Kedves Béláim, elérkezett az idő, hogy ma a Királyról szóljak. Aki Zámbó Jimmyt várja, az húzzon a francba, oszt kútúrálóggyék' valami Művelődési Házban, ahol tényleg ő a király négy fröccs után. Azért, mert Zámbó Árpy Jimmy imitátorként lép fel, még egyáltalán nem vonható párhuzam közte és Elvis közt.

"- Elvis csinosabb volt, mint a legtöbb nő. Maga volt a rockabilly. Ha dugnom kellene egy férfival, már ha az életem múlna rajta, hát Elvissel dugnék. No de ennyit a királyról. Veled mi a helyzet?
 - Én is dugnék Elvissel. Persze csak ha élne.
 - Igen, csak ha élne. Ez remek, mindketten dugnánk Elvissel. Szép dolog a közös érdeklődési kör. Nem jössz el velem moziba?"

Valahogy így kezdődik minden idől legeredetibb Tarantino által megírt film, a True Romance, melyben a főhőst Clarancet, végig a Király instruálja. Előző "Ki vagy Bendegúz? Ne félj, ismertem apádat is, valamivel magasabb, mint anyád" című rovatunkban John Lennonról azt írtam, ő volt a 20. század legnagyobb énekese, természetesen Elvissel együtt. Most jöjjön ő.


Ki volt ez a figura, aki magától a fiatalkori Forrest Gumptól tanult meg táncolni? Uncle Sam és George Bush mellett a legnagyobb amerikai ikon. Hármójuk közül mondjuk csak őt szeretik talán mindenhol a világon.

Dalait felsorolni fölösleges, és talán lehetetlen. Részeg retro partykon tettlegességig fajuló viták alakulnak ki, hogy melyik Elvis legjobb száma (hát persze, hogy az In the Ghetto). Halála után nagyobb kultúra, hisztéria alakult ki körülötte, mint talán életében volt. Halála után. Na igen, ismét egy olyan post, amely egy már eltávozott személyről szól. Lassan nem ártana Kiszel Tündéről, Győzikéről sem egy ilyen bejegyzés. De ne csodálkozzatok Béláim, a sóbiznisz, aminek Elvis szerves része volt, most visszakéri a magáét. Ő tartja életben a legendát, míg mi reménykedünk, hogy valahol, továbbra is a maffia védőszárnya alatt éldegél a már agg Elvis, Marylinnel, kettecskén.

Ha az ismertem apádat rovat csak már elhunytakról szól, akkor kár is ide több szó, mert Ő itt van velünk, nem csak Halloweenkor látjuk, és nem csak a kisbabák mosolyából tör elő. Elvis itt van. Ellenben Jimmyvel (nyenye-nye-nye-nyeee-nyeee), akivel juszt sem foglalkozunk'. Lőjjétek be a hajatokat, csavarjátok fel a padlószőnyeget, és hallgassátok a legjobb számait. Amik közül az In the Ghetto a legnagyobb, de azt már korábban beszúrtam, így most csak ezért nem kerül be. De legelőször, Johnny Cash aka Elvis:



A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr93146028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása