Thaddeus Griffin 2007.08.14. 18:29

tERápia

Nem kívánom elvenni PKI munkáját az egészségügy reform gonzói tényfeltárásáról, én egyfajta kontrollcsoportként vetettem magam bele annak tanulmányozásába. Persze én sem szívesen, motivációm pusztán pár fokkal tért el attól, mintha egy pisztolytcsövet szorított volna a fejemhez a Szélsőséges Nővérek terrorista csoportja, és arra kényszerített volna, hogy én bíz tárjam fel a valóságot.

Édesanyámat múlthét hétfőn kórházba szállították, megműtötték, tegnap kiengedték. Az ezáltal megélt tapasztalatokat foglalom most össze. Azért csak most osztom ki a Belezőkarmoló-díjakat, mert babonás vagyok mégis. Pedig ez nem hoz szerencsét.

Ha a kedves olvasó nem bírná idegileg, és már-már azt fontolgatja,hogy gyorsan elolvassa a bejegyzés végét( mert hát majdnem olyan "izgi" ez, akár az új Harry Potter könyv), hogy ne borzoljam a kedélyeket, már most summázom a tanúlságot: a kurva anyját mindennek és mindenkinek, aki ezt a rendszert ily módon működteti, fenttartja.
Lényegében szektásokkal, öreg,magatehetetlen embereket manipuláló bűnözőkkel, nem törődöm orvosokkal, ápolókkal (itt természetesen tisztelet a kivételnek) találkoztunk ezen egy hét alatt.

Részletek lapozás után.


Az egész történet augusztus 3-án kezdődött. Édesanyám szarul lett munkahelyén, hazajött, bevittük a Szent Imre Kórházba, sűrgösségi ügyeletre. El kell ismerni, egy jól felszerelet kórházról van szó. Egyből foglalkoztak is vele, hiszen az ő állapota volt a legsúlyosabb. Ilyenkor azért szívesebben várna az ember. Labor, ultrahang, miegymás. Az említett épületben dolgozik családunk egy közeli barátja, így neki köszönhetően kiemelt figyelmet is kapott, de el kell ismerni, tisztességesen bánt a teljes team minden beteggel.
Édesanyám jobban lett, így nem akart bentmaradni éjszakára, ami így utólag kiderült, rossz döntés volt. Hétvégét végigszenvedte itthon. Hétfőn a munkahelyemen ülök, amikor érkezik egy telefon, hogy épp a mentőt várják, viszik egyből műteni. Gondolom nem kell ecsetelni az érzéseket.

Aznap épp egy budai kórház tartott ügyeletet,ami egyházi tulajdonban van, így oda szállították. No, innentől jön az anyázás. Tudni kell, hogy allergiás az Algopyrinre és származékaira. Ezt közölte is bent. Erre mit csinálnak? Természetesen Algoryrines infúziót kötöttek be neki! Persze egyből rosszul lett, teljesen feldagadt, alig kapott levegőt stb. Én ekkor még nem értem be, de állítólag majdnem belehalt. Nagyon remélem, hogy aki ezt a figyelmetlenséget kurva nagy malőrt okozta, megfertőződik AIDS- ben, csak úgy véletlenül, mert a fertőzött partnere, aki megerőszakolja egy vasdoronggal, félreérti, és úgy gondolja, már úgyis AIDS- es, így nem eshet baj.

A műtét közben kiderült, hogy nagyobb a gond, mint hitték, állítólag a Szent Imrében már ezt észre kellett volna venni. Mostmár ezzel nem lehet mit tenni, szerencsére mára már jobban van, remélhetőleg egyre erősödik. Viszont az a rendszer, ami bent fogadott, hát az egyszerűen felháborító.
A kórház, amikor feltételezem Mátyás király építette, jó állapotban volt, most azonban hatszáz évvel később katasztrofális. Ráadásul, mint korábban említettem, valami katolikus téma, amivel ugye az ember nem foglalkozik ilyenkor. Elismerem, kell a hit, ebben az állapotbn főleg. De amikor hittérítők jártak a betegekhez, az azért kicsit gyomorforgató volt. Kiváltképp, amikor a szomszédos ágyon fekvő nénit valaki rábeszélte, hogy mondjon le a műtétről!

Igen, mert ezt megtehetik, hogy bemennek kórházakba, senkinek nem tűnik fel kurvára semmi. Szegénnyel aláirattattak valami papírokat, amiken utólag derült ki, hogy gyámjának nevezte ki! Hello, hol vagyunk, hogy ilyet lehet? Hol van a biztonság? Vagy legközelebb kikerül a falra az is, hogy kedves betegeink, a ruhatárban hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget, valamint ha kifosztják minden vagyonából, mert míg öntudatlan állapotban van, aláirattatnak vele minden szart IDEGENEK, nem a mi felelősségünk? Arra nem is akarok gondolni, hogy nem idegenekről van szó, hanem a kórházi dolgozók hallgatólagos beleegyezésé mellett végzik ezen tevékenységüket, némi ellenszolgáltatás fejében.

Végül anyázzam ki magamat a hálapénz- intézményével kapcsolatban is.
Nekem ne mondja senki, hogy a mi, balkáni kultúránk évszázados hagyománya az ajándék. Persze bazmeg, az. De ettől függetlenül nincsenek már emberáldozatok sem, a sarki gyrosos sem küld selyemkötelet a konkurens büfésnek. 2007et írunk, amint az egészségügy reform elnevezése, a Terápia2007 is mutatja.
A legundorítóbb az egészben, hogy amíg nem kapják meg a maguk kis pénzét, addig szarnak a betegre. Mert dögöljön meg.
Elismerem, alulfizetik őket, sok a beteg, stb. De bassza meg, itt emberéletekről van szó. Ha szar a munka, ne menjen be. Menjen el levelet kihordani vagy jegyeket, bérleteket ellenőrizni. Jah, hogy ez is szarul fizet? Itt is sokat kell dolgozni? Lehet, de legalább tiszta lelkiismerete lehet. Már ha egy ilyen embernek van lelkiismerete, aki képes embereket szenvedni hagyni, nem foglalkozni vele, csak mert nem kapott pénzt.

Vizitdíj ebbe az országba? Mindig megtalálják a módját, hogy pénzt szerezzenek. Elvégre magyarok vagyunk. Mindig kijátszunk minden szabályt, csak hogy jó legyen saját magunknak.
Apropó vizitdíj. Valaki elolvasta a teljes tájékoztatót, azon kívül,h 300FT,fúj, kommenyista zsidók? Nekem most volt időm többször is. Tapasztalat: kurva sokan mentesülnek. Ráadásul egy évben max 20szor kell fizetni. Akár hogy is számolom, ez hatezer FT egy évre. De legalább nem megy a sok hipohonder nyugger az SZTK-ba, hogy ott szórakozzon, fentartva a sorban a valóban betegeket. Ilyeneknek nem lehetne létrehozni a helyi kultúrházban egy ál-redelőt? Ugyanúgy berendezve, mint az SZTK, fehér köpenyes programszervezők, stb.

Végezetül egy kérdés, hátha a nálam okosabbak tudnak válaszolni. Miért hiszi mindenki, hogy azért mert orvos, még jó is? Miért van a vicc, hogy alkoholista az, aki többet iszik az orvosánál? Elismerem, vannak nagyon jó, lelkiismeretes orvosok, de ne higyjük már, hogy ez evidencia.

Hogy mi lesz az egészségüggyel? El nem tudom képzelni. De ha nem történik valami rohadt gyorsan, be se menjünk, sokkal humánusabb, ha felkötjük magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr40139989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haga clic en la siguiente página web 2017.12.27. 02:20:36

Így lesz a legfinomabb a sült gesztenyéd! - Lollipop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Great Destroyer 2007.08.15. 09:37:25

Én azon vagyok kiakadva, amit egyes orvosok megengednek maguknak... Szerencsés vagyok, mivel van ismerősöm a Semmelweiss egyetemen, ezért szinte minden orvost igénylő problémámra ott keresek megoldást. Általában olyan orvosokkal találkozok, akik HIVATÁSUKnak tekintik ezt, de sajnos nemrég egy dupla töréses vállficam következtében kórházba kerültem, a beutalót a sote egyik professzora írta, mivel ő diagnosztizálta a problémát, de ellátni nem tudott, gyakorlatilag teljes használatiutasítást mellékelt a beutaló mellé. A kórház, ahova kerültem nem igazán foglalkozott ezzel... 2hónapja szenvedek gyógytornával, de nem biztos, hogy rendbejövök, pedig állítólag már 100%osan rendbe kelett volna jönnöm. Az orvosok közt sajnos több a kutyaütő, mint más szakmákban, bármit tehetnek felelősségrevonás nélkül, érdemes lenne utánajárni, hogy a külföldre "menekült" orvosok hány százaléka dolgozik orvosként, én úgy tudom, kevesebb, mint 20% az arány, a többit kivágták a munkamorálja miatt... Tisztelem azokat az orvosokat, akik becsülettel végzik a munkájukat, bár sajnos ők a kissebbség.

jozicsenko 2007.08.15. 11:16:23

csak apróság: ha 30nál többször adtál vért, akkor se kell fizetned vizitdíjat...

jobbulást anyudnak

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.15. 12:08:24

Igen, pont ezt mondom én is,h van sok jó orvos, lelkiismeretes, de ez sajnos nem evidens. Sokan istenként tekintenek rájuk holott lehet, épp egy kettessel ment át a vizsgán.

Jozicsenko- köszönöm én is, Édesanyám is:)
süti beállítások módosítása