csurtus 2007.10.08. 01:01

Clinton, a kópé

A rövidhír, amely megalapozza eme poszt létjogosultságát, a következőképpen néz ki:

Bill Clinton, az USA egykori elnöke előadást tartott Budapesten. Az eseményt két évig szervezték, a sima részvételért 250 ezer forintot kellett lecsengetni, de aki a beszéd után együtt akart vacsorálni Monica Lewinsky egykori fuvolájával, az ennek az összegnek a kétszeresét utalta át az Egyesült Államok minden valószínűség szerinti első First Gentleman-je számlájára.


És akkor a plebejus indulatom hadd induljon zabolátlan útjára.




Clinton (akit amúgy tisztelek és messze a legértelmesebb amerikai elnöknek tartok JFK óta) olyan hihetetlenül értékes gondolatokat osztott meg hallgatóságával, mint például:



- a szegénység rossz dolog;
- a háború is kibaszottul rossz;
- a konfliktusokat célszerű békés úton megoldani;
- az a jó egészségbiztosítási modell, ahol mindenki biztosított;
- jó lenne, ha minden nézeteltérést megbeszéléseken keresztül orvosolnánk;
- kurvára jó, ha az embernek van identitása;
- kurvára szar, ha egy ember megöl egy másikat;
- a globális felmelegedés miatt sokan szívni fognak;
- a demokráciában a kisebbség szava is figyelembe veendő;
- a civil társadalom megerősítése fontos issue;
- satöbbi
Namármost: az egy dolog, hogy régiónkban akadt vagy háromszáz köcsög, aki megengedheti magának, hogy másfél órányi üres dumáért, valamint az azt követő vacsoráért kicsengessen nyolchavi minimálbért; nem vagyok sem farizeus, sem demagóg (azért biztos, ami biztos, megnézem az idegen szavak értelmező szótárát, hogy tényleg nem vagyok-e), szóval ha van ennyi hülye, Clinton helyében én is eltenném a lécsót. Meg titkon röhögnék is rajtuk. Szívből remélem, hogy meg is teszi.

De az egy kicsit felháborít, hogy ebből vezető hír lehet a médiában. Bassza meg: tíz, találomra kiválasztott Moszkva téri hajléktalan közül heten biztos el tudnák mondani ugyanezeket a közhelyeket, feltéve, ha beígérnénk nekik egy liternyi csirkepálinkát jutalomként.

Továbbmegyek: én mindössze tíz rongyot kértem volna fejenként, és a vacsorával se fárasztottam volna a nagyérdeműt; a szpícsem után mehetett volna mindenki a kurva anyjába.

Persze senki se várta Billtől, hogy megváltsa a világot, hogy lediktálja a rák gyógyszerének kémiai képletét, vagy hogy elárulja: ki ölte meg Laura Palmert, de ez a semmitmondás fejenként 250 ezer forintér' - na ez azért durva. Remélem, legalább a kaja ehető volt.

Basszátok meg: legalább üzent volna hadat valami nímand afrikai államnak, vagy fikázta volna Monica orális technikáját! Szerintem az 50 millerért cserébe a hallgatóság joggal várhatott volna minimum egy szaftos történetet mondjuk Jasszer Arafatról vagy  Borisz Jelcinről - mindketten halottak már, nekik úgyis mindegy lenne.

De nem; Bill nyomta a belvárosi dumát a megbékélésről, a szociális érzékenységről, a gyerekkori cukorbetegség veszélyeiről meg a demokrácia mibenlétéről. A sok hülye meg ott lihegett a padsorokban, a nőknek nedvesedett a bugyija, a fiúk meg az erekciójukat próbálták palástolni; a szünetben meg egymás között arról beszéltek elhaló hangon, hogy micsoda karizmája van ennek a Clintonnak, meg hogy minden pénzt megért ez a beszéd.

Hja; úgy hívják ezt, hogy kognitív disszonancia.

Azt a sok mesterkélt hülyét meg úgy, hogy sznobok. És egytől egyig faszkorbácsot érdemelnének, belezőkarmolóval. Frankón két szó jut eszembe, ha rájuk gondolok: PROLETÁRDIKTATÚRÁT, ÁLLAMOSITÁST!!!

Clintonnak meg végül is igaza van: ezt a sok kőgadag buzit ott kell levenni, ahol lehet!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr45189493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.08. 08:58:11

Jézusom, ezen megborultam így kora reggel:)

Minimálisan komolyra fordítva a szót, szvsz nem véletlen, hogy Clinton ezekről beszélt. Egyrészt, elég esélyes valóban Hillary elnökjelöltsége, és biztosra veszem, hogy ezek, amiket Billy mondott, mind-mind kemény kampánytémák lesznek.

Al Gorenak nem jött be a globális felmelegedés, de előkészítette a terepet, hogy ezzel tematizáljanak. A konzervatívok (Arnit leszámítva) nem nagyon foglalkoznak vele, sőt leginkább tagadják a létét.

Ölni rossz, háború csúnya dolog, demokrácia mily szép, civil társadalom- ez erősen bejön Irakhoz, Iránhoz.

Iránhoz pluszba a békés rendezés. Mert Bushéknak erre van esélyük egy republikánus jelölthöz, ha sikerül tematizálni, hogy Irán fenyegeti USA biztonságát. Hisz a kormány tudja megvédeni a polgárokat, stb,stb. Egy terrorcselekmény vagy egy természeti katasztrófa mindig mentőöv választási kampányban a kormányoknak.

Az, hogy egy hajléktalan elmondja ezeket, csak az a baj, hogy sok esetben beszélnek ők UFOkról meg miegymásról, a hitelességük nem ugyanaz:) És tudjuk nagyon jól, hogy mennyit számít a nagy politikában, hogy ki beszél egy-egy ügyről.

De ettől függetlenül egyetértünk:)

Tényleg, arról van valami híred, hogy valakit megdugott-e végül?

ErrorFlynn 2007.10.08. 12:42:46

ha jól tom, amióta a csávó nemelnök, abból éldegél, hogy földszerte ilyen míves beszédekkel szórakoztatja a nagyérdeműt, akik nem azért fizetnek 250e-t, hogy gondolatokat halljanak, hanem azért, hogy lássák a Nagyembert, ugyanúgy, mint pl. a boyband-koncerteken. ő meg felmérte, hogy mindenféle mondandó nélkül is kereshet súlyos összegeket, és, felteszem, azt gondolta, akkor mér ne. nem azt mondom, hogy ez rendben van így, mert persze nincs, de ha magvas előrelátó problémamegoldó beszédet tartott volna, a jelen lévő 250e/fő közönség vszleg egy kanyi szót nem értett vón belőle.
ez persze nem azt jelenti, hogy képes lenne magvas előrelátó stb. beszédeket tartani.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.08. 13:03:39

Lehet, hogy ódivatú vagyok, de ha azt hallom, hogy valaki úgy keres rohadt sok pénzt, hogy semmit nem tesz érte, akkor egyből az fogalmazódik meg bennem: hogyan tudnám utánozni.

Szóval ezzel semmi baj nincs szvsz. Egy Snoop Dogg koncert megér 12ezret? Nem, mégis mennyien elmentek rá, mert ő az, aki.

Bassza meg, lassan ideje valamit kezdenem az életemmel, hogy így tarthassam el magam. Azt hiszem, megyek és eszek egy tiramisut, majd lelöblítem szódával...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.08. 15:08:34

Még valami a témához. Ugye Hillary elnükjelöltsége a legsanszosabb. Bush adminisztráció úgylátszik megoldotta, h Amerikának néger v női elnökjelöltje legyen.

A női valószínűbb szvsz, mert a déli államok könnyebben vesznek egy női jelöltet, mint egy feketét. Amerika még nem nagyon készült fel egy néger elnökre.

Na mármost, alelnökjelöltekről még kevés szó van. Sőt, igaz mostanában nem követtem nagyon a fejleményeket, hogy volt-e szó róla. Ezzel kapcsolatban van egy tippem, hogy a republikánusoknál Arni esélyes alalnökjelölt. Igen cska népszerű, indulna ő ugye elnökként is, de alkotmányos korlátok vannak. Ráadásul erősen szembemegy a Bush kormánnyal sok esetben a politikáját nézve, leginkább környezetvédelemmel kapcsolatban, és ezzel kivehetik a szelet a demokratáktól. Bár ezek csak jóslatok, és még semmi jel nincs ezekre(legalábbis nem találkoztam), de majd meglátjuk hogyan is lesz.

ErrorFlynn 2007.10.08. 15:46:15

amióta a Newsweek nem hajlandó járni hozzánk többé, kevésbé vagyok tájékozott aktuálamerikaibelpol-ügyekben, de arra még emlékszem, hogy a republikánusok szavazótáborában tömegestül képviseltetik magukat a feketék. jó, mi?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.08. 16:25:12

Ha tömegesen nem is, de vannak. Javarészt inkább demokratákra szavaznak, de a jó módú, magasabb iskolai végzettséggel bíró feketék inkább republikánusok
süti beállítások módosítása