Holnap lesz a lógás világnapja. Kérdés, hogy mi értelme van olyan napon lógni, amikor lehet?  Nem mintha erről akarnék értekezni. Olyan nosztalgikus hangulatba kerültem a téma említésétől… A gimi végére már csak pofavizit-jelleggel jártam, ha végképp nem volt jobb dolgom. Márpedig 17 évesen általában van jobb dolga az embernek. Persze csak úgy nem bemenni az iskolába nem nagy kunszt. Simán az ellenkező irányba kell reggel felszállni a buszra/vontra/metróra/akármire.  Azt elérni, hogy ezt bármikor megtehesd, ne kérjenek tőled igazolást és ráadásul szeressenek is, na az a művészet. Elárulhatnám a titkot, de ha mindenki meg tudja tenni, már nem is olyan érdekes az egész.

Szóval épp belemerülök a jajjdejóisvoltnekem-érzésbe, erre tovább olvasom a velvetet. Attól tartok, a szerkesztőség vagy megöregedett, vagy világéletében egy kis görcs volt. Máskülönben hogyan írhatna le olyat, hogy az egész napos lógásnak több hátránya van mint előnye? Szerintük ilyenkor az ember otthon marad, ott pedig semmi mást nem lehet csinálni mint: unalmas műsorokat nézni, takarítani, tanulni. Itt rögtön befigyelt a WTF.

Aztán, a lógós azt hiszi, minden felnőtt őt figyeli, ahogy épp lóg. Ezért mentálisan fel kell készülni rá. WTF 2.

A következő elmés megállapítás pedig mindent visz. Először is, aki lóg az drogozik, iszik, dohányzik, és ami igazán elősegítheti a lógós diákok össztársadalmi megvetését: bűnözők lesznek. Úgy bizony, jöttek a brit tudósok, és kikutatták. Mint ahogy azt is, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek lógnak, akik nem is pótolják az anyagot, még buták is maradnak. Szerencsére a törvény szigorúan lép fel a kérdésben: a szülőket akár 50ezer HUF megfizetésére is kötelezhetik, ráadásul a gyereket közmunkára küldik. Na, most pedig mindenkinek a saját kreativitására bízom, hogy a fenti mondatok közötti ellentmondásokat megtalálja.

A bolygón azok vannak többségben, akik rendesen jártak iskolába, és mindig minden elvárásnak megfeleltek. Szükség is van rájuk. De bármilyen hangzatos kutatással is akarják elfedni a valóságot, az mégiscsak az, hogy a lógás menő, és csak azok akadnak ki rajta, akiknek még a Marsról is látható a neon LOOSER felirat a homlokukon.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr811787135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2010.02.24. 19:05:13

Király! Holnap se megyek be egyetemre:D

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.03.01. 20:01:13

Mikor én suliba jártam, egyszer csak eljött az az idő, hogy azt mondtam, nekem nem kihívás az iskola. Tök jó tanuló voltam, meg rendes jelentkezős, előzékeny diák. Aztán jött ez az érzés, és meg kell mondjam, úgy hogy nem jársz iskolába, elmész az orvoshoz, mert nem vagy hülye, és kiiratod meged egy kerek hétre, majd minden reggel elindulsz otthonról iskolatáskával, majd rendszeresn a haverodnál kötsz ki bandástól, hogy Ps csatát vívjatok,egész nap vegetás zsíroskenyéren élsz, mert az olcsó, majd délután hazamész, és úgy ne húzzanak meg, na az kihívás. Még hogy nem lehet mit csinálni iskolaidőben...cöcöcöcö.:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.03.18. 17:25:13

gimnáziumi osztályom _átlaga_216 óra volt (250-től kell évet ismételni) szoros versenyben vertük az ásokat. A cések ilyen buzgómócsingok voltak 140 órával. A dére már nem emlékszem de ők is csak futottak még.
A legrosszabb annak a gyereknek volt aki 230 órán már jól túl volt május közepe táján, amikor fekvőgipszesre törte a lábát. Mankóval szépen...
süti beállítások módosítása