A heti szavazást ezennel lezárom, két sörösüveg összecsapásával, és nézzük, milyenek vagytok Ti, blogunk olvasói alkoholfogyasztás terén. Az aktuális eredmény:

El kell mondanom, nagyon büszke vagyok, hogy az első helyezett, bár szoros versenyben, de a "Részeg hiszed, hogy én vagyok" lett, ami talán írói csapatunk mintegy ars poeticája. Benne foglalja ez a válasz a világmindenséget, a fiatalság dacát az atomizációra és elidegenedésre. Azt mondjuk, NEM! Minket nem érdekel a megosztottság, mi iszunk mindenkivel, legyen az jobbos, balos, liberális, antifasiszta, antikommunista, de akár még, és most nagyon figyeljetek: FIB-es is, csak fizessenek még egy sört. 12-en, vagyis 24 %-otok szavazott erre, és azt mondom Néktek fijjaim/jeányaim, csak Kun Bélásan a kommenyistáknak: Be a szervezetbe, klerikális-reakciósoktól pedig azt kérdem: hol lakik Jézus? Mennnny beeeee....

A második helyezett 11 szavazattal, ami 22%-nak felel meg a "Szilveszter" lett. Röhögjünk azok képbe, akik azért fanyalognak, hogy jaj, egy kötelező bulizás, kötelző mindenkinek jól érezni magát, és nyissunk még egy üveg viszkit. Mi tudjuk, hogy ez pusztán legitimálja a soros, következő delíriumot. Mi felszabadultunk, nem tudjuk, hogy Sas Józsi éppen melyik Kádár beli poénját aktualizálja Ferenc testvérre, aki iránt sokkal nagyobb tisztelettel viseltetek Csurtus megdöbbentő felfedezése óta, de ez egy más tészta. Az ilyen fanyalgókat hagyjuk is gyorsan, elég nagy csapás nekik, hogy még az év utolsó majd az év első napja is ilyen szarul telik.

8-an, azaz 16%-otok vallotta, amit sokan álszentül tagadnak, "Minden hétvégén". Esküszöm Anyukám, hogy csak egy pohárral ittam. Mi tudjuk, hogy működik, mi is így kezdtük 16évesen, és emberek lettünk! Pár év Béláim, és velünk mondjátok: az nem is igazán részeg, aki kapaszkodás nélkül fekszik a földön.

7-en, az olvasók 14, azaz tizennégy %-a vallja magát "ABSZTINENS"-nek. Még leírni is szörnyű. Nem tudom, hány szavazat volt ebből tévedés, mert ő azt akarta, hogy imádja az Absinth-ot, de bízunk benne... Részben, de nagyon kis részben megértem őket, mert én sem iszok, nem drogozok, nem nőzök, nem cigizek, este 10-re ágyban vagyok, amíg ki nem engednek, de nekem van rá indokom. Béláim az Úrban, hát éltek Ti? Vagy Jehova Tanui vagytok?

Nagy tapsot és riszpekt-et érdemel az a 4 szavazó(8%), aki "Egy héten többször" mattrészeg. Azt hiszem, ehhez nem kell többet hozzáfűzni, csak ennyit kérdeznék: van jegyzetetek, Kollegák?

Végére maradtak az ünnepek. "Húsvét" 3 szavazattal, és 6%-al a hatodik lett. Pedig kevés ilyen országos ünnep van, ami az egész országnak egyszerre legitimálja a vállalhatatlanul-részeg állapotot. Be kell valljam, idén én kihagytam, mert vagy nagyon durván harmadnapos voltam vagy egyéb bajom volt, de innen is üzenem: kurva jó volt a buli, és mégegyszer boldog szülinapot Andrea;)

"Szent Patrik napja" méltánytalanul alulreprezentált. Szégyen és gyalázat, tessék elolvasni Müller és Csurtus kollega írásait erről, és aktívan megtartani eme jeles napot. A kurva életbe is. Mindenesetre maximális tiszetL a 2 erre szavazónak!

Utolsó lett "Karácsony", amit be kell valljak, azt hittem, előbbre kerül a listán. Szintén ketten vannak az olvasók között, akik a Kis Jézus születése és a Kereskedelem Szent Ünnepén a legrészegebbek. Igazuk van, nem is lehet ezt másképp elviselni. Bár idén legalább nem volt Jimmy...

Köszönöm mindenkinek a szavazatokat, és hogy máshogy búcsúzhatnék, mint minden alkoholista imájával:

Mi piánk, ki vagy a kocsmában.
Szenteltessék meg a te söröd,
Jöjjön el a te borod, legyen meg a kedvenc konyakod,
Ahogy józanon, úgy részegen is.
A mi mindennapi adagunkat add meg nekünk ma.
És bocsásd meg a mi szenvedélyünket,
Miképpen mi is megbocsátunk a józan embereknek.
És ne vígy minket elvonókúrára.
De szabadíts meg minket a kómából.
Mert tied a sör, a bor, a pálinka.
Mindörökké róka.

A bejegyzés trackback címe:

https://osztgyunamigyun.blog.hu/api/trackback/id/tr31398918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mentula 2008.03.28. 23:53:08

engem azért fogott meg a nagyszerű szórendeű 1. verzió, mert kb. hasonló mondatszerkesztéssel és szavakkal szoktam cáfolni a feleségemnek az amúgy nyilvánvaló tényt, péntek vagy szombat este, igaz nem hochdeutsch kiejtéssel :)
De a verbális kommunikácót tovább gyengíti, hogy pl. 20 percig veszem le cipőm, és így tovább :) Szerencsére többnyire velem tart a bevetésekre is, oszt nincs mit magyarázni.
süti beállítások módosítása