Be kellene végre látnom, soha nem vezet jóhoz, ha elgondolkodok. Mindenből levonom a magam tanulságát, ismeretlen embereknek megalkotom az élettörténetét, személyiségét. Egy ilyen felütéssel sejthető, hogy ismét ilyen történt.

Lényeg a lényeg, ülök a buszon reggel, valaki előttem Blikket(?) olvas. Ez számomra valami olyasmi, mint amikor valaki ordítva hallgatja a zenét. Sem ez, sem az nem érdekel, mégis a pofámba/ fülembe nyomja. Volt benne egy cikk, szép nagy sárga betűkkel: GIZELLA TÍZ ÉVE NEM TUD ELVÁLNI. Mellette Gizella szomorúan. Na mondom, szegény Gizella. Persze nem én lennék, ha itt megálltam volna a gondolkodásban. Szegény Gizi, ha tudná, hogy az ő tizenöt perce ezzel lejárt... Aztán elöntött a kiváncsiság: mégis ki a faszt érdekel? Olcsóbb lesz a söröm ettől? Ez annyira fontos? Akkor meg? Mi visz rá embert, hogy ilyenről beszéljen? Exhibicionizmus. Igen, a blogolás is az, de erről később.

Elelve ott van az egész bulvármédia, a sztárok mindenhol. Mert az nekünk jó. Építik a nemzetgazdaságot, az országnak attól jobb lesz. Vakulj paraszt. Nézd meg, olvasd el, hogy ki kivel dugott. Kata és Rezső? Jenő és Éva? Gabi és Rezső, Géza, András, VV Jónás, Frici? Ildikó és a szomszéd farkasakutyája?

Nem szól az egész másról, minthogy megvegyen az ember minden szart. És még termelni sem kell. Mert mennyivel másabb az olaj. Azért meg kell szállni egy országot, ki kell termelni, közben a lázadókat le kell verni, a termelést fokozni kell, szállítani, eladni. Ráadásul változik az ára is. Körülményes na, beláthatja mindenki. Ellenben a sztárgyár a legegyszerűbb. Felfuttatjuk a no name embereket, ebben pedig mindenki érdekelt. Tekintsünk el a zsidó összeesküvéstől, hogy mindent a karvalytőke ural, fallisztifikálhatatlan dolgokkal nem foglalkozunk. Érdekelek ebben az újságok, tv-k, kis költséggel érnek el profitot. Érdekeltek a szereplők, merthát pénzt kapnak érte. És nem is kell annyit szopjanak, mint ha mással foglalkoznának, és mégis igényesebb a felhozatal, mint a kocsi soron. Aztán érdekelt benne a fogyasztó, mert nem kell gondolkozzon.

És ez a legrosszabb. Érdekelt benne a fogyasztó. Mert neki mindig igaza van. Hát persze, mert ő fizet érte. Ha a tömegeket ez nem érdekelné, mással próbálkoznának, hogy kicsaljék a pénzüket. Minden erről szól, amire igény van, kiszolgálják. Épp mint a politika.

A "sztárok" ( Bányapeat féle definició: legalább két olyan emberrel dugott, amiről beszámolt valamilyen média), a politikusok szereplése érthető. Ebből élnek. A sztár közvetlenül, pénzt kap érte, valamint fel tudja használni referenciaként, hogy "engem mán mutattak a zújságban...". Ebből él a politikus is. Ő is kap ezért valamit, ráadásul megmutathaja, hogy ő is ember. Szerelmes, csalódik, stb. Ezt úgy hívják: kampány. Felejtsük el, hogy ez csak akkortól van, amikor az államfő kitűzi a választásokat. Nem. Minden kampány. Kinevezik az új kormányt? Kezdődik a kampány. Ellenzék, kormány részéről. Nem csak plakáton mosolyog az a politikus, hogy április 14- én szavazz rám, POLGÁR. Amikor Ferenc arról beszél, hogy mennyire szereti Klárát, vagy Katust, akkor magát, mint embert akarja eladni. Hogy a választó tudja, igen. Ő ilyen tündibündi.

Ebbe a képbe rondít bele Gizella. Mi a faszt keres itt egy átlagpolgár? Jó, megértem az újság oldaláról. Kitölti az üres részt, és azt mutatja, hogy igen, látod Olvasó? Nálunk te is sztár vagy. Bekerülsz ide, ahol a NAGYOK vannak, aki nálunk van, az SZÁMÍT. Mint te, OLVASÓ. Te vagy a mi HÍRESSÉGÜNK. Mert biztos jó érzés bekerülni azok közé, akiknek nincs valódi életük, csak az, amit magukról mutatnak. Mert igen, be kell látni, azok vágynak ide, akiknek üres az életük, akik álmodoznak arról, hogy majd őket is millióan fogják szeretni, hogy majd róluk fognak beszélni. Persze ha a munkahelyén valaki így tesz, akkor az már pletykás geci, aki kavar. Azt nem veszi észre, hogy ő is ugyanazt csinálja a "nagyokkal". Van akit szeret, van akit utál. Az előbbit dicséri, utóbbit szidja. Mi a különbség a kettő közt? Hogy olyanról csináljuk, akivel együtt dolgozunk, együtt járunk el szórakozni, vagy hogy olyanról van szó, akit az újságokban látunk. Költői kérdés.

Exhibicionizmus, írtam föntebb. Ez a természetes vágy, hogy beszéljünk magunkról, mutassuk meg magunkat mindenkinek, vagy a farkunkat vegyük elő a buszon. Lényegében ezzel az írással én is ezt csinálom. A gondolataimat osztom meg mindenkivel. Na jó, nem mindenkivel, csak aki olvassa. Mi a különbség akkor? Az, hogy ez a sajátom. Nem kell ezt elfogadni, nem kell egyetérteni. Még csak nem is kell olvasni. Persze Blikket sem kell olvasni, vagy Ertéel-es sztárműsort nézni. Mindenki maga dönt ebben is. Azonban amiket én gondolok, nem akarnak befolyásolni senkit. Nem mondom meg, hogy mi a jó ( faszt nem, de ez csak nekem jó).

Előbb hazudtam. Azt írtam, nem akarok befolyásolni senkit. Dehogynem. Ha tetszenek amiket írok, írunk, hívjatok meg sörre, viszkire, pálikára. Sosem utasítjuk el. Legyetek bátrak és nyitottak. A bőkezüségről már nem is beszélek.

Eddig jutottam a gondolkodással, míg eljött az idő, hogy leszálljak. A záró gondolat már itt fogalmazódott meg bennem. Kurvák vagyunk mind. Kurva a celeb, a politikus. Mert eladja magát. Bár nem kell olyan gyakran hajatmosni, mert nem evidens a blowjob, de alapjaiban mégis egy szakma. Kurva a fogyasztó, mert ő is eladja magát. És ez a legrosszabb, mert fillérekért. Izé, eurocentekért. A pénzért szart kap, de nem bánja.  Maximum morgolódik, hogy semmi nincs a tv-ben, majd átkapcsol egy másik  csatornára. Vagy átvált egy másik csomagra.

És kurva vagyok én. De erről már oly sokszor volt szó. Ráadásul csupa közhelyről pofáztam. Na ja, szellemi maszturbáció rlz.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr32220133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaracskosGörcs 2007.11.07. 11:17:24

Hiányoztál, mint lufiárusnak a nyílzápor :)
De tényleg, kellene egy ilyen szösszenet minden napra, kiheverni a reggel 8kor, marketing zh formájában testet öltő traumámat. (Holnap meg statisztika, szal jóvilág van, bár tudom ettől se lesz olcsóbb a söröd, sőt az enyém se:-))
csumialanda

VaracskosGörcs 2007.11.07. 11:22:08

OFF és SPOILER:


Dexter bá meg a végére átmegy aszexuálisból emberbe, hogy mik vannak gec! Egyébként az a Lila nevű csaj tényleg nem egyszerű teremtés, megkapná a jussát, na! Dexter uralkodik!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.07. 12:25:39

Jujj, te valami nagyon perverz alak lehetsz, marketing, statisztika:P Mi lesz a következő, döntéselmélet modellezése?:P Reggel nyolc és zh, brrr.

Dexter szvsz valami vérfertőző viszonyba keveredik, az első évad tanulságait nézve. Bár családban marad, ez a szép benne. Én tegnap néztem és az állam is leesett h wtf:D

ErrorFlynn 2007.11.07. 13:17:46

mit keresnek az átlagemberek a bulvárban? ó, nagyon is sokat. gondolj bele, hogy a Mónika-só az egyik legsikeresebb műsor a palettán, ezermillió éve megy töretlen.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.07. 13:20:16

Na ez az. És ezért ne csodálkozzon senki, hogy liberálisként diktatúra párti vagyok:D

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.08. 21:23:47

VaracskosGörcs

No és hogy sikerültek végül a zh-k?

