Hegel nem véletlenül mondta, hogy a háború kell, különben az embereknek az agyára megy a jólét (vagy valami ilyesmit). A spanyolok most kitalálták, hogy emberi jogokat adnak a majmoknak. A hippik boldogok, a majmok boldogok, akinek meg nem ment még el az esze, az bizonyára bőszen tömi magába a Xanaxot. 

És most képzeljük el, milyen szép új világban élhetnek ezután – és mivel a hüjeség fertőz, előbb-utóbb mi is. Sorba venném én az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának minden pontját, de elunnátok az olvasást, ezért csak a legizgalmasabbakat keresem meg.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogalanyiságát bárhol elismerjék. Vagyis, eladhatom a házam egy majomnak, majd indíthatok pert ellene, ha nem fizet. Ráadásul meg is nyerem. Vajon aztán mi történik?

Senkinek a magánéletébe, családi ügyeibe, magánlakásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, továbbá a becsületét vagy jó hírnevét megsérteni. Ilyen beavatkozásokkal vagy sértésekkel szemben mindenkinek joga van a törvény védelméhez. Önkényes-e, ha egy kihaló félben lévő faj hím tagját összeterelik egy nősténnyel? És mi van, ha nincs kedve az egészhez, és az állatkert gondozói keresnek módot arra, hogy mégis megoldják a helyzetet?

Mindenkinek joga van bármely országot, így sajátját is elhagyni, valamint saját hazájába visszatérni. Azért a hajóra a jegyet remélem nem a kormány akarja fizetni…

Mindenkinek joga van az állampolgársághoz. Lehet, hogy szavazatszerzés miatt csinálták?

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy hazája ügyeinek intézésében akár közvetlenül, akár szabadon választott képviselői útján részt vegyen. Mondom én, hogy erre megy ki.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy hazájában közszolgálati tisztséget egyenlő feltételek mellett betöltsön. Ebben az egyben azt hiszem, nem hoz a dolog változást.

Az anyaság és a gyermekkor különleges gondoskodásra, támogatásra jogosít. Minden gyermek, akár házasságból, akár házasságon kívül született, azonos szociális védelemben részesüljön. Egyértelmű: dupla adag banánt fognak kapni a kismajmok ezentúl.

És végül:

Mindenkinek vannak kötelességei azzal a közösséggel szemben, amelyben egyedül lehetséges személyiségének szabad kibontakoztatása. Adót fognak szedni tőlük. Mondjuk minden banán harmadát, amit elküldenek majd a kevésbé fejlett országokban élő kismajmok megsegítésére létrehozott alapítványnak. Remélhetőleg az elnöke nem egy majom lesz, különben a szállítmányok sosem fognak célba érni.

10 komment

Címkék: lol

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr121409336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.09.26. 22:05:42

Én is majom akarok lenni! Lehet a végén több jogom lenne, mint egy becsületes, jómunkásember spanyolnak (igenis vannak becsületes, dolgos mediterrán emberek is, pl. a "lusta digó" csak urban legend!)! Örökélet, ingyébanán? Hogy a viharba ne!

paranoid T.R. marcipan 2009.09.26. 22:23:18

@MuellR: persze h urban legend. az h a digó pénzváltó délután 5kor közölte, h kinyithatna, de még van söre,amég megissza sziesztázik, majd menjek vissza inkább holnap, csak az én beteg elmém szüleménye, valójában nem történt meg. ha lesz rá egy kis időm, majd jól leszúrom magam érte.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.09.27. 00:38:53

@MuellR: Ne politizáljon, fiatalember!

@paranoid T.R. marcipan: Darlin; mennyire vagy fáradt? :D

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.09.27. 03:08:39

@paranoid T.R. marcipan: Bizony! Ám az utolsó kortyok között, még mielőtt távoznál, végigmér és megpróbálja forró vérmérsékletét nemesnek vallott részeibe és csodás mosolyába pumpálni, majd megmutatván ki is a csődör az istállóban elhív, hogy ugyan már mért is ne, hiszen ő a csodás Antonio (vagy ilyesmi). Miután te ezek után pofátlanul és un-européer módon visszautasítod, végleg lehúzza a rolót és nézi tovább Bud Spencer vagy valami hasonlóan nagy kaliberű helyi színész kalandjait a tévében.
@Thaddeus Griffin: Én kérem olyat sosem!

lordart 2009.09.27. 14:12:43

Én már hangosan nevetek, ha az elkövetkezendő Spanyol parlamenti összetételre gondolok... Mert elképzelhető, hogy a majmok többségben lesznek a törvényhozásban... Nincs kétségem afelől, hogy okosabban vezetnének egy országot, mint az emberek. Már csak a kampányt kell jól megszervezniük... Nagy eséllyel indulhatnának, hiszen róluk a leghihetőbb, hogy egy kis banánon, meg nyalánkságon kívül nem gyűjtenének maguknak, és nem lopnák el, nem csalnák el a közpénzeket...
Lehet, hogy nem is annyira buták ezek a spanyolok :-)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.09.27. 15:53:01

@lordart: Spanyolországból is banánköztársaság lesz! Haha

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.09.30. 00:16:42

@MuellR:

Banánkirályság, mert János Károlyhoz azért ragaszkodnak; mégiscsak egy Bourbon...

Más.

Érdekességként olvassátok el szekuriti-kolléga posztját :-)

szekuriti.blog.hu/2009/09/29/felvetelizes_a_nemzetbiztonsagi_hivatalhoz

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.09.30. 02:39:01

@tiboru: Te aztán mindig tudod, mivel keltsd fel az ember érdeklődését ;)

De basszus, mennyire abszurd már ez a levelezés? A Repülő Cirkuszhoz lsd kellett. Ehhez?

paranoid T.R. marcipan 2009.09.30. 13:19:09

@tiboru: zseniális. de nem hatott tán rád az újdonság erejével:)

@Thaddeus Griffin: vodka darling. sok.

hazitroll 2009.09.30. 15:42:32

@lordart: Megnem mondom, pontosan hol olvastam, de valami origo-cikk lehetett, miszerint Koreában egy papgáj csőrével random választott ki részvényeket, amiket el kellene adni meg amiket venni kéne. Ez amolyan játék volt, virtuálisan egy helyi újság csinálta, de szerzett ellenfeleket is a madárnak, tizenpár brókert. És láss csodát, a madár a második legjobb lett. Ésbazmeg megmagyarázták, hogyugyehogy válság van, ezért kiszámíthatatlan a részvények mozgása, ezért lehetett ez így. Szóval simán lehet, hogy jobb lenne ez így.
süti beállítások módosítása