Már megint kezdek olyan lenni, mint az SZDSZ. Beígérem, hogy folytatom a szombaton írt posztot másnap, aztán tessék, kedd van, és megint segget csináltam a számból. De ha nem olvassátok, kilépek és jöhet Orbán Viktor ide posztokat írni!!!

Na szóval, ott tartottam, hogy.... Tessék elolvasni, minek írjam le még egyszer. Ott tartottam, hogy sok lesz ez így egyszerre, folyt köv. Volt szó a bevándorlók okozta problémáról, Európa elöregedéséről, elidegenedéséről. Most egy keveset a színészekről. Clive Owen végig olyan kurva ismerős volt, de nem jöttem rá, csak a stáblistánál. Jó, hozzá kell tenni, ilyen arcmemóriával, mint amivel én rendelkezek, egyáltalán nem meglepő. Néha reggelente a tükört is egy szimpla, de annál érdeklődöbb "temegkia... vagy?"-al fogadom.

Emberünk egy totálisan kiégett közigazgatásban dolgozó alakot játszik. Korábban nagy aktivista, tüntetések, rendőröket ketaminos kávéra meghívó vicces srác, aki életében megtörténik a törés. Élete nagy szerelmétől született gyermek meghal. Kicsit sablonos, de mi  nem az? Innentől apa olyan szarkasztikus, mint állat, de így fasza. Ők különválnak és 20 év után találkoznak ismét, mire anya a harcos terrorista csoport vezetője, és neki bíz Theo kell, hogy segéllye világmegváltó terveiket. Őt Julien Moore alakítja, nem sokáig. Az én nagy kedvencem a vénülő hippi köcsögöt ( by South Park) alakító Michael Caine. Bár a South Parkból tudjuk, a hippik nem szeretik a death metal-t, mégis zen-zene alatt olyan öldmeganyádatésvarrdbeleegydöglötttehnénbe hörgős metált hallgat, hogy így anyádot'. Na jó, nem is ma hippi... Ami vicc az egészben, az összes pozitív szereplő a filmben hippi. Vagy az volt valaha. Kivéve az "arab vagy cigány vagy valami ilyesmi" Maricka román cigányasszony, akiről így nehezen tudom elképzelni, hiába visel tradicionális virágos köpenyt.

Ami igazán tetszett, hogy a szereplők nem voltak hosszúéletűek. Tényleg pörgősre sikerült, és mivel olyan vezéráldozatokat hoztak, hogy hoppá, ezért végig fentmaradt az izgalom. Csak annyit mondok, kezdés előtt két perccel majd elaludtam és csakis egy kávé beöntés tudott volna ébren tartani, hát ez a filmnél megváltozott.

Tovább nem is nagyon tépem az ujjam a dologról, tényleg nézze meg mindenki, mert kötelező darab. Csupán egy kérdés: Ha Ti élnétek ebben a jövőben, mit tennétek? Hogy élnétek az életeteket? Szex-drogs-rock&roll? Végső megnyugvás nevű legális eutanázia szett? "Rezignált mélabú"?

Jah, ami kimaradt. A film tanulsága? Dugj mindenkivel kötöttségek nélkül és megszületik a remény gyermeke. Na jó, nagyon nem az, de túl magas labda volt.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr75406505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása