Igen, igen, ismét filmről lesz szó, de ez már csak egy ilyen blog, gyün ami... No de nem akár melyikről, hanem az általam már olyan nagyon várt Al Pacino, Robert De Niro közös alkotásról. Nem kell elkezdjem szopni e két színészóriás faszát, tudja mindenki, mekkora istenkirályok. Ugye összesen két közös filmjük volt korábban, a Godfather 2 és a Heat. Míg az elsőben egy közös jelenetük nem volt, a másodikban egymás ellenfelei voltak, a Righteous Killben viszont társak, barátok immáron 30 éve. Amikor a Filmbuzin láttam róla képeket, trailert, alig vártam, hogy végre megjelenjen. És rohadtul reméltem, a félelmen nem fog beigazolódni, és tényleg egy fasza film lesz. Nos, a többit a tovább mögött, igyekszem spoiler mentesen.

A történet szerint valaki bűnözőket gyilkol, akik kicsúsztak az igazságszolgáltatás karmai közül és valami nagyon idióta verset hagy ott, erkölcsi célzattal. Lakolnak a bűnösök blabla. Hiába Ezekiel 25.17-nél még mindig nem találtak ki menőbbet. Al Pacino(Rooster) és Robert De Niro(Turk) nyomoz utánuk. A baj csak ott van, hogy mindez a De Niro alakította rendőrnyomozó beismerésével indul, amit egy videóról néz két faszi. Gondolom rendőrök, később kiderül, belső ügyosztály. 14 gyilkosságot ismer be, és ahogy ezeket sorolja fel, így ismerjük meg a történéseket.

Az egész egy óvszergyárral  egy felmentett gyerekgyilkos besározásával keződött. Onnantól nem bírtam tovább- vallja Turk nyomozó, elengeditek a mocskokat, én pedig megölöm. A beismeréssel párhuzamosan látjuk az egyes ügyek utáni nyomozást, és ahogy a gyanú egyre inkább rá terelődik. Senki nem hisz az ártatlanságában, csak a társa, akik egymás példaképei. Már-már túl vagyunk a barátságon. Ami miatt nekem nem állt össze a kép, hogy mi lesz az izgalom, ha már tudjuk, ki a gyilkos, mindent bevall. Aztán ahogy mutatják a gyilkosságokat, egyedül a gyilkost nem látjuk. Lehet hogy a túl sok sorozat miatt, amit mostanság nézek, de egyből az jött elő belőlem, ha a végére csavar kerül, már pedig muszáj lesz, akkor nem az emberünk a gyilkos. Szóval tényleg lesz fordulat, de kiszámítható, na.

A színészi játékkal kapcsolatban nem nagyon írok semmit, mert baromi elfogult vagyok. Egyszerűen imádom Al Pacinot, az alakításait, a hangját. Nála nagyobb színészt ily téren el sem tudok képzelni. De Niro a másik. Hozzák az elvárt szintet. Akin mosolyogtam, az 50 Cent. Mily meglepő, drogdealert alakít, aki kurva híres, neves stb. Nyilván egy agysebész szerepével megküzdött volna, ne rójjuk fel neki. Nem volt olyan borzasztó. Elvégre Joe Pesci is abban alakít a legjobban, ahol maffiózót játszik. Apropó, találós kérdés. Melyek De Niro és Pesci közös filmjei? Becsapós.

Összefoglalva az egészet, nem egy kiemelkedő se a történet, se a jelenetek, de mégis kötelező. Ha nem De Niro és Pacino lenne a két főszereplő, simán felejtős volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr92689294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása