Vinnie Jones, MuellR kollega ajánlása, ez  csak jó lehet. A sztori tényleg az. De nekem nem jött át. Kurvára sematikus, kiszámítható, és ez az állandó "majd mi jól megmondjuk a frankót, h mennyire álszent ez a média és manipulál,pfej" nagyon eröltett. A Halálraítélt. Óvatosan, spoileres végig.

Valóságshow, a világ különböző börtöneiből összeszedett halálraítélt rabok harcolnak egymással, csak egy maradhat(nesze még egy séma), a győztes túlél és szabad ember lesz, a másik kilenc pedig halálnak haláláva hal. A rabok lábára bomba kötve, 30 órát kell túlélni, ha többen élik túl, mind meghalnak, szóval kispajtás ölj meg mindenkit, de izibe.

Van egy kőgazdag tv-s fószer, aki olyan hű de menő, hogy az FBI és a teljes amerikai flotta csakis őrá vadászik(Oszama addig shoppingol vagy ki tudja), merthogy ő polgárpukkaszt és sokkol és megmutatja hogy az emberek bíz az erőszakra vágynak. Szóval nagy titokban kiválaszt egy szigetet valahol Polinéziában(kövezzetek meg ha nem ott, de annyira jelentéktelen, hogy pár nap után elfelejtettem), amit telekameráz(!!!) és interneten sugározza az adást. Mert a tv már nem menő, csakis a Zinternet. Ezt is elmondják vagy hetvenszer. Értjük elsőre is, köszi. A cél pedig megdönteni a Super Bowl nézettségét, és máris fogadhatunk egy sörben, hogy ez meglesz, mert az emberek romlottak, erőszak kell nekik élő adásban. Van pár kommandós, aki elvileg rájuk vigyáz, de halottról vagy jót vagy semmit. Most komolyan, hat évesen én hitelesebb voltam a parafadugós puskámmal, amikor CS-t játszottunk a szomszéd építkezésen.

A 10 fegyencnél sablonosabbat rég láttam. A német, aki rasszista és egyből meg akarja erőszakolni a néger csajt. A néger faszi, akit átkúrt a barátnője, és ő nem is igazán gonosz, csak kellett a pénz, ezért drogot árult, és micsoda pech, Malajziában ezért pont halálbüntetés jár. Emberünk pedig már nem tud bízni senkiben. De pechjére mégis megbízik a néger csajban... Vicc, komolyan, vicc.

A latino házaspár. Igen, ők annyira szerelmetes mátka pár, hogy együtt ítélik őket halálra, együtt választják ki a Szigetre, együtt küzdenek a túlélésért. Nem mondom, komolyan vették a templomi esküt. Persze őket kell sajnálni, a halálukon katarzist érezni, mert hogy mily' szörnyű vég éri őket a főgeci és a manipulatív köcsög tv-s fószer manipulatív köcsögségei miatt.

Van még két random rab, egyik digó, ő egyből meghal, vele nem foglalkozak sokat, és egy benga állat, de szerintem az ő szerepét azért nem dolgozták ki jobban, mert úgysem tudta volna előadni. Van egy japán, aki annyira de annyira menő, hogy még a napszemüvege sem karcolódik meg, amikor kidobják a helikopterből(bezzeg amikor én részegen leestem egy teraszról kb egy méter magasból, nem volt ilyen szerencsém), és olyan karate mozdulatokat tud, hogy Bruce Lee sárgul az irigységtől(höhöhö).

Végül pedig a főgeci és a főjó. A főgeci Vinnie bácsi, aki tényleg az egyetlen a filmben, aki élvezhetően alakít. Eddig is spoilereztem, így most sem hagyom abba, róla kiderül, hogy exkommandós, akit Uncle Sam otthagyott egy titkos katonai akció során egy afrikai börtönben megrohadni, és napota kétszer erőszakolták meg az afrikaiak. És ha még nők lettek volna....!!!

Főhősünk szintén exkommandós, szintén egy titkos katonai akcióban hagyták szarban, csak őt Salvadorban, de ő szemérmesen hallgat az MS-13 tagokkal folytatott anális viszonyáról.  Tegap írtam a Rise of the Footsoldierről. Ugye azzal istenítettem, nincs semmi fölösleges romantikus szál. Na ez Hollywood. Valahol egy poros kisvárosban várja barátnője, annak két gyereke, de semmit nem tud anya arról, ki is az ő kaffer barátja, és egy éve eltűnt. De most a szigetről telefonál, szeretlek béby, gyerekeket is, akarlak titeket, de ha meghalok, itt és itt van pénz. Hát nem gyönyörű? Nem elég, h kemény legény, rádnéz és már attól eltörik a nyakad, de emellé érzékeny lelkületű' ám. Azt pesze mondanom sem kell, a csaj válasza: nekem nem a pénzed kell, hanem te, brühü hühü, sír mindenki, velük én is, milyen szart nézek és miért nem kapcsolom már ki.

A második gyilkosságnál már kezdődik a moralizálás. Szabad nekünk azt mutatni, hogy ketten megerőszakolnak egy nőt, miközben férjét kikötözik, és amint elrobbant Vinnie, elsül a bomba is? Kurvára nem meggyőző a vita, ezt mi tettük. Nem, nem mi tettük, mi csak megmutatják, ők tették. A kockák pedig helyeselnek az irányítóteremben. Anyádat. Nem kellene annyi raped pornt nézni titokban, akkor ezt sem tartanád faszának, beteg állat. Az érv, és igen, kapaszkodjatok meg: de hisz ezek halálraítéltek. Te meg gyökér vagy fiacskám, mégsem basznak minden nap pofán.

A legjobb rész, amikor Vinnie bevonul mint győztes(mert mindenki azt hiszi, a főhős meghalt, de ugye ti nem vagytok naivak), producer úrral pacsiznak, köszi hogy csináltad a showt, köszi, hogy ledobattál nekem fegyvereket, hogy kinyírhassak mindenkit és legyen neked nézettség. Végre valami igaz dolog, mégpedig hogy MANIPULÁLJÁK a valóság showt. Bezony. Aki elhiszi, hogy véletlenül kerülnek elő a pornók és nem épp ezért kerül be egy szereplő a játéba, az fáradjon be a területileg illetékes jegyzői irodába és kérvényezze a választójoga megszüntetését. Köszönöm.

No de visszatérve a csúcspontra. Vinnie bekattan, mijaz' hogy nem kapom meg a pénzt, csak simán elmehetek innen szabadon? Miből éljek meg? De szerencsére ott vannak a fentebb már említett kommandósok, akiktől egy másodperc alatt elveszi a fegyvereket, megöli őket, majd bemegy az irányító terembe, és sorra kivégzi a tv-seket. Irónia nélkül mondom, ez tényleg jól sikerült. Zenének Prodigy Firestarter(istenség), nézzétek csak (sajnos nem teljes rész):

 

 

A végső leszámolás azonban mindent megkérdőjelez. Magához tér a Híró, fegyvert szerez. Beront az irányítóteremben, ahol már mindenki halott, csak a moralizáló szőke csaj él még. Vársz egy kemény akciót, erre szembeköpnek valami gennyes cuccal. Nem viccelek. Valahogy így történik:

Fel a kezekkel Csúf bácsi. Erre ő eldobja a fegyvert. Leül egy székre, coming outol a múltról(afrikai börtön, moleszterálás), majd Steve Austin lelövi. Ennyi.

De még hátra van a tv producer, bizakodunk, majd most. Csakhogy ő épp felszállni készül a helikopterrel, mert jön érte az amerikai flotta(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), de emberünk gyorsabb az afrikai futóknál, felrohan a hegyre, majd addig lövi a helit, míg az megsérül(kb a fényezés), de felrohan szöszi is a lábról leszerelt bombával amit feldobnak a gépre és az felrobban. Gondolom az irányítótorony engedélyét várták, hogy tovább szálljanak, vagy arra szállt egy vadkacsa család a kis kacsákkat és nem akarták megzavarni őket, nem tudom.

Ja, még egy bődületes baromság jutott eszembe. Az FBI ügynök, aki a producer ellen nyomoz(egész végig az irodában ül), ő deríti ki, hogy Jack Conrad valójában szupertitkos kommandós, és magára hagyták. Majd kikel, dehisz értünk harcol, miért nem segítünk neki? Hát ez a politika? Majd mély hallgatás. Igen, ez a politika. A közhely riasztóm itt égett ki.

MuellR barátom majd biztos sorolja az ellenérveket, szóval döntsetek az alapján, hogy bepróbáljátok-e vagy sem. Én maximum viccnek ajánlom. Végezetül pedig a trailer:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr75687623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.30. 19:45:00

Nekem teccett na. A benga orosz állat, Jürgen az óriás, Vinnie Jones, jó muffokat válogattak be, nyílt törés, vér. A végén lehetett volna epikusabb, de evvan. A zene is jó volt alá. Nem a legjobb film amit láttam, de határozottan szórakoztató.
süti beállítások módosítása