Akartam írni egy poszot a Halálraítélt című filmről, de ma megnéztem a Rise of the Footsoldier nevű alkotást, és ez mindent felülmúl. Annyira, hogy miután hazajöttem a kocsmból, ezt írom. Nemrég láttam a Green Street Hooliganst, Frodo, mint angol focidrukker vicces volt, de mégis élvezhető, és magával ragadott az angol huligánok élete. Szabolcs barátom kérésének eleget téve megszereztem a nevezett filmet, és most még mindig nézek mint egyszeri apáca a Swinger Clubban.

Az angol filmekben ami igazán élvezetes, hogy nincs benne fölösleges drámai szál, eröltetett kezdés, befejezés, akármi. Odabasz. Nem úgy mint például a Casinoban. Ami egy rohadt jó film lenne, ha nem nem nyálaznának rengeteget Sharon Stone-nal. Komolyan mondom, akárhányszor vele van egy jelenet, mindig továbbléptetem. Ha egy maffia filmet nézek, nekem ne legyen romantika, babámfasza. Hiába alapul igaz történeten, ne azt dolgozzák fel.

Na most, itt köze nincs a dolgoknak a szerelemhez. A Rise of the Footsoldier szintén igaz történet alapján játszódik. A sztori röviden, Carlton Leach a Westham keménymagjában szurkál a csapatért. Aztán egyszer csak ráébred, vagy megölik vagy sittre kerül, ami nem túl bíztató, lássuk be. És ekkor kiszáll. Eddig kb. negyed óra telt el, baromira ütős verekedéseket hátrahagyva. Emberünk beáll kidobónak egy éjszakai klubba, elcsábítva régi cimboráit, és egyre mélyebbre belekerülve az essexi alvilágba. Képzeljétek el a Blöff című film háttérembereit. Nos, ez az ő történetük. Humor nélkül. Vér, erőszak. Tömény erőszak két órán keresztül. Nem vicc, annyi vér folyik benne, amennyit egy leánykollégium sem tudna biztosítani. Amíg asszony mondjuk a Mamma Miat nézi, addig ez férfiembernek tökéletes kikapcsolódás. Már ha nem feminizálódtunk el teljesen a rózsaszín ingekben. Pusztuljanak a Rákemberek!

Gondolkodom, mihez tudnám hasonlítani, de nem ugrik be semmi. Talán az EuroSport FightClubjához(nem a filmhez).

A karakterek iszonyat kemények. Ami miatt megdöbbentőek a jelenetek a brutalitás miatt, hogy igaz történet, ez pedig megdobja a sokkhatást. Például amikor csóri szupersztár faszi végigver egy egész éttermet, leszúrja a kasszást, mert megzavarták a számlával, amikor a barátnője épp megpróbálta kiveri. Nem a balhét. Magyar viszonyok közt ezt azért érzitek? Sok balhé lenne, ha az a mentalitás uralkodna. Visszatérve a színészekhez, baszott jól adják a szerepeket. Nézzétek csak a trailert:

Szóval pajtások, hallgassatok rám, szerezzétek be, és nézzétek meg. Megéri. Nagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr94685236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása