Épp most töltöttem ki egy Ákoos ( ő linkelte) és általam Fidesz-közelinek gondolt népszavazási kvízt. "A jó válasz" azt ígéri, hogy 30 kérdéssel megismerhetünk néhány olyan tényt, amit esetleg eddig nem tudtunk és mindez még szórakoztató is lehet. Fontos az elején leszögezni, hogy a jó válasz, bármennyire is várnánk, nem 42.

Tagadhatatlan, a kérdések nagyrésze kapcsolódik valahogy a népszavazáshoz. Igaz, azt írja, hogy mindegyike, de mi tudjuk, a mátrix illúzió csupán, és mindenbe bele lehet magyarázni. Miről is szavazunk? Vizitdíj, kórházi napidíj és állami finanszírozásban tandíj. Ehhez képest vagy 10 kérdés a több biztosítós modellre vonatkozik. Egészségügy, egészségügy. Az pedig, hogy sokan azt hiszik, erről is szól a szavazás, mellékes. Persze értem én, hogy ezzel azért inkább lehet mobilizálni az istenadta népet, de akkó má' ne keltsük az abszolút igazságosság, böcsületesség' illúzióját, mert azért mi választók is ércsük', hogy gőzgép, még ha néhányan azt nem is, hogy mi hajcsa'. Ilyen formán, hogy melyik filmből származik egy jelenet, amikor egy férfi a konyhában varrja össze a sebét egy tűvel ( Dr House, Sicko, Kóma), mondjuk ki, faszság. Lassan írom, hogy mindenki megértse: nem tar-to-zik i-de.

A kérdések egy része azonban vicces, olyan baromságok a válaszok, hogy csak egy értelmi fogyatékos tudja elrontani. Na jó, mondom én, aki 17 helyes választ adtam. Igaz, a hibás kérdések számolós- saccolós kvíz volt. Hány vizitdíjba kerül egy széf vagy a kormányzati negyed. Utóbbi aztán szintén szorosan kapcsolódik a népszavazáshoz. Mondjuk, én hiányoltam ezeket: hány vizitdíj összegét lopta el a mocskos tolvaj kormány. Vagy Ön szerint hány vizitdíj és kórházi napidíj összegéért mondana le Gyurcsány Ferenc. Bónusz kérdés: Ön adakozna az előző kérdésben foglaltak megvalósítására?

A legnagyobb gondom azonban mégis ez. Mégis mit várnak, milyen hatást érnek el? Egyértelmű, hogy a kormány ellen kampányol. Sőt, elismerem, hogy nagyon ügyesen, hisz  okos kérdések ezek, miközben töltöd ki, alig várod, hogy március 9-én lófaszt rajzolj a szavazólapra. De itt jön be, két mondattal előbb írtam.

- Aki elmenne szavazni és igennel tenné, annak ez csak megerősítő. Bukjon a kormány, mert utána jogunk van elkergetni.

- Aki nem tudja, hogy éljen-e választójogával, azt ezek a kérdések nem fogják meggyőzni. Hosszú, majd' 10-15 perc. Nem nehéz belátni, aki még nem tudja, hogy igen vagy nem, az kevésbé motivált. Nem csak ideológiailag, politikailag.

- Aki pedig a nem-et X-elné, azt ezek főleg nem győzik meg. Hiába nincs ott, hogy Fidesz, és szép szdsz kékben, bkv(dem szkály) zöldben, mszp pirosban pompázik az oldal, kevésbé intelligens szoci szavazók is rájönnek pár kérdés után, hogy hoppá, ez engem igenre akar buzdítani.

De ahogy Pongó Művészúr mondta, szódával elmegy.

Én magam pedig hajlok arra, hogy március 9-én reggel hazaérek, másnaposság miatt felveszem a magzatpózt, s miközben megfogadom, hogy nem iszok többet, remélem, eltörlik az Alkotmányból a népszavazást, mint intézményt, és így bojkottálom az lejárt szavatosságú politikai elitünk újabb viccét. Persze még ebben az állapotban sem képzelem, hogy az életünk jobb lesz, mert a kormány működő törvényeket alkot vagy az ellenzék alternatívát mutat fel.

Addig is, szavazzatok:

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr54355565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mentula 2008.02.28. 19:01:31

Bazzeg 27 :) - az elején még óvatosan tippltem :)

(Hogy mi volt a céljuk ezzel ? Ebben a kampányban, talán a rövidsége miatt, a jól kettőbe a tömbösödött népeket nem nagyon próbálták áttéríteni, inkább csak a sajátjaikat stuffolják, hogy a kívánt magatartást tanusíccsák. A számok amúgy elképesztőek, és ha egy tv2-n vagy blikken szocializálódott polgár véletlenül rálel - (a netes népeknél is akad ilyen butta), hát vagy meglepődik, vagy tán el sem hiszi. -Van, amelyiket én sem :)

A Sicko-s kérdésnél a kérdésben van, ami a népszavazáshoz köthető, má a sugalmazás, hogy bazmeg műtheted magad otthol grrrh, ha nem mondsz igent.

A többi pedig abból a fideszes felfogásból jön, hogy a nép, más eszkoz híján most kiadhatja a dühét, és az igenekkel bosszút állhat a gonoszok többi geciségéért is.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.28. 21:24:06

Mentula,

persze hogy ingerli a Sickos, de valószínűleg azok kerülnek erre az oldalra, akik elmennének és egyébként is igennek szavazni:)
süti beállítások módosítása