Thaddeus Griffin 2007.11.10. 15:40

Szívók

Kezdjük azzal, hogy a poszt címe nem coming out a marihuána fogyasztással kapcsolatban. Amiről itt szó lesz kérem szépen, az a nagy Amerikában létrejött, a világot meghódító gangsta szubkultúra, azon belül is az önmagukat Crips néven definiáló csoportosulás világhírű tánca, a C-walk. Már féltem, hogy nem jövök ki ebből a barokkos körmondatból...

Ugye az alapokat mindenkire ismeri, de azért röviden fussuk át: a 70-es években (egész pontosan '69ben) megalakult a Crips nevű banda, Stanley Tookie Williams és Raymond Washington közreműködésével, akik szép lassan átvették az irányítást az utcákon. Persze voltak olyanok, akiknek ez nem tetszett, és elkezdtek harcolni. Késői romantika, a Capuletek és Montaguek helyett a Crips és Bloods költői rivalizálása. Költői, hiszen annyi módon dalba szedték, hogy az a bizonyos angol is megirigyelné. Akit bővebben érdekel a téma, itt elolvashatja a történelmüket, miegymás.

No szóval, volt ez a kék színt fetisizáló banda, akik valamikor 1975- 76 környékén kialakították saját rituális táncukat. Ha valakit lelőttek az ellen közül, akkor ennek ők örültek vala, és eljárták a C-walkot (értsd, crips- walk). DE! Egy gangsta sosem táncol, mert az nem  gangstás ( most mindenki próbáljon elvonatkoztatni Zana úrtól), mondta nagyon jól a C-walk talán legnagyobb mestere, WC, csak lépeget, maximum boogizik. Nézzetek egy kis ízelítőt a C-walk című filmől:

Na most, láthatja mindenki, akinek két jó szeme van és emellé közepes megfigyelő képesség társul, hogy vannak baszottul durva mozdulatok. Én, aki valami perverz oknál fogva képtelen vagyok megtanulni bármit, aminek szabálya van ( nem csak volt matematika tanáraim legnagyobb bánatára), mondhatni, elég irigykedve nézem.

Aki kedvet kapott arra, hogy elsajátítsa ezt a táncot, hogy a "Copol-e bolé" szöveg kíséretében ezzel kápráztossa el genitáléja választottját, az megtanulhatja az alapokat LBJ és RBK áldozatos munkájának köszönhetően:


Ugye, hogy egyszerű, akár a facsipesz? Ha nagyon belejöttetek, akkor valami ilyesmit kell produkálnotok:


Ami a legfontosabb, a gyakorlás előtt SOHA NE ÖLJETEK MEG SENKIT, mert azt a törvény bünteti. A fent említett WC mozgásait elnézve, akaratlanul is az a kínzó kérdés gyötör, hányszoros életfogytig jár ilyen mozgáskultúráért, ha elfogadjuk a fenti passzust: rivális bandatag likvidálása után járják eme örömtáncot. Nézzétek csak:



Ízelítőnek ennyit, ha valakit megfogott a téma, youtubon dögivel talál még videókat. Variációk egy témára.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr40224491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaracskosGörcs 2007.11.10. 19:21:53

az ímós köcsögökről kérnék inkább egy postot ha megoldható mester :-) És a cél az Index címlap, off kórsz.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.10. 19:35:46

Huh, hál istennek nem sokat tudok rólunk, subbán találkoztam velük először és utoljára, úgyhogy sikeres embernek mondhatom magam;)
süti beállítások módosítása