Egy bizonyos Thomas Griffin nevű híres filozófus (érthetetlen, miért nem foglalkozik vele a tudomány) szavaival indítanám az aktuális babonabejegyzést, Anatole-lal ugyanis 10 órától Politikai Filozófiából fogunk megmérettetni.

Nos nekem is ez az ominózus kérdés jutott eszembe először, amint kézbe vettem Huoranszki Ferenc Modern politikai filozófia című könyvét. WHY?
Mert oké. A politika összekapcsolódott a filozófiával, ez eddig még teljesen rendben is lenne. De.
-MIÉRT van az, hogy az ókor-18.szd gondolkodói sokkal értelmesebben írtak, mint a 20. szd-beliek?
-MIÉRT nincs egy koherensen összefoglalt, tanulható anyag?
-MIÉRT kell nekünk ilyen kacifántos mondatszerkezetekből kihámozni a lényeget? (Nem kérem, félreértés ne essék, nincsenek szövegértési problémák.)
-MIÉRT kell a régiek által megálmodott társadalmi szerződéseket, az újak által a mai napig csavargatni, túlgondolni?
-MIÉRT gondolják, hogy ennek valami haszna van, és hogy valaha ez hatni fog a politika és az emberek közösségének kapcsolatára?
-MIÉRT gondolják, hogy ez valakit is érdekel?
-MIÉRT van az, hogy egyes emberek ilyen katyvaszok megírásából kényelmesen megélnek, míg más szenet lapátol?
És mindezt újra összefoglalva mint segélykérés és az értetlenség kinyilatkoztatása az ég felé: MIÉRT?

Olvastam tisztességesen a szövegeket a mai napszúrásomig. Ekkor dobta le az agyam az ékszíjat. Gondoltam megint szerkesztek egy humoros történetet Strauss, Arendt, Nozick, Berlin, Scanlon, Rawls és a többi elmeroggyant nevének kiejtés szerinti szövegkörnyezetbe illesztésével, de annyira magam alatt vagyok, hogy erre most képtelen lennék. Találtam egy videót ami hűen tükrözi a koponyámban kialakult képet, amelyeket az olvasottak által gerjesztett impulzusok generáltak

 

Ennyi srácok Az üvegtörés szimbolizálja az abszolút leépülést. Lipótmezön találkozunk, de addigis: HAJRÁ LÓGÓS POLITOLÓGUSOK!!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr771145814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása