Thaddeus Griffin 2008.08.23. 14:04

Sörleves

MuellR kollega pikáns Szovjeckíj Csikin receptje felbuzdított, hogy lassan ideje kipróbálni az árpilisban talált sörlevest. Ez egészen tegnap estig húzódott, úgyhogy most jöjjön az élménybeszámoló és receptajánló.

Csuri nagyszerű főzös blogjában korábban már coming outoltam az ízorgazmus salátám kapcsán, hogy én mindent ételt borral főzök, s nagy ritkán az ételbe is teszek. Na most, a sörleves tipikusan az az étel, amikor sem magunkba sem az ételbe nem teszünk bort.

Hozzávalók: Egy üveg Gin, egy üveg Rakija. Ezekhez valami kísérő. Legalább két liter sör fejenként. Ezen utóbbi annak függvénye, hányan főztők, és hány sört innátok közben. Én a rövideket offoltam, ugyanis már négy hónapja egy bizonyos bográcsozásnak, aminek az emléke élesen kísért.

Térjünk rá a sörleves hozzávalóihoz. Két liter sör, egy késhegynyi fahéj, egy késhegynyi reszelt citromhéj(bizony-bizony, a héjában van a vitamin), egy evőkanál cukor, hat tojás, két deci tejszín, zsömle ízlés szerint. Most hirtelen több dolog nem jut eszembe, ugyanis a recept ott maradt a színhelyen, szóval rögtönzünk. Végszükség esetén kedvenc pizzériánk étlapja, épp ezért érdemes akkor kísérletezni, amíg még rendelhetünk kaját.

A sört felforraljuk, közben hozzáadjuk a fahéjat, reszelt citromot, cukrot és szépen hagyjuk forrni őket. Míg ez készül, egy három(avagy ennél nagyobb) literes edénybe beletesszük a hat tojás sárgáját, ezt összehabarjuk, hozzáadjuk a két deci felfőzött tejszínt. Ha mindez megvan, akkor minderre rátöltjük a felforrt sört. Végezetül szeletekre/kockára/ha úgy tetszik rombuszra vágott piritott zsömlével fogyasztjuk.

Mint látjátok, a recept egyszerű, akár a raklap. Csakhogy. És ami csakhoggyal folytatódik, jó vége már nem lehet. Olyan szinten nem volt íze az egésznek, hogy azt el sem tudjátok képzelni. Ekkor kezdtünk el gondolkodni. Hmm, sót nem írt, a só pedig mindennek ad ízet. Nos, sóztuk ahogy illik, de semmi. Jó rendben, tegyünk hozzá még fahéjat, citromot. Semmi. Oké, méééég sót. Semmi. Akkor hűtsük le bazmeg, hátha úgy... Kitaláltátok. Megint semmi.

És ekkor jön jól az előkészített étlap...

Ha netán kedvet kaptatok, hogy kipróbáljátok és a pofánkba dörgöljétek, hogy höhö, nekünk sikerült ezt és ezt basztátok el, akkor kommenteljétek. Akkor is, ha már csináltatok és fasza lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr99629156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavargo 77 2008.08.25. 16:46:50

Na most valószínűleg én vagyok a maradi de a faszé' kell ezt így megvariálni? A sört tökéletesre főzték már jó pár száz éve. Én a következő képpen használtam volna a hozzávalókat: 2liter kukoricasör - ahhoz jó a citromhéj.A 6 tojásból csinálok egy rántottát amit a zsemlével beöntök a gödörbe majd lefojtom a kukoricasörrel. A fahéjat meg a cukrot bele a tejszínbe, rá egy kávét és slussz.:)
Ha már a sörről van szó...megkóstoltam a Soproni Démont és nekem ízlett. Jégerrel kitűnő:).

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.08.26. 09:34:41

A Soproni Démon valóban kitűnő, magában is! Amúgy a jégermájszter Nana ízű házi sörrel is remek, és csak 450Ft Menüben!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.08.27. 18:59:55

Majd lesz egy kontrollcsoport MuellR által linkelt receptből, az jóval több hozzávalóból áll. Mint pl rum. Úgy tervezem, hogy telóval felveszem a főzést, youtube, majd egy videó poszt v mi.
süti beállítások módosítása