Amióta az ember rájött, hogy ha valamit (elsősorban gyümölcsöt és/vagy levét) megerjesztünk, edénybe töltjük, majd jó/rosszkedvünkben, illetve csak úgy elfogyasztjuk, olyan szuperképességekre tehetünk szert, mint pl. a színes ásítás, sinusgörbe tökéletes menetközbeni imitálása lábbal, format c:.

Mókás emberek rájöttek, ha az egyes alkoholokat, mintegy szabad elektronpályák (vagy valami ilyesmi) szerint csoportosítják, máris koherens rendszert alkotnak, így, tegyük fel, a Teszkóban máris könnyebben választ kedvére valót a szomjas vándor. Természetesen miután kiszámolta, hogy akad-e elég pénze Guinness-re, vagy marad a jó öreg koccintós, a maga fogtömésoldó savasságával. Lássuk tehát a Mengele Mengyelejev-féle periódusos rendszert kicsit másképp.

 

Íme, de ide kattintva még el is tudjátok olvasni.

1-2 csoportot leszámítva még nem állt össze fejemben a rendszer egésze, de amit már tudunk:
-A nemesgázok helyét a tán legnemesebb italcsalád és hungarikum foglalja el, a pálinkák. (Dobozy Imre: Tizedes meg a többiek c. regénye s annak filmadaptációja óta tudjuk, hogy ez a fogalom nem keverendő össze a pálinkafélékkel! Itt) Figyelem! A Vilmoskörtét nem tartalmazza a csoport. Nyilvánvalóan azért, mert a Z**ck Vilmosnak annyi köze van a gyümölcshöz, mint Józsi bácsinak az antiszemitizmushoz. 
-A halogének és nemfémek teljes egészén, valamint a félfémek nagy részén a különféle borok dekkolnak.
-A többi rublikát (mint pl. az alkálifémek és az alkáliföldfémek) a VIII. csoportig a sörök töltik ki, a fennmaradó csoportokat és periódusokat pedig az égetett szeszek és barátaik.
-A Lantanoidák és Aktinoidák cseréltek a különféle kutyulékokkal, melyeket művelt és félművelt körök egyszerűen koktélnak hívnak, de láthatunk még itt borpárlatokat ill. annak csúfolt egyebeket is (pl. Eva Vermuth)

Nos ennyit hoztam ki belőle. Még a sorrenden variálnék saját ízlésemnek megfelelően, vagy ahhoz hasonló, nemzetközileg is elfogadott tudományos módszer alapján. Pl. jó-e nekünk, ha Nitrogén és Oxigén mintájára a Zweigeltet a Kékoportóval 1:2 arányban elegyítjük?

Az észrevételeket és ötleteket várom a táblázat tökéletesítésére! Reformáljuk meg együtt az alkoholfogyasztást!

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr562228097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.08.19. 02:05:23

Az a baj, utoljára általános iskolában volt kémiám, és olyan stílusban,hogy "xy elem szerelmes a mellette levő elemben, ezért a lovagiasság szabályainak értelmében átad xy mit tudom én mit a Hölgy elemnek". Ennélfogva a kémia nem az erősségem :D

Dey · http://c64rulez.blog.hu 2010.09.01. 13:39:51

Az nekem se erősségem, de sörözni szeretek :)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2010.09.01. 13:45:03

@Dey: Egyes vallásos csoportok állítása szerint a sör annak a bizonyítéka, hogy Isten szeret minket. Ez mondjuk könnyen cáfolható a borsodi, az arany hordó és egyéb hasonló sörök láttán.

Dey · http://c64rulez.blog.hu 2010.09.04. 16:42:17

@MuellR: Hogy $ky kapitányt idézzem: "Most mé? Azé szeretem a Borsodit, mer minden üvegnek más íze van."
Arról hallottam, hogy az emberek még nem is tudták, hogy a gabonából lehet kenyeret sütni, de a sört már bőszen főzték belőle. Hát ja, ezek vagyunk mi. :)
Apropó, ivás. Remélem lesz majd élménybeszámoló Érd Parádéról :)
süti beállítások módosítása