Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a kilométeres utcabál, Érd saját Valentin- napja. No nem a szerelmesek veszik át az uralmat, csupán hasonló elven jött létre, mint az egyébként mindenki által gyűlölt Lávdély. Sőt, ehhez is úgy viszonyulnak az emberek. Bár lenézik, szidják, de azért ki nem maradnak belőle.

Azok kedvéért, akik nem jártak még az életben Érden, vagy jártak, de olyan szerencséjük volt, hogy nem ezen alkalmak egyikekor, nekik egy kis bevezetővel kezdeném. A Balatoni úton több étterem, cukrászda található, mint Casino a Stripen, Las Vegasban. Mivel ezek éttermek, és nem kocsmák ( amikből hiába van akár tíz ötven méteren belül, egytől- egyig tele van), derék vendéglátósoknak ki kellett találni valamit, amivel megdobják legalább egy napra de nagyon durván a látogatottságot, plusz reklámra sem kell költeni egész évben, hiszen a városlakók amikor nagy hányós/berúgos élményeiket osztják meg egymással, mindig előtérbe kerül ezen nevezetes lap. A negatív reklám hatalmáról marketingesek a Kalevalát túlszányaló eposzt zengenek.

Törték, törték a fejüket, majd kialakult egy földalatti mozgalom, amely az ezen a szakaszon levő étterem tulajdonosokat tömörítette, és kitalálták a létező legjobbat. Fesztivál kell a parasztnak. Aztán hogy- hogy nem, lezárták a fent említett útszakaszt, és Kilométeres Utcabált szerveztek. Tüzijáték, fényrudakat áruló, khm, alkalmi kereskedők, valamint az általános iskolák aerobic táncosai. Ezt talán a pedofiloknál jobban senki sem várja. Kislányok, akik feszes ruhában olyan mozdulatokat tesznek, amiket ők is szívesen átélnének velük, amikor esti mese gyanánt a Káma Szutrából olvasnak fel. Csodálom, hogy egy élelmes vállalkozó még nem szervezett pedofiloknak körutazást, ahogy ilyen fesztiválokat jának végig.

No de, ne nagyon csapongjon a fantáziánk, térjünk vissza az Utcabálra. Aki idáig eljutott, feltételezem már alig várja, hogy ezekben a remek programokban részt vehessen, elvégre nem láthajuk minden nap élőben Solymos Tónit, a BP TV-n pedig mégsem ugyanaz az élmény. Akit érdekel a teljes program, itt megnézheti.

Gondolom mondani sem kell, ha az ember nem részeg, akkor nem lehet elviselni. Kivéve, ha az intelligencia hányadosa 100 pont alatt van. Ebből adódóan az ember vagy metálrészegekkel találkozik, vagy csont hülyékkel. Ennek egy nagyon durva ötvözete a metálrészeg csont hülye.

Életem legelső berúgása ( már a komolyabbak közül), nekem is ide kapcsolódik. Talán nem létezik olyan érdi fiatal, aki ne esett volna át rajta. Mondhatni, nyolc éve egy helyi szokássá vált, hogy a pubertáló ifjakat itt avassák felnőtté az úgynevezett VBK- sör- pálinka- .... ( .... helyére behelyetesítendő a még fogyasztott alkohol) rituáléval . Valahol fél lábon kell állni napokig egy oszlopon, és nem eshetsz le róla, nálunk csak túl kell élni az utcabált. Megjegyzem, antropológusok mai napig vizsgálják, melyik az ijesztőbb.

Ami különlegessé teszi a rendezvényt, az nem más, mint a helyi folklórban a Budapest Parádéhoz való hasonlítása. Az analógia majdhogynem tökéletes, leszámítva, hogy nincsenek kamionok, modern elektonikus tánczene ( bár a Lagzi Lajcsi Kamion után ezek mit sem számítanak), de legalább annyi roma van, aki suttyomban sört és fényrudat árul ( ami ugye az arányokat figyelembe véve minimum elgondolkodtató), egész nap tart, van afterparty, tüzijáték, és körülbelül annyi szemét.

Nincs is mit tovább ragozni, mindenkinek ott a helye, aki vagy be akar rúgni, de nagyon/ szociológiai tanulmányt készül írni az érdi népszokásokból / az intellgeincia hányadosa 100 pont alatt van / eladó fényruda van.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr84152207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása