Üdvözletem kedves blog olvasó társadalom!

sok-sok kihagyás és atyai baszogatás után végre újra írok, mert ez olyan téma amit mindenképp meg kell osztanom a nagyérdeművel.

nemrég nagy szerencsében volt részem. Az egyetemen egy jutalomútban vehettem részt melyet elvileg az EU támogatott. Utobbi talán nem is lenne érdekes, ha nem kellett volna a nagy és csodás Eu-s intézményeket sorra látogatni ( ami végülis nem is volt rossz :) )

de ezzel nem untatok senkit. Ha esetleg nagyon sikít a nép akkor írok arról is egy beszámolót, de ami sokkal érdekesebb a nép számára, mi más mint a "sör-pop-csajok"
kinek milyen sorrendben, mennyiségben, minőségben :)



namármost... azért nem kell kézpénznek venni amit írok, nem éveket töltöttem el ott, csak pár napot.
na kezdeném azzal, hogy sokak szerint "brüsszel európa legunalmasabb városa".
először úgy gondoltam, megint túloz a jónép, de pár nap után elgondolkodtam ... lehet benne vmi ;)

kezdjük ott, hogy a sok barom túrista és diplomata miatt szar a közbiztonság... intettek is minket hogy ne nagyon mászkáljunk késő este, parkokat kerüljük.
ez úgy megadta az alaphangulatot is :)

na de egyik este kicsit nagyobb betekintést nyerhettem a helyi fiatalok szórakozási szokásaiba és úgy egyszerűen a "brüsszeli éjszakába"

elmentünk egy jó kis helyre, gondolom sokaknak tetszene :) delirium volt a neve, sörre specializálódott hely. Ami nem azt jelenti mint nálunk... neeem , szimpla egyszerű 2004 fajta sör volt az itallapon. mindenféle ízesítésű, fajtájú, árú...
kedves hazánk is képvíseltette magát a sörök soraiban, a szalon sörrel. ( ezzel lehet vitatkozni hogy miért pont azzal meg amúgy is, de hát, külföldön kicsit máshogy gondolkodnak az emberek :) ) az érdekes nem is ez, hanem az hogy egy üveg szalon sör 9 euro volt azért mert annyira "speckó"-nak számított.

namármost... a hely nagyon hangulatos volt, jól meg volt csinálva, sokan voltak stb.
volt egy lenti rész ami az úgymond "bulis" rész volt. ötletesen nagy hordók körül elhelyezett bárszék szerű cuccokra ülhetett a jónép a színpad előtt.

már az furcsa volt, hogy mi ( 5-6 magyar fiatal ) hangosabb volt kb. mint az egész alsó szint. gondoltam még nem ittak eleget , vagy még korán van... hát tévedtem :) a sok halvérű órákon és jópár sörön túl is csak nézett ki a fejéből és nyugisan beszélgetett, én meg már attól tartottam, hogy a mi enyhén illumináltan ordító és vigadó magyar társaságunkat kivágják a búúsba a helyről. szerencsére ezt is elkerültük :)

elkezdődött az élő zenés koncert. folyamatosan jöttek a jobbnál jobb pörgös, táncikálós, éneklős számok. mondanom se kell a belgák ültek és figyeltek. a max az a fejrázás volt :D

továbbá a csajokról. hát ott se nagy a különbség. szerintem itthon kb 3 csajt fel tudnék annyi idő alatt szedni míg ott egyik legalább lereagálja, hogy én közeledni akarok hozzá :)
meg kell említni, hogy hasonlóan szép nők mint nálunk egyáltalán nincsenek, szóval aki csajozni akar az ne belgiumba menjen :)

továbbá a társadalomról :
hát igen.. ugyebár rengeteg a turista, a diplomata, és a roma utánzatú arab... habitusban, mentalitásban meg még kinézetre is ugyanaz a kategória.. mondanom se kell hogy mekkora para volt bennünk mikor 10 négyzetméteren 40 arabbal utaztunk a metrón.
rengeteg még a néger, szóval azoknak a csajoknak akik szeretik a csokihusit azoknak ideális hely egy kis kukachalászatra :D

a nevezetességekről csak pár szóban annyit tudnék mondani, hogy a csokijuk eszméletlen jó, a goffrijuk egyedi, édes, finom, de rohadék drága.
alapvetően a sörükben az egyedi azok az ízesített sörök; mint pl a málnás, meggyes, körtés . ezek között is jópár fajta van, és eléggé különböznek is egymástól. egyik olyan mintha málnaszörpöt innál, másik meg olyan mintha szimpla sört egy kis málnás utóízzel.
bevallom nem vagyok nagy sörös, így csak kevés infoval tudok szolgálni, de a többiek állították hogy a 10. fajta sör is amit kipróbáltak nagyon jó volt.
kagylót nem ettem, nem is tervezem :D
viszont a sültkrumplijuk finom, friss, ropogós. nem ilyen mekis ratyi :D

háát kb ennyi jutott eszembe ami talán közérdekű lehet brüsszelről. nagyon szép város de ténylegesen én pár hétnél tovább megőrülnék ott :)
mindenkinek ajánlom egy kis kiruccanásra, de hosszabb időre csak saját felelőségre ;)

regards
ReD

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr41437952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.23. 11:32:20

Jó poszt, grat:)

De nem tudom megállni, hogy egy érdekességre ne hívjam fel a figyelmet:P

"rengeteg még a néger, szóval azoknak a csajoknak akik szeretik a csokihusit azoknak ideális hely egy kis kukachalászatra :D"

Következő sor: "csak pár szóban annyit tudnék mondani, hogy a csokijuk eszméletlen jó"

:D:D:D No, azt hiszem ez remekül példázza, mi történik, ha kontextusból kiragadjuk a lényeget:)

ReDEyeS 2008.04.23. 12:22:56

^_^

most lebuktam :P

amúgy meg különbség van a "csokihusi" és a szimpla "csoki" között :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.23. 12:24:15

Tény, de lehet, hogy nem akarom megtudni a különbségeket:D

Csavargo77 2008.05.21. 13:42:57

No igen...és ezzel nem csak Brüsszelt hanem egész Belgiumot jellemezted is.Ezek ilyenek.Én eddig europa 22 országában jártam, járok de igazán 2 országban lehet nagyot bulizni.Spanyolországban és Hollandiában.Nem, nem...hollandiában nem azért:).Mindkét országban az emberek olyanok akikkel szivesen bulizik,iszogat,beszélget az ember és nem úgy néznek ránk mint, nah magyar...
A másik dolog a közbiztonság.Belgiumban egész jó, ellentétben franciákkal...ott most már ha valaki közelít felém azt 5 méterről fenyegetem és 2 méternél már támadok:).Ott többször volt incidensem, kétszer meg is támadtak sajnos egyszer sikeresen...1 laptop 2 telefon bánta...jah meg az egyik könyöke mert az eltörtem:).franciaország(direktkisbetüvel) a legszebb iszlám ország.Ott csak kis, eldugott falukban találkozni igazi franciával.
Röviden enyit mert írhatnám napokig:).

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.21. 16:17:25

Hmm, akkor a Csavargo név mindent magyaráz:) Flanszikkal kapcsolatban egyetértünk, szép iszlám ország. Bár könnyebb kimondani legalább a Rasidot, mint az echte francia neveket:)

Csavargo77 2008.05.21. 18:00:02

Igen...könnyebb kimondani a Rashidot...de nem érti, hogy miért ütöd azt kiabálva hogy vesszen trianon..:))

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.21. 18:58:11

Na jó, de Rashidot nem is Trianon miatt szokták verni:P Viszont náluk talán könnyen lobbizhatnánk olajért, kárpótlásért;)

Csavargo77 2008.05.22. 08:35:34

nah, azok előbb adnak versenytevét, mint olajat.Nem félnek úgy tőlünk mint az Amerikaiaktól...persze nem hiszem, hogy eljutott odáig, hogy mi tudunk hátrafele nyilazni:).

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.22. 15:58:18

Ebben nem vagyok biztos. Szerintem az egész világ rajtunk röhög, hogy egyre inkább hátra haladunk :D

csavargo77 2008.05.23. 09:16:53

Lehet, hogy nekünk is szügségünk lenne egy Ernestora?:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.24. 10:32:00

Egyre? Ha történelmi tanulmányaimat nem a kapitalisták hamisították meg, akkor többre is, mert ez az egy elbukott:P

csavargo77 2008.05.26. 09:02:45

Majd kiképzünk valakit:).

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.26. 15:13:14

Miből gondolom, hogy ötleted is van arra nézve, hogy kit?:D:D

csavargo77 2008.05.27. 09:41:08

Egy név jöhet szóba: John Rambo!:)
Több érv is szól mellette.Nem kell költeni a kiképzésére illetve ő már többször és eredményesen harcolt aa khm..."vörös király" ellen:).
süti beállítások módosítása