Elmúlt március 15-e. A környék forradalmait leverték, már ha voltak. Ideje, hogy a heti szavazást lezárjam. Azért csak most kerül sor erre, mert féltem, hogy a román kormányzat Kínához hasonlóan lezárta a netet Erdélyben, hogy ne érkezzen semmi információa a véres eseményekről, így nem rendelkezünk elegendő tudással a történtekről. És egyáltalán nem azért, mert lusta voltam megírni és csak ittam valakikkel. Nem.

Amit biztosan kijelenthetünk, a vertikálisan tagozódó kék-sárga-piros trikolor fétisű ex-kolozsvári bogármester aggodalmai nem váltak rémisztő valósággá, Székelyföld megmaradt ősi román földnek (/me köhög). Nézzük a szavazás eredményét:

Bár sokáig a "Ki és elfoglaljuk Moldvát is" opció volt a népszerűbb, úgy látszik, a békés többség végül diadalmaskodott és a modern értelemben vett európai stabilitás mellett tette le voksát. Hiszen 49%-al, vagyis 34 szavazattal a NEM győzött. Még vizsgáljuk, hogy mennyire befolyásolták a szavazás eredményét az NBH-nál, de hallottunk már olyan pletykát, hogy különböző moldvai fórumokon buzdították egymást a NEM-re való voksra. Megjegyzem, ez teljesen logikus eredmény ez esetben, hiszen Moldva összes internettel rendelkező honpolgára benne foglaltatik ebben a 34-ben, úgyis, hogy egyesek talán többször szavaztak. És a békés többségről se feletkezzünk meg. Innen üzenem a moldvai informatikai miniszternek, megvásárolható vagyok további szavazások indítására, amellyel az ország net hozzáférését és társadalmi összefogást elősegítek. Elég csak a click-click-click-re gondolni.

Mint az előbb írtam, az általam és tisztességes többség (értem ez alatt azokat a júzereket, akik csak egyszer szavaztak és nem különböző felhívásra fórumokból, mint a moldvaiak, hanem szabad véleményalakításból kifolyólag) által preferált válasz, a "Kis és elfoglaljuk Moldvát is" hosszú vezetés után, sajnálatos módon csupán a második helyen végzett. Hősi küzdelemben maradt alul (értsd, ő volt a hős). Az összes véleményt nyilvánító 30%-a, azaz 21 netpolgár vallott így. Ne keseredjetek srácok, azt mondom. Most még Moldva győzött, de a mi vigaszunknak maradjon ez: még Székely Köztársaság sincs. Egyelőre. (/me sokat sejtetően kuncog)

Harmadik, de még így is dobogós lett az Igen-t preferálók. Még vita tárgyát képezi, mennyire volt hatással a március 9-én történt három igenes népszavazás. Ne csüggedjetek, a bronzérem is szépen csillog. Az Igenre 13%-otok, azaz 9 ember szavazott.

Nem úgy, mint az utolsó helyezettre, amire 7%-nyi, azaz 5 voks érkezett. Nem tudom eldönteni, hogy mi a csúfosabb. Ezt az "Áreául eosi romin fold" urban legendet ennyien elhiszik vagy hogy ezek közül ennyien olvassák a blogot. De az is lehet, ebben is a moldvaiak egere játszott kulcsszerepet.

Köszönjük mindenkinek, aki élt szavazati jogával. Aki nem élt vele, annak pedig üzenem, hogy megkeresünk és lelőjjük a kutyádat. Majd jön Puff Daddy és...

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr98385894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása