Lopott cím, de jobb nem jutott eszembe.

Január 1-től változik a kresz. Én mondjuk jogosítványhoz kötném a biciklihasználatot, ehhez képest: "A KRESZ módosítása (...) lehetővé teszi például, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál. A változások eredményeként mentesülnek a jobbra tartási kötelezettség alól is, vagyis akár az út közepén is mehetnek majd."

Naná. Ha az egyirányú utcában középre kihajt és szembe jön, el fogom csapni. és ő lesz megsértődve. A kérdés már csak az, hogy ki a fene dug valami hippit?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr651552812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r7zw48 2009.11.26. 16:21:41

Azt hittem, megint átaludtam valamikor egy KRESZ update-et (37 éve a sokadikat) és már rég szabad a kerékpárosoknak egyirányúba szembe menni, olyan sokan, olyan nyugisan jönnek. Engem nem zavar (bár a vért nem bírom), igaz én nem is tekerek, meg a gyereknek sem engedem (majd ha hollandiába költözik).
Viszont javasolnám még, hogy az autópálya leállósávjában is tekerhessenek, mondjuk ott is szembe, úgy sokkal élvezetesebb. Elvégre az tök üres, ott még gyalogosok sem trappolnak, járművek pedig ugyebár el definito csak állhatnak rajta, az pedig nem jelenthet veszélyt rájuk, legfeljebb kikerülik. A szalagkorláton meg lehet pihenni, nekitámasztani a bicót. Ha jön egy lassabb kamion, akkor meg bele lehet kapaszkodni. Na, milyen ötlet? Bele lehetne még írni ezt is ebbe a KRESZ módosításba?. Na. Mér? Hát ez sem gyilkosabb.
Ja, és ha már a gyalogjárdákra kerékpárutakat festettek, akkor ugyanezt megtehetnék mondjuk a házfalakra is. Hogy ez képtelenség? De hát ott legalább még gyalogosok sincsenek. Na jó, az a néhány ajtó, meg ablak. Majd azokat is kikerülik, mint a leállósávban álló autókat. Nem lesz nehéz, nem mozognak mint a hülye gyalogosok a hülye gyalogjárdájukon.
Gondoljátok csak meg proletárok (ha még képesek vagytok gondolkodni) micsoda hatalmas ötlet ez: mondjuk lakásokra van szükség, és akkor jön a "magyar", és nem épít hanem fest lakásokat. Brilliáns. Vagy mondjuk ha valakinek, hátrányos helyzetéből kifolyólag nincs elegendő tudása az egyetemi tanulmányokhoz, akkor annak lehetne ajándék egyetemi felvételi pontokat adni, és azzal kihúzni hátrányos helyzetéből. Ugye milyen utolérhetetlenül, utánozhatatlanul magyaros ötlet ez is? Nos hát, meg is valósították. Istenem, micsoda jövőnk lehetne, ha ezeket az eredeti ötleteket engednék egy kicsit, csak egy kicsit jobban kibontakozni. Ha exportálni tudnánk ezt a "tudást", és nem csak magunkkal, hanem az egész világgal jól kib@szhatnánk.
Elnézést a hosszas fejtegetésért. Kárpótlásul most egy szóban összefoglalom, milyen is ez a KRESZ módosítás: magyar.

paranoid T.R. marcipan 2009.11.26. 19:54:36

@r7zw48: én csak azt nem értem, h mért nem változtatták meg a sebességhatárokat. városon belül mondjuk 20, kívül 30. autópályán esetleg 50. de csak h a csúnyagonoszrossz autósok nehogy zavarják a kamikáze bicikliseket.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.11.27. 00:07:34

Szerintem jogszabályba kéne iktatni, hogy a biciklis szabadon megverhető, amennyiben indokolatlanul akadályozza a forgalmat, megszegi a KRESZ-t, illetve jogtalan felháborodottság esetén is. Vicc.
süti beállítások módosítása