Aztán eldöntöttük, hogy mégis populárisak akarunk lenni. Felkeltve érdeklődésünket a fehérházi kupleráj, külső szemlélőként igencsak odaizgultunk. Annyira, hogy leltem egy ilyen interaktív térképet, amely frissül, és mutatja az államokban ki mennyivel, hogy áll sőt, még az etnikai szavazateloszlást is megvizslathatjuk. Embed-kódot nem találtam, sorry, se íme a link!

http://news.yahoo.com/election/2008/dashboard

Jó nézelődést. Amikor ez aktiválódik, a Hawaii szigetekről még nincs adat. Kíváncsi leszek milyen eredmény születik ott! Szamár vs. Elefánt! Lássátok szümtükkel!

UPDATE- Én azt hittem, hogy exit-pollokat mutat a térkép, de most ahogy nézem, a feldolgozott adatokat jelzi, folyamatosan. (Bányapeat)

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr33749806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.11.04. 18:53:06

Baszki, nem hiába mondom, hogy az usa választási rendszerét kellene átvennünk. A legfaszább, legérdekesebb megoldás

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.11.04. 18:56:44

Hát mindenesetre jobb mint ez a vegyes szar.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.11.04. 19:01:04

Arról nem is beszélve, hogy szelektál. Gyurcsányt és Orbánt is hamar lelöknék szvsz a "trónról" az előválasztás alkalmából. Meg aztán, milyen pártrendszert, ebből következően politikai rendszert eredményezne...

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.11.04. 23:32:16

Sztem a kvázi 2pártrendsz.-ből sima kétpártrendszer lenne (most lenne választás, így is az lenne az eredmény mondjuk). A fent említett két meghatározó politikai szereplő nélkül is beleivódott az emberekbe, hogy piros vagy narancs. Megaztán. Hamar találnának új arcokat, akik ismét meghatároznák az arculatát a pártoknak (pl. Kósa, Navracsics. Másik oldalról nem tudok mondani, de biztos van :D).

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.11.04. 23:38:38

Persze, piros vagy narancs. DE, ha pl előválasztástól kezdve mindent átvennénk, akkor a jelölésből kiindulva baromi gyenge lenne a frakciófegyelem(mert bár GBR is kétpártrendszer,de ott más a jelölés, vr, és ott igen csak szigorú). És bizony akkor versenyeznének itt is a politikusok párton belül, cserélődnének. Nem lennének annyira bebetonozva...

Aztán, ha egy gyenge frakciófegyelemmel bíró kétpártrendszer lenne, az rengeteg mindent megváltoztatna.

Időben pedig a zemberek is hozzászoknának ehhez. Sztm nagyon is hamar. Mert pl mennyi választásra is volt szükség, míg megtanulták, az esélytelen harmadikat nem támogatják a második fordulóban?

No nem mintha olyan sok tapasztalatuk lenne a demokratikus választásokkal kapcsolatban

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.11.04. 23:48:57

Szerintem eddig sem mentünk sokra bizonyos szemszögből az erős frakciófegyelemmel. Maximum az általad említett "beton" jelenség. Jót tenne egy "légkalapács" a politikai rendszerben, az tény. Az emberek pedig mindenhez hozzászoknak, amire rákényszerülnek, avagy megmondják nekik, hogy szokjanak hozzá. Lassan pedig eljutunk odáig, hogy nagyon sok helyen második fordulóra sem lesz szükség.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.11.04. 23:51:26

Épp az erős frakciófegyelmet látom bajnak.
süti beállítások módosítása