VaracskosGörcs 2007.11.10. 19:20:19

Csáó,
Hááát igazából szikrát sem kaptam, szal rájöttem hogy nem lett volna szabad bemennem, vagy pedig ilyen gyorsan kijönnöm.:) Különösképp igaz ez a statra, ami jelentős mennyiségű "uniós ital" elfogyasztásának másnapjára datálódott, no de azóta is minden nap iszom, szóval a kedv a régi:)
Ja, rohadt anyját a BSA-s és ASVA-s geciputtyonoknak, ha hőn szeretett ncoreom és rajta a féltve őrzött arányomnak alácsapnak, márpedig vannak gyanús dolgok a site-on, akkor önálló okt 23-at tartok asszem. Ezek már mindent megtehetnek??? Szerencse hogy bitumenen nem voltam.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.10. 19:39:45

Ejh, ejh, és hol marad lenin szelleme? Borzasztó:P Egyébként mit tanulsz?

Engem a magyar oldalak nem érintek, meg egyébként is jogkövető állampolgár vagyok *elugrik a plafonról hulló darabok elől*

Viszont, már látom a fényt és a pálinkás üveget magam előtt, 20 perc és mehetek haza melóból, yep

VaracskosGörcs 2007.11.11. 04:34:25

Hááát ennek az estének is lassacskán vége, letudtam élve , ez is valami:-) Lehet hogy én vagyok kurvára Pareto-hatékony, de hogy jön ide Lenin?? :-() 1ébként baszott közgazdász leszek, bár azért kell még párszor 6ost dobnom... Te miért melózol szombat este? Ez vmi ősi román szokás :-) (Ha már a subbával jöttél a másik kommentedben.)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.11. 10:55:33

Höhö, emlékszem, pont Pareto-hatékonyságot húztam közgáz vizsgámon annó, és kurvára nem tudtam:D Lenin szelleme, ejnye, tanulni,tanulni, tanulni...

Közgazdász létre kérded, miért dolgozok szombat este? Hát hogy gyarapítsam a nemzetgazdaságot... :P

No, milyen volt az este? Látom, hogy szép időben értél haza:D

Tényleg, Te lány vagy,igaz?

VaracskosGörcs 2007.11.11. 11:48:42

hümm, lány? Abszolút nem... Csak az e-mail cím a csalós gondolom onnan jött a dolog. Szerinted melyik jó érzésá lány adna magának ilyen nicket?
Helyes, dübörögjön a gazdaság, termeld a GDP-t,nemám csakapóker! Háát, az este hosszú volt, üveg rummal tarkított, mostanra józanodós, darabokból építkezős, vannak hiányfoltok a szórakozóhelyen történt turpisságokat illetően, remélem pár embert megint sikeresen kiosztottam a gecibe :))
Leninnel meg nem törődök, mert Szent Varecza úgyis kinyírja ahányszor feltámd, lúzer az öreg, na.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.11. 19:58:04

Bizony, az e-mail cím volt, ami félrevezetett:D Az, hogy létezik-e olyan jó ézésű lány, aki ilyen nicket választana, nos, nem lepődnék meg rajta. Annyi mindent tapasztaltam már, hogy nem lenne újdonság;)

Hmm, pedig nincs is annál rosszabb, mint amikor felkelsz másnaposan, nem tudod hol vagy, nem tudod ki az a lány melletted, hogy hívják, hogy ismerted meg, hogy kerültél oda, mitől halt meg...

Hehe, tényleg lúzer az öreg mostmár, de annó a bandájában igazi nagymenő volt;)

VaracskosGörcs 2007.11.11. 21:41:42

Azt hiszem ez most maximálisan passzol:Forget about it:-)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.11. 21:48:14

Ahogy Doctor szokta volt mondani: lolka- polka:D:D:D:D

Egyébként hogy "tévedtél" erre az oldalra? Örök rejtély számomra, hogyan találnak ide emberek (talán) rendszeresen. Bár még nem elegen:D Elvégre nem egy indexes - blogsalátás tematikus blog, és nem is lesz:)

VaracskosGörcs 2007.11.12. 21:26:36

Hát a szemetet is mindig összefújja a szél :))
Egyébként talán a reszketés és las vegas főszereplőjéről írt cikk ami kinn volt a bukott hírességek tablóján, az jelezte először hogy muszáj lesz néha be-be néznem, mert az nagyon tuti összeírás volt, meg mindig is érdekelt a srác élete, olyan kis példakép-gyanús figura, bár lehet h Gonzo szívesebben lennék :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.12. 21:34:38

Hehe, akkor tapasztaltam először, hogy milyen is a blogolás:D
Hogy is mondta Siegfried a 4szobában? "a lényeg, hogy itt vagy" :D:D
süti beállítások módosítása