül pedig, egy magyar dokmentumfilm, amit csak egyszer láttam, de azóta is vadászok. Papp Gábor Zsigmond Szülőfalum Budapest című alkotása:
"A parti, szerintem a korunk legfejlettebb momentuma. Ezt ez a kor szülte, ez a mienk. A mi korunk. A partik kora."
Partyzókat, DJ-ket interjúvol meg, emlékeim szerint Cintetrip, Frankhegy, Hyper stb-stb. Ha valaki tudja, honnan szerezhető be, azonnal írja meg. Thx. Sajnos nem találtam semmi videót róla, ami cáfolja azt, hogy ami nincs a googleben, az nem létezik.

Béláim,valamikor vmi party?;)

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr75138925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása