Tegnap, miközben böngészgettem a statisztikát, szomorúan konstatáltam, hogy kimaradt egy nagyon fontos momentum a blogról. Mégpedig egy kocsmatérkép. Láttam, hogy igény az vóna' rá, így a közszolgálatiság jegyében ma két egy érdi kocsma kerül terítékre, az egyik a Tokaj Hegyalja Borozó, a másik pedig a Spaten Club. Szigorúan empirikus tapasztalatokra hagyatkozok.

Gondolom mindenkinek van élménye a 70 éves örökszüzek szexuális felvilágosításáról, vagy a vegetáriánusok kolbászsütő tanácsairól TV-showkban. Ezek körülbelül annyira hiteles információforrások, mint a Pénzügy Minisztérium az államadósságot illetően. Nos, ez esetben nem így lesz. Végülis nem véletlen pálinka az egyik alcím. Ismerjük ezeket a helyeket, mint a rossz pénzt, és vica versa. Nincs is annál felemelőbb érzés, amikor az ember este elmegy szocializálódni, és nem kell azzal bajlódjon, hogy elmondja, mit szeretne inni ( szélsőséges esetben nem is tudná, mert egy másik vendéglátó és szórakoztató egységből jön), hiszen ismerik őt ott, és tudják fogyasztási szokásait. Ráadásul spamekkel sem bombázzák.

Szóval, aki Érdre jön kocsmázni vagy még rosszabb, érdi, és kocsmázni szeretne, de nem tudja, hova érdemes, és azt sem, hogy miért pont oda, most kösse fel a művesét, és lapozzon tovább.


Legelőször kezdjük az én abszolút törzshelyemmel, a Tokaj Hegyalja Borozóval. A hely a városközpontban fekszik ( akárcsak a vendégek egy- egy félresikerült éjszaka után), a Kapu Üzletházban. Először csak teázni jártunk oda, annó 2000 magasságában, de akkor csak 15 voltam. Aztán ahogy a Himnuszt is megtanulja teljes hosszábban az ember, úgy hasznosítja minden egyéb elsajátított információval az említett költemény egy nevezetes sorát: tokaj szölővesszein nektárt csepegtettünk. Így kezdődött az én kurvulásom is, ami végül ide vezetett, ahova. Ebbe nem mennék bele konkretice'.

A nevezett kocsma nem nagy, de nem is olyan kicsi. Három plusz egy részből áll ( a WC-t, raktárat nem számítva). Van egy belső rész, több asztal, javarészt négy személy részére kalibrálva, itt van a pult. A kinti rész, ami szintén fedett, három faasztal talál, padokkal, itt nagyobb társaságok is elférnek. Persze bent is, ha összetolnak asztalokat. Nem harapnak érte. Említettem egy harmadik részt is, de az privát room, vannak olyan rosszarcúak, akik odajárnak be. Forget about is- hogy ezzel a kis Donnie Brascos idézettel éljek. A még említett plusz egy pedig nyáron üzemel, amikor is az idő jó, a madarak csiripelnek, és alacsonyan szállnak a répadarabok. Ezt a képet mindenki fantáziájára bízom. Ekkor ugyanis műanyagasztalokkal bővítik ki a repertoárt és a kocsma előtt is ülnek szomjas állampolgárok.

Nyitvatartás talán déltől egészen éjfélig ( szélsőséges esetekben hajnalig, ez kiváltképp bulikkor). Viszonylagos gyakorisággal vannak italakciók( na jó, kb kéthavonta, de lobbizunk), klasszikus egyet fizet kettőt kap. Természetesen ha kettőt fizetsz négyet kapsz, és így tovább a matematika idevonatkozó törvényei alapján. Ilyenkor viszki, vodka, bacardi, jéger, tekila szokott terítéken lenni, gondolom nem kell ecsetelni ezek súlyosságát. Különböző nevezetes alkalmakkor egyéb durvulás is van.

Ilyen december elején a születésnap. Több piaakció egyszerre, hajnalig reszkessetek habossütemények, bácsiknak nénik vetkőznek, néniknek bácsik. Kihagyhatatlan. Nevezetes még a farsang is. Ekkor bár nincsenek vetkőzös emberek, de jelmezes móka-kacagás. Persze ha valaki fakultatív programként megválik jelmezéstől és egyből ruhadarabjaitól, elfogadott.

Az italárak. Hmm, mivel egy kultúrált helyről beszélünk ( ha az eddigekből nem lett volna evidens), akkor ehhez mérten kell számítani. Átlagos. Én sört iszok, az 310HUF, Fütyülős barack 400HUF, Tullamore 550HUF, jéger 500HUF. Korrekt.

Spátent is mára terveztem, de sűrgösen el kell mennem  italakciókat kihasználi oda, így arról majd máskor mesélek Gyerekek. Legyetek jók.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr73184546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.03. 18:36:22

Nekem mondod? Kedvenc itókám. A szövegben kihúzott Spaten nevű hely, ahonnan most jövök(mászok), holnap kerül teritékre, ahol most féláron kapható minden pia(sör,bor,pezsgő kivételével), s mint ilyen, a feles fütyülős 250huf. Jelen állapotomban azt mondom, az ilyet be kellene tiltani

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.03. 19:48:00

Mér' nem szerepel az Alkotmányban, hogy minden, 1000 lakosnál többet számláló településen kötelező ilyen helyet üzemeltetni?!

Köcsög jogalkotók!!!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.03. 19:59:10

Ne félj, ezt még meg lehet oldani. Vagy jön a forradalom és falhoz állít mindenkit, így új alkotmányt kell létrehozni, vagy pedig a mi pártunk bekerül a Parlamentbe, ahol kellő nyomást gyakorlunk a többi pártra, hogy beemeljük az alkotmányba. Azt hiszem, a forradalom hatásosabb. Egyébként meg gyűlölöm az alkotmányjogot, de ez most mellékes:)

Móricz Zsigmond körtéren van egy kocsa, majd sztm írok róla, minden nap délután 3tól 5ig 320HUF a liter HB, és minden nap (nyitvatartási időn belül) más rövidakció van egyet fizet kettőt kap elven. Valahogy így: vodka, becher, bacardi, tekila, ballentesins, jéger, jim beam:)
süti beállítások módosítása