Kezdésnek- ajánlott zenei aláfestés:

 

Olvasom az Index egy frissen megjelent hírét, mely szerint a legjobban működő magyar tömegközlekedési vállalat újabb harcba kezd a fényes testén élősködők ellen. Ezzel nem is lenne baj, hogy igyekszik a bliccelőket visszaszorítani, ha nem ismernénk a módszereit. De ezekkel nem akarlak fárasztani, olvassatok BKV-figyelőt.

Az új projekt a következő. Szépen lezárják a 7E Kelenföldi végállomását, és csakis érvényes jeggyel lehet belépni oda. A részletes kidolgozás még folyik.

Na most, kérdem én, mégis hogyan tervezik ezt? Akik ismerik a környéket, tudják, hogy egymás mellett három "sziget" van kialakítva. Egy a 7-173-as buszoknak, egy a 103-asnak, valamint még egy a 141-esnek.

A BKV állomás mellett van a Volánbusz végállomás, valamint a MÁV részéről a Kelenföldi Pályaudvar is. Mivel épp a négyes metrot építik(és a balfaszkodást elnézve, ez el fog tartani még évekig), az átjárás egy kis részen történik, ugyanis körbevették az építkezést fallal. Ide akarnak valahová kordonokat felhúzni. Mivel a hír csak a 7-es buszról beszél, akkor tegyük fel, a másik két megálló kiesik ebből. Egy kis járadaszigetet akarnak körbezárni, ahol a csúcsforgalomba nem lehet megállni, annyian vannak? Ezentúl akkor csak egyesével lehet belépni a megállóba, hiszen az ellenőröktől és a kordontól nem fog senki felférni?

Metronál megértem, ott működik. Előbb vannak a jegyérvényesítő automaták, utána ellenőrök, nem lyukasztottál? Húzzál vissza a kurva anyádba kisköcsög, mer' szíjjelbaszom a fejedet!- hogy a mai általános kommunikációs stratégiát idézzem. Ha logikusan nézem, csak azt tudom elképzelni, majd a Kalauz érvényesíti. Akkor viszont nincs az utasok feje fölött átbeszélés, hogy milyet dugtam tegnap, dolgozni kell. Legalább annyit, hogy eltépjük finomat a jegyet. De ismétlem, ha nem alakítják át valahogy a megállót, akkor bizony ez nem fog működni. Marad a teljes blokád. Amivel meg az a baj, hogy ha nincs jegyed, mert nem is BKV-val akarsz menni, akkor hogy jutsz át? Mondjuk volántól a máv-hoz. Végigkerülöd Kelenföldet? Igazán fognak örülni azok, akiknek rohanni kell, mert nem akarja lekésni a csatlakozást. Mert lássuk be, a pontosság nem az előnyük a fent említett vállalatoknak.

De a baj megint csak velem van. Nem bízok abban, hogy sikerülni fog mindezt úgy megoldani, hogy az utasok ne szívjanak. Csak tudnám, mitől lettem ennyire szkeptikus. Ne válaszoljatok rá...

2 komment

Címkék: bkv anyádat

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr21666419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2008.09.17. 09:15:40

Hát igen. A demszkygrádi közlekedési vállalatnak mindig vannal érdekes ötletei. Pl. adjunk hatósági jogkört az ellenőrnek, aki értelmi szintjét tekintve biztos, hogy nem fog visszaélni a lehetőséggel (Óóóó. Én nem látom, hogy ez érvényesitve van ám! Hát akkor vagy leszállol vagy ideacc 5000 (betűvel: ötezer) forintot és nem is találkoztunk. Tessék viszont megnézni a kapitalista nyugat! Hollandiában a buszra elöl lehet csak felszállni. Vagy veszel jegyet ott, vagy bemutatod a chaffeur-nek a bérleted, vagy odanyújtod pecsételésre a leporelló szerű jegyed. Érdekes, hogy ott ez működik, nincs kordon, és még pontosan is érkeznek a buszok!

Emperror · http://mobilmenetrendek.try.hu 2008.09.18. 18:20:43

"a buszra elöl lehet csak felszállni. Vagy veszel jegyet ott, vagy bemutatod a chaffeur-nek a bérleted" - volánnál ugyanez megy. Ez egyébként reggel tök jó hazárdjáték. I mean, ugye 6:47-es buszhoz elindulok 6:52-kor, meglepődök h már elment, mind1, köv jön 6:57-kor. Nekem negyed nyolckor kezdődnek az óráim. Ha kevesen vesznek jegyet, épp beérek (tán még pár perccel előbb is). Ha viszont sokan, akkor kések, kapom a savat, meg szerdán is ezér kaptam kettest (feleletettek késésért). Nem mintha felzaklatna, mer németet leszarom. Csakhát, ha ilyen kítűnő bliccelési lehetőséget nyújtanának a Volánon is, mint BKV-n, mennyivel egyszerűbb lenne az életem... :(
süti beállítások módosítása