Kedves barátnőmtől kaptam ezen kis szösszenetet, amely erőteljes betekintést ad egy mintacsalád életébe. A szöveg pontosan meghatározza, hogy mi a nő dolga otthon. Mielőtt a liberálisok, feministák és szüfrazsettek molotovkoktélokkal, transzparensekkel érkeznének ablakom alá és erőteljes "FASISZTA! SOVINISZTA! HÍMSOVINISZTA!" kiáltások közepette lángba borítanák szerény hajlékom, elárulom az iromány történelmi dokument 1955-ből. Fogyasszátok!



“1955.ben kézikönvyet nyomtattak nőknek, amit háztartástannak neveztek”. Néhány tanács következik a kézikönyvből:


Készítse el a vacsorát időben. Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát. Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 percel az érkezése előtt, így őn friss és üde lesz amikor megérkezik. Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szallagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el. Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait. Halgassa meg amit mondani akar és még ha Őnnek is sok mondanivalója van számára ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően. Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében önnél. Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni ön nélkül. Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket és ne gyanakodjon az itélőképességében vagy fedhetetlenségében. Ne felejtse el, hogy ő a ház úra és mint olyan mindig kereszztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan. És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr86518239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavargo77 2008.06.14. 12:02:36

Se traszparens, se molotovkoktél:).Így kell, hogy működjön kéremszépen!Azzak a kis kiegészítéssel, hogy nem csak a vacsoránál!Persze annak, aki megérdemli!:)
süti beállítások módosítása