Thaddeus Griffin 2007.12.22. 08:00

Hilter

Amikor azt mondtam, hogy ez minden idők legjobb Repülő Cirkusz jelenete, tévedtem. Ez minden idők legjobbja. A Nemzeti Bocialisták visszatértek: Nézd meg, különben boncentrációs báborba kerülsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr72271475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2007.12.22. 09:43:40

Imádom a Monty Pythont! Úgyhogy köszi!!
Nagyon jó ez a szkeccsük is!
(bár én nem mernék egy konkrét jelenetet megnevezni, mint legjobb)
Jöhet még!
:D

dávidka22 2007.12.22. 09:46:07

hát igen... emlékszem, hetedik osztályos lehettem, 1992 talán, amikor adták? és mindet vettem videóra és százszor megnéztem... ebben a részben van még a "this year's upper-class twit of the year-show", ami szintén egy konstans röhögőgörcs, lásd: "oliver has run himself over!" :) :) :)

szóval valóban, ez az egyik csúcspont... de sorolhatnánk százával...

thjghj 2007.12.22. 11:02:19

Szerintem elég primitív dolog manapság még mindig ezeken a nácis poénokon röhögni, ezek semmivel sem magasabb színvonalúak mint a koncentrációs táboros viccek. A jelenetben elhangzó Sztálingrád például a németeknek kábé ugyanaz, mint a zsidóknak Auschwitz: Sztálingrádban 300 ezer német halt meg, nagyrészt olyan fiatalok, akik 1933-ban még szavazati joggal se rendelkeztek, tehát biztos nem szavazhattak Hitlerre. Nyilván voltak köztük náci-szimpatizánsok is, de sok olyan is volt, akiket csak berántottak sorozáskor, nem hiszem, hogy őket kevésbé kellene a háború ártatlan áldozatainak tartani, csak azért mert esetleg puskával a kezükben haltak meg, mint azokat, akiket a koncentrációs táborokban öltek meg.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.12.22. 11:12:18

VicGilson, Görömbölyi Dávid- valóban rengeteg zseniális jelenetük van. Bár nem szoktam tv-zni,de amikor a Film múzeumon FC maraton van, mindig bekapcsolom a mágikus dobozt. YouTubon van jó pár jelenet, ott tudtuk szemezgélni;)

Thjghj- a jelenet valamikor a 70es évekből származik. Az általad írt okfejtéssel azért nem értek egyet, mert bár valóban szöryű dolgok voltak, ezt az emberek nevetéssel, humorral próbálják feldolgozni. Úgy gondolom, szükséges elvonatkoztatni mindenképpen. Arról ne is beszéljünk, hogy nem mindegy a színvonal. Ami lehet sértő, mert direkt olyan szándékkal készül, vagy lehet valóban humoros, amin az emberek még 30év elteltével is tudnak nevetni.

somogg 2007.12.22. 12:03:29

Szia Thjghj,
szerintem a csoport, szokásához híven, az angol kispolgárokon poénkodik. Hitler és csapata, minimálisan elváltoztatott névvel, még a választásokon is elindulhat, fel sem tűnik senkinek, mert mindenki az évszázados hagyományokkal körülbástyázott zárt világában él.
Üdv,
Mogyi

rrrr 2007.12.22. 12:06:04

thjghj:
Persze, csak ez a hetvenes évek eleje, amikor az angoloknak még bőven személyes élménye az,. hogy milyen érzés, ha a németek kerül-fordul szétbombázzák a városaikat és ölik a honfitársaikat vagy a családtagjaikat. Nem hiszem, hogy különösebben sírtak a német áldozatok után, az igazán nem az ő dolguk volt.

mentula 2007.12.22. 21:17:38

MONTY PYTHON a király. Ez a jelenet is legalább x a másodikon rétegű, de persze a lényeg, amit smogg mondott, vagyis brit kispolgár szétalázásaáról. Oszt jónapot!
süti beállítások módosítása