MuellR 2008.07.08. 15:35

Fesztivál Vazeeeee!

Hájó, hájó, hájó, kedves olvasóim!

Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a színfalak mögött drukkolva általsegített az elmúlt 2 hónap minden vészén s viharán, de főleg Peatnek, Ákinak, Anatolenak, és Doctornak! Köszönet a kitartásért, a jegyzetekért, és a vizsgák közötti tanulás helyetti, MSN-en történő "szellemi maszturbáció"ért!

Látva a hétvégén kialakult parázs helyzetet, FORRÓ hangulatot (mely kinek MELEGSÉGGEL, kinek közönnyel s kinek írtózatos haraggal töltötte el szívét), úgy gondoltam, ha már itt a nyár evezzünk kellemesebb, üdítőbb területre, pihenjünk, szórakozzunk.


Mert ha nyár, akkor fesztiválok! Hohóóó, de még milyenek, és mennyi!

Szűkre szabott hazánk területén egyre inkább burjánzásnak indultak a közönséget többnapi élménydömpinggel ellátó mulatozások, sok-sok hazai és külföldi fellépővel. Gondolom nem kell bemutatnom őket, de a teljesség igényére törekedvén megemlítek párat (már csak azért is, ha az ember rákeres a Gúgliban, akkor mi is ki legyünk dobva mint találat és nőjön a népszerűség és látogatottság).
Ki ne ismerné a Sziget, vagy a VOLT? Utóbbiról Peat fog egy Cypresseset kanyarítani, ha minden igaz, sőt igaz és csinálja is, különben ejnyebejnye, előbbiről meg csak lesz valaki aki szintén posztol egy élményeset!
Fellelhető már Hegyalja is régóta, létezik az EFOTT is, vagy (bár erre nem teszem a nyakam, hogy még rendezgetik) a Kaszafeszt Mezőtúron (Doctor? Vmi info erröl?).
 

Mindengyiket a multikulti forgatag, színes egyveleg jellemzi, mind a lelkes látogatók, mind a fellépők részéről. Találhat magának megfelelő stílust, alkoholt és nőt/férfit minden szórakozni vágyó fiatal s öreg. Tekereghetnek GOÁra, pattoghatnak trance-re, lötyöghetnek "alternatív" bandák trekkjeire, vagy.....

És itt kerül szerény személyem a képbe, kedves barátaim!
 

Mint előző posztjaimból is kirí, jómagam a keményebb (értsd: fém) ízlésvonalat képviselem, ezért szeretnék emitt megemlíten néhányat a hazánkon kívüli bulik közül, melyek csak és kizárólag erre az irányzatra specializálódtak (kivétel itthon a Rockmaraton és még 1-2 kisebb helyi fesztivál vagy esetleg a Magyar Sziget, de most nem politizálunk). A leghíresebbek ezek közül a Metal Camp Tolminban, a Novarock Bécsújhely mellett, a Wacken Open Air valahol Deutschlandban és szívem csücske, a Masters of Rock a dél-csehországi Vizovicében!

Ezen fesztiválok legfőbb vonzereje talán az, hogy olyan fellépők is megjelennek akik nálunk nagyritkán, vagy egyáltalán nem, vagy drágáért! Bizony drágáért! Nagy hangsúly van az árakon is, mert nem mindegy az ember mennyit fizet 4-5 napért vagy akár egyetlen koncertért is! Bár a hazai próbál igazodni a nemzetközihez, nem mindig sikerül neki. Néhány esetben egy ilyen külföldi túrából (Wacken talán kivétel) ócsóbban kijön az ember mint egy itthon átbulizott néhány napból.(Ne tessék félreérteni, eszem ágában sincs lehúzni a hazai fest-eket, nagyon színvonalasak, csak amikor a stílus irányítja a szórakozást, hajlamos az ember elfogult lenni.)

Idén másodszor szedem össze cókmókom és utazom el a mesés Morvaországba egy kis hajtépésért és olcsó, ám rendkívül finom cseh sörért.
Vizovice egy nagyon kedves, kellemes kis városka, igazán nyugalmas, még ha ezen a 4 napon minden lakos reggel 10kor kel hétvégén az első koncert okán, valamint kicsit komorabb látképet nyújtanak az utcácskák, amikor feketék a pólóktól, farmeroktól, bakancsoktól, (mert bizony hömpölyög a tömeg össze-vissza).

Ilyenkor 160Ft helyett 250 a vasútállomás restijében a csapolt Kozel, az utcán kis bulihordóból osztják a hideg nedűt, zsúfolásig megtelnek a vendéglők és délelőttől hajnalig mindenki tombol (főleg este. Az őrültek 40 fokban is képesek a forró betonon ácsorogni és dobhártyátkínoztatni).A fesztivál szűkebb helyszíne a Rudolf Jelínek likőrgyár "udvara". Belül szuvenyír, fahordó bódékból Jelínek termékek, sátrakból sör, büfék s a színpad. Dióhéjban.

Idei fellépők többekközött: Def Leppard, Ministry, Annihilator, Korpiklaani, Sabaton, Moonspell, Apocalyptica, Avantasia, Sonata Arctica, Amon Amarth.

Holnap 23:45kor indulunk busszal, ami kényelmetlen lesz, de így jártunk. Hétfőn jövök haza, utána várható egy képekkel illusztrált élménybeszámoló, exklúzive nektek, csak tőlem!

Addig is olvassátok a tavalyi közös beszámolót itt!
 

Remélem sikerült fesztiválhangulatot teremteni, és minnél többen maximálisan kihasználjátok a nyár adta programok tárházát!

U.I.: BLogtali még nincs ám elfelejtve!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr54558945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.08. 19:21:22

Aradszky László sehol sem lép fel?!

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.07.08. 19:43:06

Aradszky? Talán a popsiszigeten. Vagy valamelyik nyugdíjasklubban.
www.aradszky.hu/1oldal.php itt találsz infot:D

csavargo77 2008.07.13. 00:36:35

MuellR kolegában csak nem egy rockmaraton-fant tisztelhetek?Lehet, hogy átestünk már egymáson egy-egy térdigsáros reggelen a wc-t keresve?:)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.07.14. 19:58:22

Rockmaratonhoz még nem volt szerencsém, bár mindig nézegetem, hogy van pár arra érdemes banda:D Noh a vécékről most egy jódarabig nem kívánok értekezni. Körbesz*rt TOI-TOI rulez!
süti beállítások módosítása