Nem hittem, hogy valami ma feldobja a kedvem. De ez a szuperprodukció. Faszfej. Székely Köztársaság Bootie time. Picsába. Mondhatám magam is, akár csak a költő forgatókönyvíró, abban a bizonyos alkotásban, Funar zseniális nyilatkozatára.  Van ez a cikk az indexen, amelyben kedvenc köztéri pad mázolónk azon búslakodik, hogy március 15-én Székelyföld kikiáltja az autonómiát. Koszovó mintájára.

Számos analógia van a két terület között. Többek közt, hogy mindkettő egy másik állam közepén van. Ezen kívül olyan sok hasonlóság van, hogy többet nem is tudnék mondani. Egyet sem. Az, hogy Koszovónak x éve saját Parlamentje, önálló közigazagatása van, Székelylend kapcsán nem áll meg. Sokszor jártam már Hargita megyében ( főleg, hogy ott születtem), de ENSZ békefentartót sem láttam. Ha volt is, nyaralt, és csak öntötte magába a Ciuc-ot és a köménymagos pálinkát.

De a románzászló fétiséről elhíresült ex-kolozsvári bogármester szerint bizony valós a veszély a függetlenség. Ezt pedig terrorszervezetek segítik, mint az RMDSZ, Székely Nemzeti Tanács, Magyar Polgári Párt. Nekem mindig is gyanús volt Markó szakálla. Biztos sokat nézi az Al Jazeerát.

Ezeket a szervezeteket pedig egy kalap alá veszi. Szerencsére, mert az ezen való röhögés hozzászoktat a továbbiakhoz. Amint megalakul a Székely Köztársaság, nem elég, hogy Parlamentjük, elnökük, kormányuk, rendőrségük lenne, de ami a legborzasztóbb, kapaszkodjatok meg, üljetek le, de valamit mindenképp kövessetek el, hogy ne essen bánkódásotok: HIVATALOSSÁ VÁLNA A MAGYAR NYELV!!! Ilyet... Ahol évszázadokig az volt, majd' 90 évet leszámítva.

Tudom, szar érzés olyan helyen lenni, ahol a székelyek elnyomták az őslakos románokat, akik csak Trianon után mertek lejönni a hegyekből millió számra. Azok a székelyek, akik megalázkodtatások, igazságtalanságok sorát kellett elviseljék, és most autonómiát szeretnének. Nem csak azt, ami evidens, hogy azokon a településeken ahol ők vannak többségben, anyanyelvükön szerepeljenek az utcanév és egyéb táblák, ne csak rómaiul románul. Hanem hogy tanulhassanak, ügyet intézhessenek magyarul, mert ők magyarok. Csak a történelem és a nemzetközi hatalmi viszonyok beleszóltak. Na de Független Székely Köztársaságról vizionálni, ráadásul minden előzmény nélkül majdnem olyan merész, mint arról, hogy az MSZP csalás nélkül döntő többséggel nyeri a népszavazást a vizitdíjról.

Funar vagy durván begombázott ( 10% esély) vagy beépített ügynökei vannak a Júdea Népe Frontnál Székelyföld Népe Frontál ( 1% esély) vagy totálisan fasz (89% esély). Ez is iskolapéldája, miért ne legyünk nacionalista szélsőséges barmok. Mert ilyen gondolkodással hülyét csinálunk magunkból a világ előtt. Aztán a gyermekeink, unokáink, akik talán normálisak lesznek (akiknek ha van olyan szerencséjük, és valami folytán nem elborult agyú felmenőnk nevel, mert pl még gyerekkorában elviszi az aids vagy egy dühroham által kiváltott agyvérzés), szégyenleni fogják a nevet, amit viselnek.

Addig is, szavazzatok, ha már felfedeztem ezt az opciót:

(És igen, a kikiált rövid L, tudom, de ezt a szart nem lehet szerkeszteni és először elírtam)

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr26362774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása