Elkezdődött a mai kabaré. Szereplők: Kék csoport ( nevüket mindenki ideológiájától vezérelve helyetesítse be), vörös- fehér csoport ( nevüket mindenki ideológiájától vezérelve helyetesítse be)

Kiváncsian várjuk a fejleményeket. Közvetítés itt is. Ha valaki a szerzőtársak közül gyarapítaná a posztot, ne fogja vissza magát. Igaz, Csurtus kollega?:)

22.52 - Azt írtam, hogy ez tényleg Abszurdisztán. Olvasom valamelyik hírportálon, hogy "a Bajcsyn pár tucat tüntető egyezkedik a rendőrökkel". Egyezkedik.

Egy normálisan működő banánköztársaságban mindenkinek megvan a maga feladata: a tüntető tüntet, a szélsőségesek megdobálják a rendőröket, a rendőrök meg szétkergetik a nem engedélyezett demonstráció résztvevőit, aki meg nem távozik, azt pár órára becsukják a foxiba.

Kivéve nálunk, ahol mindenki (tüntetők, rendőrök, stb.) ki akar bújni a feladatok alól: a tüntetőnek büdös a tüntetés, a szélsőségeseknek a dobálás, a rendőrnek meg az oszlatás. Ezért egyezkednek, bazdmeg, mint a piacon. "Tudod mit, testvér, értelmezzük így a jogszabályokat, oszt' neked is jobb lesz, meg nekem is. Én nem kapok könnygázt a szaruhártyámra, te meg nem kapsz Molotovot az ótódra, de mindketten úgy teszünk, mintha a dolgunkat végeznénk. Díl?!"

Beszarok ezektől. Kádár népe, igen. Mi tüntetgetünk, ők oszlatgatnak, de csak addig, amíg le nem jár a munkaidő. Aztán elégedetten mindenki hazamegy, leborít egy vegyesgyümit, ráküld két lóbányait, böffent és alunni tér. Adtunk a forradalomnak, adtunk a jogállamnak. És mindenki mehet a kurva anyjába. Egyezkedtünk.

Legyen ez a nemzeti mottónk. A franciáké az Egyenlőség, Szabadság, Testvériség, Kolumbiáé  a  Szabadság és Rend,  Csehországé a Győz az igazság, Botswanaé a Pula; a miénk legyen az Egyezkedjünk bazmeg, csak dolgozni ne kelljen!

Tudja valaki latinul? (Csurtus)

21.19 -
Már többször elgondolkoztam a következő jeleneten, amit soxor láthattunk a mai napon (is): habzó szájú tüntető üvölti a Köztársaság ünnepén, a nemzeti lobogó felhúzásának fennkölt pillanataiban, hogy a kormányt illegitimnek, annak vezetőjét elmebeteg bűnözőnek tartja, s a nemzet üdvözülésének egyedüli feltétele ezek azonnali távozása. Körülötte tucatnyi forgatócsoport veszi a magvas gondolatokat. És a csávó így folytatja: "És szólásszabadságot is akarunk, vesszen a diktatúra!". Majd ezt követően vigyorogva távozik, mintegy 40 rendőr rezzenéstelen tekintete által kísérve.

Most ez a pasi (ezek a pasik) vagy a diktatúra beépített emberei, vagy valami nem stimmel a mondanivalóval. Vagy nekem volt kevés ez a két sör. (Csurtus)

21.15-
Ez kifúlt. Tessék, egyszer akarok naprakész lenni, akkor is elveszik a játékot...

21.05

Azon spekulálok, hogy a rendőröknek ez a mai és tegnapi nap nettó pár tízezer forint túlórapénzt hozott a konyhára, de a tüntetők (a valószínű megfázás és a teljesen biztos berekedés mellett) vajon mivel térnek haza? A kellemes, "én megpróbáltam" fíling, vagy az őrjöngéssel határos bosszankodás, hogy mégsem ő vagy a haverje lesz szerdától a hadügyminiszter? (Csurtus)

21.04-
"A Széna téren minden ok nélkül igazoltatnak az ávósok, 20-30 percig falhoz állítják az embereket."- forrás kurucz.info. És ezek után mondja bárki, hogy ez nem forradalom. Falhoz állítnak embereket. Na jó, csak fél forradalom. A teljesnél pár perc után elviszik a falhoz állítottat. Jellemzően a cseléd média hallgat a Szíriuszi Kibernetikai Társaság Marketing osztályáról. Vajon őket állították először oda?

21.00


Második sör kinyit, keresünk valami sorozatgyilkosos dévédét. Vagy felüdülésként megnézzük harmincegyedszer a Terminátor-trilógiát; ebben még nem csalódtunk. (Csurtus)


20.52-  Úgy tűnik, a forradalom a szemerkélő eső miatt bizonytalan időre halasztást szenved. Bizonyos szempontból megnyugtató, hogy pár idiótától eltekintve az emberek fontosabbnak tartják a saját kényelmüket és egészségüket, mint mondjuk felgyújtani még pár autót, vagy kivezényelt, a munkájukat végző huszonéves vidéki rendőrök belét ontani a Gyorskocsi utcában, a népszuverenitás nevében. ( Csurtus)

20.44
- Na?Na?

20.40- Kicsit úgy érzem magam, mint filmrendező az orgazmus után. Ennyi. És vége mindennek. Pakolnak össze a szereplők, és mennek haza? Hát emberek, mi történik? Remélem, hogy ez csak feszültségkeltés, és lesznek még történések

20.28- Index szerint kis csoportokra osztódnak a tüntetők, rendőrök meg elmennek. Ennyi lenne? Ez nem illik egy forgatókönyvbe sem. A reklám után folytatjuk. Addig is mindenki pisiljen és hűtsön be sört.

20.24-
Kiszoritósdi. Kiváncsi vagyok, hogy gyerek korukban mennyi frusztráció érte a játékosokat az Adj király katonát nevű játékban, hogy mai napig kényszert éreznek a felelevenítésére. Ha van a Kedves Olvasók közt pszichoanalitikus, kérjük írja meg, milyen szexuális frusztráció társul ehhez a viselkedéshez. Köszönjük a Köz nevében

20.10
- Oszlatás keződött meg az Alkotmány utcánál. Első sör kinyit.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr98205247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.23. 20:57:50

20.52

Úgy tűnik, a forradalom a szemerkélő eső miatt bizonytalan időre halasztást szenved. Bizonyos szempontból megnyugtató, hogy pár idiótától eltekintve az emberek fontosabbnak tartják a saját kényelmüket és egészségüket, mint mondjuk felgyújtani még pár autót, vagy kivezényelt, a munkájukat végző huszonéves vidéki rendőrök belét ontani a Gyorskocsi utcában, a népszuverenitás nevében.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.23. 21:00:07

Beemeltem szövegbe, de szerintem simán bele tudsz írni te is:) Próbáld meg bátran:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.23. 21:11:54

Sorozatgyilkos témához szigorúan Dexter javallot:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.23. 23:32:40

Jézusom, ez már tényleg paródia. Kádár népe? Hmm, csak ha elloptak egymástól valamit;)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.23. 23:53:05

VÁÁÁÁÁÁ, Csurtus, valamiért elszállt az utsó írásod Abszurdisztánról. Többször törölte a kiegészítéseket, nem tudom miért, most megint ez lett. Ha tudod, majd pótold:)

ErrorFlynn 2007.10.24. 14:32:06

forradalomról annyit, hogy egész 23-án tiszta ideg és aggodalom voltam, mert tudtam, hogy a terhes nővéremnek át kell kelnie a fővároson. itt most jöhetne egy hosszabb kifejtő eszmefuttatás, de minek; értitek szerintem.

Emperror · http://mobilmenetrendek.try.hu 2007.10.28. 13:30:23

Nagy és őszinte gratulám Bányapeatnek és Csurtusnak! ;) Index.hu megvolt? ;)
süti beállítások módosítása