Ma hallottam egy totál jópofa sztorit, és gondoltam, megosztom veletek. Olyannyira hihetetlen és mókás, hogy szerintem csak rémhír, de mi, magyarok, IMÁDJUK a rémhíreket: gondoljunk csak a Postabankos történetre úgy tizenakárhány évvel ezelőtt, vagy arra a frissebbre, hogy egyesek szerint Kiszel Tünde nő.

Előrebocsájtom, hogy a történet igazi magyar ízeket hordoz magában, ezért aki nem bírja a helyzetkomikumra épülő hungarikumokat, annak itt abba kell hagynia az olvasást.

Lássuk a medvétet.


Azt, hogy 2008. január elsején megszűnik a Határőrség (pontosabban beleolvad deli Rendőrségünkbe) már úgy másfél éve mindenki tudja, aki a Magyar Cementipar című periodikán kívül mást is olvas. Az egyenruhák egységesítése két éve folyamatban van, a két nagy párt (isten tudja, milyen áron, de jobb is, ha nem tudjuk) konszenzusra jutott a kérdésben. A dolog eldőlt, olyannyira, hogy már a honlapjuk sem működik.


(Lányoknak és pacifistáknak mondom, hogy évtizedeken keresztül a rendőrautók kékek, a határőrautók zöldek voltak. Tudom, ez a részinformáció most még a levegőben lóg, elsőre értelmes, de teljességgel haszontalan adattartalommal bír, de meglásd, hamarosan a helyére kerül).

Történt, hogy folyó év során a még (de már nem sokáig) létező Határőrség kapott az Uniótól vagy ki a franctól x darab vadonatúj szolgálati autót, többek között a lassan már a halántékunkon dörömbölő schengeni csatlakozás jegyében. A pontos számot forrásom nem ismeri, de becslése szerint 200 < x < 300. Bölcsészeknek és rend-, illetve határőröknek: kábé 250 kocsiról van szó. Ezek alapszínekkel érkeztek kis hazánkba: fehér, szürke, mittudomén milyen.

Nos, milyen döntést hozott a még nem egészen nyolcvan napig létező délceg Határőrség még délcegebb fővezérkara? Nem, nem fogjátok elhinni: magyarosat.

Az új kocsikat a Határőrség hagyományos színére, vagyis zöldre festették, és ráíratták csupa nagybetűvel: HATÁRŐRSÉG A KÖZBIZTONSÁG SZOLGÁLATÁBAN! Meg rábaszták a még ugyancsak két és fél hónapig létező címert (vagy jelvényt vagy miafasznak hívják).

Mondhatnánk, hogy testületi hagyományőrzés, meg az egykori zöld mundér becsülete és ilyesmi.

IGENÁMDE: egy ilyen autólefestés-lakkozás-feliratozás-címerezés tudjátok, mennyibe kerül?

Kéremszépen: úgy 400 ezer és 600 ezer forint között. Darabonként. Mondjuk egy ekkora megrendelésnél lehet, hogy a vállalkozó (ha egy volt) adott valami engedményt. Legyünk nagyvonalúak: mondjuk autónként 250 ezer, és kurvára elnéző voltam.

Emlékszünk még a négy alapművelet közül a szorzásra? 250.000 forint x 250 autó, az annyi mint 62.500.000 (hatvankét és fél millió) forint.


De ez csak az egyik fele, barátaim, mert január elsején ugye meg kell bízni valakit, hogy ezeket fesse át kékre, írja fel, hogy SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK! (vagy azt az új szlogent, amire a Rendőrség több tízmillió forintot fog kiadni az elkövetkezendő hónapokban), és nyomja fel a rendőrcímert rájuk. Újabb 62,5 milla (ha az infláció rá nem dob egy olyan 6-8 százalékot).


Három lehetőség van:

1.) A hír nem igaz; ebben az esetben a hírforrásom hátából szíjat fogok hasítani és az ebből készült ajándéktárgyakat kizárólag svájci frankért fogom árusítani, majd a befolyó pénzből szponzorizálni fogom a legközelebbi rendőr-roma focimeccs szüneteiben felszolgált kisfröccsöket és ürgepörköltet.

2.) A hír igaz, de ez így van rendjén, mert a Határőrség januártól is megőrzi nevét, színét, jelmondatát, címerét és mindenki hülye, aki ennek az ellenkezőjét kommunikálja hónapok óta.

3.) A hír igaz, és ez így nincs rendjén, ezért (az esetleges korrupciós háttér felderítését követően) a felelősök felnégyelését az Országgyűlés 386 "igen" szavazattal még az idén szentesíti.

Ti el bírtok képzelni negyedik-ötödik lehetőséget?

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr83191756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.09. 23:01:59

Én pofa nélkül el tudok képzelni egy negyediket. Valahogy így:

A hír igaz. Az autókat átfestik majd rendőr színűre ( természetesen ugyanannál a vállalkozónál). Hogy-hogy nem, az új design csak ezután készül el a rendőrségnél, és ismét át kell majd festeni az újakra. Természetesen ugyanannál a vállalkozónál.

A sztori szerintem leellenőrizető. Ha valamilyen nagykutyának, aki döntéshozatali pozicióban van ezen a téren, vagy ennek ismerősének van egy ismerőse, aki autók átfestésével foglalkozik, és véletlen folytán, pont ő végzi el a műveletet, akkor a sztori igaz.

Ha nem találunk ilyet, akkor többen benne vannak, és nagyon jól eltüntették a dolgokat. A sztori igaz lehet.

Ha nem festik át őket, csak majdan egyszer, akkor senki sem nyúl le belőle, a sztori hamis.

SgtPepper 2008.04.20. 13:28:33

Ma láttam zöld határőrautót; átfestették a Határőrség szót Rendőrségre, és rábaszarintottak egy kék csíkot a zöld alapra.

Majdenm olyan esztétikus, mint amilyen szépek Bencze főrendőr szerelmes versei.
süti beállítások módosítása