Mindig is érdekelt, hogyan hangzottak elhíresült események? Milyen lehetett hallani élőben Orson Welles Világok harcát élben? Mit gondolhatott egy londoni munkás, amikor a rádióban azt hallotta egy pocakos fószertől, hogy "Nem ígérhetek mást, csak vért, szenvedést, könnyet és verejtéket"? Milyen lehetett Lincoln hangja? Mit mondott Hemingway, hogy miért ment át a csirke az úton amikor átvette a Nobelt? Láttad a Truman című filmet, de nem győzött meg Ben Kingsley? Hallgasd meg egyenesen tőle, mi is a Truman-doktrína. A mindened a katasztófa turizmus, de lemaradtál a Hindenburg tragédiájának rádió közvetítéséről? Felizgatnak a domináns nők? Hallgasd a Vaslady-t. Végre megtudhatod, hogy tényleg üdvözölt-e Neil "egy kislépést nekem, egy hosszúlépést a fiúknak" Armstrong Mr Gorsky-t.

De ezeken kívül számos híres beszédet hallgathatsz meg "feliratozva", már abban az értelemben, hogy a teljes szöveg olvasható. Hogy hol? Az American Rhetoric: Online Speech Bank nevű honlapon. Egyes cuccokról videó is van. Természetesen olyan időkből, amikor már feltalálták a filmezést, mint olyat. Ja, igen, értelemszerűen Kolombusz hangját nem hallgathatjuk meg.

Jó böngészést:)

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr85495095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása